povzetek

Kako naj izgledajo izpolnjeni življenjepisi?

Kako naj izgledajo izpolnjeni življenjepisi?

Video: LABELSCAPE - Sustainability standards in tourism 2024, Maj

Video: LABELSCAPE - Sustainability standards in tourism 2024, Maj
Anonim

Zagotovo veste, da delodajalec v številnih velikih podjetjih, preden načrtuje razgovor, pogleda izpolnjene življenjepise o odprtih prostih mestih, ki jih pošljejo prosilci. Kako predstaviti podatke o sebi bodočemu vodji? Kaj morate navesti v življenjepisu?

Splošna pravila oblikovanja

Priporočljivo je, da življenjepis vtipkate v tiskani obliki. Ne bodite preveč leni, da ga tudi oblikujete: ustvarite naslove, sezname s črkami. Toda hkrati vaše besedilo ne sme biti preveč barvito. Ena barva, po možnosti ena pisava - najpomembnejše informacije lahko poudarite ali poudarite krepko. Poskusite navesti informacije v ločenih končnih blokih majhne ali srednje velikosti. Preden začnete pisati, si lahko ogledate vzorec izpolnjenega življenjepisa za službo. Ne pozabite, da boste morali vse podatke o sebi razdeliti na več razdelkov. Hkrati življenjepis ne sme biti preveč obsežen - manj besedila, več pomena. Neželeno je vnašati več kot dve strani natisnjenega besedila s srednjim tiskom, najbolje pa je, da se prilegajo enemu ali enemu in pol listov, seveda, če izkušnje to dopuščajo.

Glavni del osebnega dosjeja

Vsi izpolnjeni življenjepisi za delo se tradicionalno začnejo s splošnimi informacijami o prijavitelju. Navedite svoje polno ime in starost. V tem primeru ne napišite celotnega datuma rojstva. Omejite se na eno števko, tj. navedite koliko ste stari. Nato določite stike. Več, bolje - telefon (en ali več) in čas za klice, e-poštni naslov ali celo povezavo do vašega spletnega mesta. Nato je običajno objaviti razdelek o izobraževanju. Če ste obiskovali redno splošno izobraževalno šolo, to ni obvezno. A o prestižnem fakultetu ali liceju ne bi smeli molčati. Nato vnesite podatke o visokem šolstvu.

In zdaj je najbolj zanimivo - če ste se kdaj udeležili kakršnih koli tečajev za napredno usposabljanje, se prepričajte, da pišete tudi o njih. Upoštevajte pa, da morajo izpolnjeni življenjepisi za delo vsebovati samo informacije, ki bodo koristne za vašega potencialnega delodajalca. Z drugimi besedami, če želite postati ekonomist, ni treba govoriti o obisku trimesečnega tečaja za ročno delo v vprašalniku.

Ne pozabite na izkušnjo …

Če ne veste, kako izpolniti življenjepis, vam bo pomagal vzorec. Nekatera podjetja na svojih uradnih spletnih mestih celo objavijo vzorčne profile iskalcev zaposlitve. Po bloku o izobraževanju morate pisati o svojih izkušnjah. Seznam vseh prejšnjih opravil v kronološkem vrstnem redu. Priporočljivo je, da začnete od samega zadnjega mesta, lahko pa kariero in obratno opišete kariero od samega začetka. Če imate kratko izkušnjo, lahko za vsako organizacijo navedete nekaj predlogov glede njihovih delovnih nalog in razlogov za odpoved. Ne pozabite, da izpolnjeni življenjepisi za delo lahko vključujejo dodatke o osebnih lastnostih in spretnostih. Tu lahko navedete prisotnost vozila ali znanje računalniških programov, če vam bodo te spretnosti pomagale pri vašem delu.