karierno upravljanje

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja: priprava vzorca, osnovne odgovornosti in pravice

Kazalo:

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja: priprava vzorca, osnovne odgovornosti in pravice

Video: Program avtoservisov 2024, Maj

Video: Program avtoservisov 2024, Maj
Anonim

Naš svet se nenehno razvija in to velja za vsa področja človeške dejavnosti. Tržni odnosi so zelo konkurenčni, zato obstaja potreba po razvoju trženjskih strategij. V poslovnem sektorju se vsako leto pojavijo novi poklici, takšni relativno mladi pa spadajo tudi vodja oglaševanja.

Pojav tega poklica je predvsem posledica razvoja informacijske tehnologije in metod promocije storitev. Opis delovnega mesta vodje oglaševanja vključuje vsa zanimiva vprašanja o tem, kaj ta specialist počne, katere pravice in obveznosti ima, kaj ga vodi in še veliko več.

Za kaj je ta poklic?

Naloge tega zaposlenega so neposredno odvisne od dejavnosti podjetja, v katerem je zaposlen. Danes take zaposlene potrebujejo trgovska podjetja, mediji in oglaševalske agencije. V korporaciji, ki se ukvarja s trgovino, ta zaposleni organizira promocijska podjetja in vzdržuje prodajni oddelek.

Za medije opravlja funkcijo iskanja kupcev, ki želijo svoje oglaševanje umestiti v publikacijo ali kupiti zračni čas. V oglaševalski agenciji opravlja celo vrsto možnih nalog. Vsekakor bi morale vse potrebne informacije vsebovati opis delovnega mesta vodje oglaševanja in vsebovati vse zahteve za upravljanje prosilca.

Zahteve

Tega ne morejo dobiti vsi. Običajno delodajalci od prijavitelja zahtevajo srednješolsko diplomo. Univerzitetni diplomanti, ki so prejeli diplomo ekonomista ali tržnika, lahko računajo tudi na delovno mesto. Vse je odvisno od podjetja in njegovega področja dejavnosti. Upoštevajo se tudi izkušnje, trajati mora najmanj eno leto. Poleg tega je veliko večja verjetnost, da bodo kandidati z izkušnjami na področju trženja in oglaševanja dobili zaposlitev.

Obvezna zahteva, ki vključuje opis dela upravljavca kontekstnega oglaševanja, je poznavanje osebnega računalnika ter urejevalnikov besedil in grafike. Glede na potrebe organov se lahko predložijo dodatne zahteve. Prednost bo znanje tujega jezika, načelo promocije izdelkov na internetu in sposobnost pogajanja.

Določbe

Zaposleni za to delovno mesto je poslovodja in poroča neposredno izvršnemu direktorju. Pri svoji dejavnosti ga morajo voditi regulativni in pravni akti, statut družbe in neposredno navodila. Kadar je zaposleni odsoten, ga nadomesti uradnik, ki ga imenuje višje vodstvo ali pomočnik vodje oglaševanja. Opis delovnega mesta, sestavljen neposredno v podjetju, mora vsebovati informacije o tej temi.

Znanje

Domneva se, da se je specialist ob vstopu v delo seznanil z vsemi zakonodajnimi in pravnimi akti, ki se nanašajo na podjetniške, trgovske in oglaševalske dejavnosti podjetja. Zahteva poznavanje tržnega gospodarstva, poslovanja in podjetništva. Preučiti mora tržne pogoje, ki se nanašajo na področje dejavnosti podjetja, kjer je zaposlen. Zaposleni mora poznati obdavčenje, oblikovanje cen, poslovno upravo, pisarniško delo, trženje, management, sociologijo, psihologijo in poslovno etiko.

Drugo znanje

Vzorčni opis delovnega mesta vodje oglaševanja lahko vključuje seznam znanj, povezanih z organizacijo oglaševanja, sredstvi in ​​nosilci oglaševalskih izdelkov, sodobnimi metodami zbiranja in obdelave podatkov, pa tudi oblike oglaševalskih kampanj. Zaposleni mora razumeti, kako se sestavljajo pogodbe in pogodbe, namenjene ustvarjanju in izvedbi oglaševalskih kampanj.

Preučiti mora strukturo organizacije, v kateri je zaposlen, poznati tehnologijo proizvodnje, se zavedati strategije naložb in inovativnega razvoja podjetja ter njegovih perspektiv. Ker gre za vodstveni položaj, se od zaposlenega lahko zahteva znanje s področja dela s podrejenimi, metode motivacije in povečanje učinkovitosti delovne dejavnosti. No, in seveda se mora zavedati razvoja in novosti lokalnega in svetovnega obsega, ki so neposredno povezane s področjem njegove zaposlitve.

