zaposlovanje

Industrijsko in pisarniško čistilo: opis delovnega mesta

Kazalo:

Industrijsko in pisarniško čistilo: opis delovnega mesta
Anonim

Poklic "čistilec industrijskih prostorov in pisarniških prostorov", precej redek in potreben, ima številne značilnosti in posebnosti. Dolžnosti osebe v tem poklicu vključujejo redno čiščenje prostorov posebne vrste z uporabo različnih kemikalij. Glavna naloga zaposlenega ni samo pravilno čiščenje prostorov, ampak tudi, da zelo dobro razume strukturo svojega dela, da ne ogroža lastnega zdravja.

Malo o poklicu

Pomembno je vedeti, da je čistilec industrijskih in pisarniških prostorov najprej uslužbenec, ki ima visoko stopnjo znanj in znanj na področju električne varnosti. Vsi čistilci opravijo poseben strokovni pouk: uvodni (ob prijavi na delovno mesto) in redni (vsako časovno obdobje, ki ga določa zakon).

Pred začetkom dela mora potencialni delavec opraviti plačano pripravništvo, da pokaže svojo sposobnost opravljanja dela v skladu z vsemi standardi in zahtevami. Poklic je zelo naporen, zahteva odgovornost, a hkrati dobro plačan.

Poklicne značilnosti

Glavna značilnost tega dela je, da ga je dokaj enostavno dobiti, če upoštevate vse zahteve in greste skozi začetni pouk. Morebitni zaposleni morda nima izobrazbe. Vendar ne pozabite na odgovornost, saj pogosto delo vključuje čiščenje zapletenih in pomembnih tehničnih predmetov in prostorov. Delo je treba jemati resno.

Poklic ne privlači veliko ljudi zaradi svojega prestiža, je pa na trgu dela zelo povpraševanje. Delodajalci dnevno oddajo ogromno število vlog za prosta delovna mesta. Bodoči zaposleni se bo seznanil z vsemi svojimi pravicami. Plača za tovrstno delo je precej visoka, saj je čiščenje tehničnih in pisarniških prostorov precej škodljivo za zdravje. Večina podjetij zaposlenim zagotavlja zdravstveno zavarovanje.

Čistilec ali čistilec proizvodnih in pisarniških prostorov je zaposleni, v zvezi s katerim so postavljene posebne zahteve. Upoštevajte jih spodaj.

Kadrovske zahteve

Tisti, ki se želijo zaposliti, morajo izpolnjevati naslednje zahteve:

  1. Oseba nikakor ne sme biti alergična na različne vrste kemikalij.
  2. Ne trpite zaradi morebitne izgube zavesti zaradi različnih razlogov in kakršnih koli bolezni centralnega živčnega sistema.
  3. Zaposleni mora imeti dober vid.
  4. Občutek za ravnovesje in splošno stanje vestibularnega aparata naj bi bil po rezultatih predhodnega zdravniškega pregleda zadovoljiv.

Tovrstne poklice je treba obravnavati zelo previdno in odgovorno. V postopku mora čistilec vzpostaviti stik z velikim številom čistilnih sredstev za različne namene, pa tudi z različnimi ročnimi sredstvi. Vsa navodila za ravnanje s kemikalijami bodo objavljena na mestu. Začetek opravljanja uradnih dolžnosti mora biti čistilec jasno sposoben analizirati in razlikovati vse rešitve in snovi, s katerimi bo moral delati.

Opis delovnega mesta (čistilnica pisarne): besedilo

Vsaka osebja v organizaciji ima svoj opis delovnega mesta, ki se mu je treba držati.

Opis delovnega mesta čistilke proizvodnih in pisarniških prostorov je delovna listina, ki jo ureja normativna zakonodaja, katere namen je podrobno opisati stroko in vsa njena navodila: pravice in obveznosti zaposlenega.

Navodila je treba prebrati pred oddajo življenjepisa in opravljenega intervjuja. Tako boste imeli najbolj popolne podatke o poklicu in se boste lahko odločili, ali vam ustreza ali ne. Pogosto se ljudje ne trudijo, da bi se seznanili z značilnostmi poklica "čistilec industrijskih prostorov in pisarniških prostorov", po prvem sestanku pa zavrnejo prosto delovno mesto in tako zapravijo svoj čas in čas delodajalca. Vsi vidiki delovnega mesta so opisani v nadaljevanju članka.

Pravice

Opis delovnega mesta čistilke industrijskih in pisarniških prostorov opisuje pravice zaposlenih:

  1. Vsak zaposleni ima pravico zahtevati podrobne informacije o vseh vidikih dela in svojih dolžnostih.
  2. Zaposleni ima pravico ponuditi vodstvene ideje, kako narediti delo bolj učinkovito in racionalno.
  3. Vodstvo mora pomagati zaposlenemu. Zagotoviti je treba vse ugodnosti in s tem povezane plače.

Čistilec industrijskih prostorov in pisarniških prostorov: dajatve

Poklicno navodilo od zaposlenega zahteva, da upošteva naslednja pravila:

  1. Treba je strogo upoštevati pravila delovnega načrta.
  2. Zaposleni mora vedno uporabljati posebna delovna oblačila za predvideni namen, spremljati požarno varnost.
  3. Vsakokrat pri čiščenju prostorov, v katerih so shranjene različne vrste težkih kemikalij in gorljivih snovi, upoštevajte pravila požarne varnosti.
  4. Dobro je poznati in upoštevati vsa preučena pravila o električni varnosti.
  5. Po delu ne pozabite upoštevati higienskih pravil. (Med čiščenjem si temeljito umijte roke in druga področja telesa, ki so bila izpostavljena kemikalijam).
  6. Po končanem delu vso delovno opremo odložite v pomožne prostore, posebej namenjene za to.
  7. Navodila za čistilnico pisarniških prostorov kažejo, da je treba prostore očistiti v naslednjem vrstnem redu: prostore, namenjene prehranjevanju, prostore za počitek osebja. Servisni prostori, namenjeni ogrevanju ali hlajenju, garderoba, kadilnice, higienske sobe.
  8. Prostore je treba čistiti vsak dan.
  9. Zaposleni je odgovoren za kakovost in pravočasnost svojega dela, za povzročitev materialne škode in neizvajanje ali slabo opravljanje svojih nalog.