karierno upravljanje

Kdo hoditi v službo? Hamlet vredno vprašanje

Kdo hoditi v službo? Hamlet vredno vprašanje

Video: Julius Caesar - Full Movie (Multi Subs) by Film&Clips 2024, Maj

Video: Julius Caesar - Full Movie (Multi Subs) by Film&Clips 2024, Maj
Anonim

Pošteno povedano je treba pojasniti, da danski princ skoraj ni pomislil na takšne zadeve, saj je od rojstva do smrti zasedel mesto dediča prestola, vprašanje, kdo bi šel na delo, pa ne postane manj dramatičen.

Če Shakespeare tej temi ni namenil ločene tragedije, to še ne pomeni, da ji v svetovni literaturi sploh ni bila namenjena ustrezna pozornost. Dovolj je, da se spomnimo pesniške pesmi Majakovskega "Kdo bi moral biti?", Katere 17-letnega junaka mučijo dvomi nič slabši od Hamletovih, na koncu pa pride do veselega zaključka: "Vsa dela so dobra, izberite po okusu!"

Žal, to optimistično presojo še zdaleč ne vsi, ki se soočajo s težko izbiro in se odločijo, koga bodo šli na delo. Navsezadnje dajte ne le službo, ampak izredno dobro plačano! Nekdo ljubi telesno aktivnost, nekdo pa potrebuje čisto intelektualni poklic - tisti, pri katerem morate možgane napenjati bolj kot mišice. Včasih so te zahteve bizarno kombinirane…. "Pripravljen sem se lotiti vsakršnega možganskega dela - tudi izbiti nekoga možgane," je bil lik O. Henryja, poimenovan Black Bill, ki ni bil zadovoljen s skromnim položajem ovčjega ovčarja.

Da bi preprečili, da bi zadeve prišle do takšnih skrajnosti, obstajajo posebne agencije za zaposlovanje - od agencij do borz dela. V odgovor na prošnjo zagotovijo prosta delovna mesta na različnih področjih dejavnosti, vlagatelj pa se sam odloči, koliko mu ustreza ta ali ta položaj.

Če je prošnja oblikovana nekako takole: "Kdo naj študent hodi na delo?", Potem glavno merilo običajno ni toliko visoka plača, kot priložnost za delo brez prekinitve študija. Praviloma je večje mesto, lažje je v njem najti nekaj za okus. Na primer, reševanje vprašanja, kdo naj se odpravi na delo v Moskvo, ima očitno večje možnosti za uspeh, kot če gre za deželno okrožno središče. Posledično neprestano bega delavce iz regij, ki niso uspešni glede zaposlovanja, kar povzroča številne težave: demografske, gospodarske, socialne itd.

V zvezi s tem je treba opozoriti, da vprašanje zaposlovanja v skoraj vseh državah velja za eno izmed prednostnih vladnih nalog. Zelo pomembna je težava s tem, koliko ljudi gre kam in kdo dela. Njegova pomembnost je izredno velika, zato se razvija na ravni nacionalnih programov.

Komu res, komu, če ne vlada, zagotoviti, da bodo državljani lahko zaslužili, plačevati davke in obnavljati ta proračun? A ne bi se smeli zanašati le na podporo državnih institucij, kajti navsezadnje je tisti, ki si zastavi boleče vprašanje, koga iti v službo, najbolj zainteresiran za njegovo reševanje. Seveda je iskanje zaposlitve, ki ustreza vsem zahtevam, precej težko (če je sploh mogoče). Tu pa je vse odvisno od težnje prosilca, njegove volje, nadarjenosti in vztrajnosti.