karierno upravljanje

Bolniška medicinska sestra: odgovornosti, funkcije in lastnosti

Kazalo:

Bolniška medicinska sestra: odgovornosti, funkcije in lastnosti

Video: Two Point Hospital DLC Test (nemški; večjezični podnapisi) Bigfoot-Pebberley Island-Close Encounters 2024, Maj

Video: Two Point Hospital DLC Test (nemški; večjezični podnapisi) Bigfoot-Pebberley Island-Close Encounters 2024, Maj
Anonim

V zdravstvenih ustanovah je položaj medicinske sestre neverjetno cenjen. Kljub nekoliko prestižni kategoriji zdravstvene nege in majhni plači so naloge medicinske sestre v bolnišnici precej obsežne. Beseda "medicinska sestra" izvira iz latinskega sanitas, kar pomeni "zdravje". Naročniki praviloma delajo v sanitarno-epidemioloških in zdravstvenih ustanovah. Nimajo posebnega medicinskega usposabljanja, zato jih imenujejo tudi negovalci ali varuške.

Odtenki stroke

O njegovem statusu in sodobnosti govori veliko osebje v zdravstveni ustanovi. Medicinska sestra v bolnišnici, katere naloge bi morale biti predpisane v listini, opravlja pomembne funkcije. Spremlja splošni red, skrbi za bolnike na oddelku. Poklic se prekriva z dolžnostmi čistilke in medicinske sestre. Ima značilne znake. Vsi, ki se želijo zaposliti, bi morali vedeti, da naloge medicinske sestre vključujejo čiščenje, saniteto, ki se izvaja od dva do štirikrat na dan. Medicinske sestre nudijo pomoč starejšemu medicinskemu osebju, poročajo o napakah v različnih sistemih in opremi.

Odtenki poklica vključujejo psihološko zapletenost in nelagodje, ki jih ti delavci pogosto doživljajo. Delajo umazano, neprivlačno delo, včasih se spopadajo z nespoštovanjem do pacientov in zdravnikov. Pogosto je medicinska sestra obremenjena z dodatnim delom. Preden iščete službo medicinske sestre, pomislite na slabosti tega poklica. Za delo v psihiatričnih bolnišnicah boste potrebovali visoko stresno toleranco, psihološki odnos, fizično moč.

Dolžnosti

Številne zanima, kakšna je odgovornost medicinske sestre v bolnišnici? Treba je opozoriti, da višja medicinska sestra, dežurna medicinska sestra nadzira delo mlajšega osebja. Krog glavnih delovnih nalog medicinske sestre je neposredno odvisen od tega, kakšno vlogo opravlja v zavodu. Medicinske sestre so razdeljene na barke, čistilke in podložke. Moški zdravniki delajo na fizično težkih delovnih mestih (mrtvačnice, psihiatrične bolnišnice). Glavni seznam dolžnosti medicinskih sester vključuje:

  • Zračenje prostorov.
  • Čiščenje zbornic, zdravniških ordinacij, stranišč, hodnikov.
  • Čiščenje pisoarjev, čiščenje, hranjenje.
  • Priprava pripomočkov za nego bolnikov.
  • Menjava perila.
  • Skrb za resno bolne bolnike (prevoz, prestavljanje, kopanje).
  • Izpolnjevanje naročil starejše medicinske sestre, ki so povezana z oskrbo bolnikov v bolnišnici

Klinika

Kakšno vlogo igra medicinska sestra v bolnišnici? Odgovornosti medicinskih sester so povezane s fizičnim delom. Nekaterim se lahko zdi, da je opis službe medicinske sestre podoben delu čistilke. Med obema poklicema obstajajo podobnosti, toda v prvem primeru so odgovornosti veliko bolj zapletene in bolj odgovorne. V ambulanti ali zasebni zdravstveni ustanovi mora medicinska sestra opraviti individualno usposabljanje. Glavni zdravnik jo imenuje na delovno mesto. Na kliniki so ordiniranci podrejeni sestri gostiteljici ustreznega oddelka. Svoje delo morajo opravljati v skladu z navodili:

  • Medicinska sestra mora izvesti mokro čiščenje tistih prostorov, ki so ji dodeljeni.
  • Za pomoč višji medicinski sestri (prejmite zdravila, orodje, opremo, jih dostavite na oddelek).
  • Prejemajte, hranite in zagotavljajte čisto spodnje perilo za paciente, gospodinjsko opremo, detergente.
  • Poročajte sestri o počutju bolnikov, pritožbah in težavah na oddelku.
  • Za nego posteljnih bolnikov streže hrano in čisti posodo.
  • Prostor razkužite, če ima bolnik nalezljivo bolezen.
  • Spremljajte zdravje bolnikov in osebno higieno.

Dolžnosti medicinske sestre v bolnišnici s posteljnimi bolniki vključujejo tudi funkcije kurirja. Starejši zdravstveni delavci poročajo o fizičnem stanju hudo bolnih bolnikov, skrbijo zanje (umivanje, umivanje, rezanje nohtov, česanje, obračanje, sedenje). Poleg tega mora medicinska sestra redno izboljševati svoje kvalifikacije, obiskovati tečaje, ki potekajo v oddelku za mlajše osebje.

Umobolnica

Naloge medicinske sestre v psihiatrični bolnišnici so enake kot v drugih zdravstvenih ustanovah, vendar so specifične. To stališče zavzemajo usposobljeno osebje, ženske in moški, starejši od 20 let. Glavna značilnost dela v psihiatrični bolnišnici: medicinske sestre in uslužbenci morajo imeti dobro zdravje, močne fizične podatke in odpornost na stres. Pogosto se moški lotijo ​​takšnega dela. Prosilci morajo razumeti, da se lahko naročniki v duševnih bolnišnicah srečujejo z različnimi travmatičnimi situacijami. Impresivni ljudje v taki ustanovi nimajo kaj početi.

Pravice

Kot vsak drugi delavec je tudi medicinska sestra dodeljena pravicam. Ima socialna jamstva, pravico do prejemanja posebnih oblačil, čevljev in druge osebne zaščitne opreme. Poleg tega lahko od vodstva zahteva, da ustvari udobne pogoje za opravljanje poklicnih dolžnosti, pa tudi da jim zagotovi delovno opremo, orodja, ki ustrezajo sanitarnim in higienskim zahtevam in standardom. Zaposleni ima pravico dajati predloge za izboljšanje delovnih pogojev in metod, izboljšanje njenih znanj in zahtevati, da nadzorniki neposredno spoštujejo njihove pravice in obveznosti. Pravice so sestavljene iz pogojev institucije, v kateri medicinska sestra dela. V bolnišnici so odgovornosti odvisne od listine in drugih meril, pa tudi v zasebni ambulanti, psihiatrični bolnišnici ali porodnišnici. Poleg pravic in obveznosti ima medicinska sestra tudi določeno odgovornost.

Plača

Medicinska sestra v bolnišnici mora opravljati naloge v skladu z opisom delovnega mesta. Mnogi se lahko zanimajo: koliko dobi ta zaposleni? V povprečju je državna plača medicinske sestre v zdravstveni ustanovi 8-20 tisoč rubljev. Vse je odvisno od regije. Na primer, v Moskvi delavci na tem položaju prejmejo 25 tisoč rubljev. Vplivajo na delovne pogoje plač in opis dela.