Glavne odgovornosti

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja predvideva, da se ukvarja z organizacijo dela za promocijo in oglaševanje izdelkov ali storitev podjetja, ki jih ponuja. To se naredi za povečanje prodaje na prodajnem trgu s prenosom informacij o prednostih izdelkov podjetja, njegovi razliki od konkurentov in edinstvenih lastnostih blaga in storitev neposredno potencialnim strankam podjetja. Vodja usmerja, načrtuje in koordinira aktivnosti, povezane z izvajanjem promocij. Njegove funkcije vključujejo razvoj oglaševalskih delovnih načrtov, kar lahko velja za enega ali skupino izdelkov. In isti zaposleni oceni stroške in stroške oglaševanja.

Funkcije

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja in trženja predvideva, da bi moral sodelovati pri oblikovanju oglaševalske strategije izdelka, ukvarja se z izbiro načinov promocije, izvaja barvno in zvočno oblikovanje vzorcev, predloženih za namestitev, jih distribuira na različne vrste medijev. To se nanaša na izbiro publikacij in njihovo vrsto, ki bodo oglaševale podjetje, lahko so to časopisi, revije, televizija, spletne publikacije in še veliko več.

Zaposleni mora proučiti povpraševanje potrošnikov in trg na področju dejavnosti organizacije, kjer je zaposlen. Na podlagi podatkov bi moral analizirati, kdaj je najbolje postaviti oglas, kje bo imel najvišje kazalnike uspešnosti in kakšen obseg mora imeti promocija. Prav tako bi moral na podlagi prejetih informacij analizirati, kdo bo ciljna publika. To se nanaša na spol, starost, finančne možnosti in obseg zaposlitve potencialnih kupcev.

Druge dolžnosti

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja in PR predvideva, da ta zaposleni razvija oglaševalska besedila, plakate, prospekte in druga orodja za oglaševanje. Nadzira njihovo ustvarjanje, skladnost s kakovostjo in standardi podjetja, preverja skladnost z etičnimi standardi in skladnost z zakoni o pošteni konkurenci.

Preverja pravilnost in zakonitost priprave pogodb in dogovorov za opravljanje oglaševalskih storitev, najde in vzdržuje stike s poslovnimi partnerji podjetja, organizira zbiranje informacij, statistiko in obdelavo podatkov, pa tudi širitev zunanjih odnosov. Vse to je potrebno za izboljšanje in povečanje učinkovitosti oglaševalskih dejavnosti podjetja.

Druge funkcije

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja lahko vključuje naloge zaposlenega, ki vključujejo analitične dejavnosti glede povpraševanja in njegove motivacije. Z drugimi besedami, zaposleni proučuje potrebe skupine potencialnih kupcev, na podlagi pridobljenih podatkov izvaja razvoj oglaševalskih kampanj in promocij.

Po potrebi mu lahko zaupajo sodelovanje strokovnjakov ali znanih osebnosti pri izvedbi promocijskih prireditev. Z njimi stopi v stik, sestavi komercialne pogodbe in vzdržuje stike za nadaljnje sodelovanje. Njegove naloge lahko vključujejo tudi upravljanje podrejenih zaposlenih.

Pravice

Zaposleni na tem položaju ima pravico zahtevati od svojega vodstva ustvarjanje optimalnih pogojev, potrebnih za izpolnjevanje nalog, ki so mu dodeljene. Ima pravico obvestiti nadrejene o vseh kršitvah in pomanjkljivostih, ki jih je ugotovil v času delovnega procesa, če je to v njegovi pristojnosti.

Ogleda si lahko vse dokumente in odločitve vodstva, če vplivajo na obseg njegovih dejavnosti. Zaposleni ima pravico do prejemanja informacij in dokumentov od drugih oddelkov podjetja, če jih potrebujejo za opravljanje delovnih nalog. Poleg tega ima pravico, da za opravljanje dela, ki mu je zaupano, pritegne druge zaposlene in svoje podrejene.

Odgovornost

Zaposleni so lahko odgovorni za neizpolnjevanje nalog ali zanemarjanje delovnega procesa. Lahko je odgovoren za kršitve veljavne zakonodaje in povzročitev materialne škode podjetju. Odgovoren je tudi za ohranjanje poslovnih skrivnosti in nima pravice do razkritja zaupnih podatkov. Lahko je odgovoren za prekoračitev svojih pooblastil ali za osebno uporabo.

Značilnosti kompilacije

Opis delovnega mesta vodje oglaševanja mora v celoti odražati vsa vprašanja, povezana z neposrednimi dejavnostmi zaposlenega, zaposlenega v določeni organizaciji. Upoštevati bi moralo vse točke, ki se nanašajo na njegovo delo, pravice in odgovornosti. Vodje podjetij lahko svoje točke spremenijo, odvisno od potreb podjetja, vendar ne presegajo trenutne delovne zakonodaje države. Zaposleni nima pravice začeti dela brez usklajevanja z upravljanjem tega regulativnega dokumenta.