povzetek

Katera vprašanja so na razgovoru zastavljena delodajalcu in katera ne? Kaj je pomembno vedeti?

Katera vprašanja so na razgovoru zastavljena delodajalcu in katera ne? Kaj je pomembno vedeti?

Video: PROPAGANDA | FULL ENGLISH VERSION (2012) 2024, Maj

Video: PROPAGANDA | FULL ENGLISH VERSION (2012) 2024, Maj
Anonim

Če iščete delo ali ste se ga odločili spremeniti, se morate vnaprej skrbno pripraviti na sestanek s potencialnim delodajalcem.

Treba je opozoriti, da se večina ljudi, ki se prijavijo na določeno delovno mesto, popolnoma ne zaveda, katera vprašanja delodajalec postavlja na razgovoru.

Najprej morate bodočemu šefu pokazati, da vas zanima ponujeno prosto delovno mesto in bi radi delali v njegovem podjetju, zato na sestanku z njim ne bi smeli molčati, vendar je bolje, da mu postavite par ustreznih vprašanj. Vendar pa ne bi smeli napenjati svojih prepričanj, da bi vprašali nekaj pomembnega - šef vas bo sam odrinil v »pravo smer«. Vendar bo glede na vašo reakcijo na njegove odgovore ocenil vašo raven usposobljenosti in izkušenj.

Katera vprašanja torej postavljajo delodajalcu na razgovor in jih je treba vzdržati?

a) Morda na kakšnem področju deluje podjetje? Bolje je, da ne. Preden se odpravite na sestanek pri delodajalcu, bi morali prebrati brošure in drugo gradivo. To vprašanje ne bo pomembno.

b) Še vedno, katera vprašanja delodajalcu zastavijo na razgovoru? Ena prosi zase. To je višina plače. Vendar je na prvem razgovoru spraševanje o dodatkih, dodatkih in drugih dodatnih spodbudah materialne narave neprimerno, saj ne veste natančno, ali boste odobreni za položaj ali ne. Prav bo, če vprašate, kakšne koristi bi lahko prinesli podjetju, če ste izbrani za zaposlenega.

c) Katera vprašanja delodajalcu na razgovor še zastavijo? Ta seznam seveda vključuje: "Ali ima vaše podjetje še prosta delovna mesta?" Tako ali drugače bo to postalo jasno med razgovorom, zato če to vprašanje ostane odprto, ga vprašajte, če vam je bilo jasno, da vaša kandidatura ni primerna za položaj, za katerega ste se prvotno prijavili.

d) Prav tako je prezgodaj spraševati o karierni rasti in kdaj se boste napredovali: ni treba siliti stvari, najprej dokažite, da ste kot zaposleni dragocena pridobitev za podjetje. Bolje je povprašati o urniku dela in razpoložljivosti prostih dni.

Vprašanja delodajalcu je treba postavljati samozavestno, vendar v mehki in pravilni obliki.

e) Vprašajte se, kdaj lahko začnete z delom in ali je mogoče neposredno začeti delo po dveh tednih. Zelo pogosto mora človek, preden začne z delom v drugem podjetju, stvari poravnati na starem mestu - to seveda zahteva čas. Novi vodja pri tem gre praviloma k novemu zaposlenemu. Takšno vprašanje bi bilo povsem logično.

Osnovna vprašanja za delodajalca je enostavno napovedati iz neizkušenih in malomarnih delavcev. Običajno jih zanima: "Kdaj bo zvišanje plač?" in "Ali obstaja premor za premor dima?" Pogovor o denarju lahko šefa privede do misli, da zaposleni misli samo nanje in bo o poslu razmišljal neposredno v zadnjem koraku. No, vsi vedo, kakšne nevarnosti je kajenje, in dejstvo slabe navade zaposlenega bo sprožilo negativno reakcijo šefa.