karierno upravljanje

Marina je bila odpuščena zaradi svojega bivšega moža. Leta pozneje v novicah je videla šefa

Kazalo:

Marina je bila odpuščena zaradi svojega bivšega moža. Leta pozneje v novicah je videla šefa

Video: Words at War: Lifeline / Lend Lease Weapon for Victory / The Navy Hunts the CGR 3070 2024, April

Video: Words at War: Lifeline / Lend Lease Weapon for Victory / The Navy Hunts the CGR 3070 2024, April
Anonim

Ko so Marino odpustili z dela, je bila zraven besa. Zdi se kot preizkušena oseba, stari prijatelj - in tukaj je nož v hrbet. Vendar ni vedela, da ji je v resnici usoda prinesla ogromno darilo. Če ne bi bilo tega, bi bila zdaj sama za rešetkami.

Srečanje starih prijateljev

Nekoč je Marina spoznala dolgoletnega prijatelja Nikolaja. V šoli so se učili v vzporednih razredih in se pogosto sekali v skupni družbi. Moški je bil videti krasen: v dragi elegantni obleki, v luksuznem avtomobilu je povabil Marino, da bi sedla v velemestni restavraciji v središču mesta. Kdo bi si mislil, da bo nasilnež, ki je naenkrat preskočil razrede, dosegel takšne višine? Marina je bila samo presenečena nad samozadovoljenim Nikolom.

Moški je v restavraciji prijatelju povedal, da je odprl lastno podjetje, postal je priljubljen, začel je dobro zaslužiti. Zdaj se nekajkrat na leto z družino sprosti v Turčiji in na Tajskem. Nikolaj je nemoteno vodil pogovor, češ da v podjetju potrebuje zaupanja vredne ljudi, zato bo vesel, da bo Marino videl v njegovi ekipi. Ženska je dvomila.

Že dobro se je zaposlila. Mogoče ni tako visoko plačan, vendar stabilen, zanesljiv. Toda Nicholas je podal take argumente, tako mamljivo prepričal, da se je na koncu Marina strinjala. Res je, da ni spala celo noč, potem pa je menila, da starega prijatelja v teoriji ne bi smela zavajati, zato je vredno tvegati.

Odpuščanje

Sprva je šlo vse dobro. Marina je bila sprejeta na mesto računovodje, upravljala je s financami. Odnosi z Nikolajem so bili prav čudoviti. Vendar je nekega nekega lepega dne moški priletel v pisarno in skoraj s pestmi skoraj skočil na Marino.

Najboljša evropska letovišča prihajajočega poletja: Costa Vicentina na Portugalskem

Vznemirjenje v Korean Air: stevardiji je bil diagnosticiran koronavirus Dolgčas in drugi kruti, a resnični razlogi: zakaj ljudje varajo?

"Kako si lahko skrival, da je tvoj mož prestopnik ?!" - je zavpil Nikolaj.

- bivši mož. "Ločila sem se z njim že zdavnaj, ko sem ugotovila, da služi zaporno kazen," je povedala Marina.

- Napišite odstopno pismo. Tu delajo samo dostojni in zaupanja vredni ljudje, "je dejal šef.

Marina se je skorajda zadušila nad negodovanjem in opomnila Nikolaja, da je njegova hči imela afero s poročenim moškim in se je pred kratkim spopadla z ženo. Poleg tega se je Nikolajev namestnik večkrat zapletel v prometne nesreče, ker je bil v alkoholu. Kdo bi torej govoril o spodobnosti.

V pogovor se je vmešala žena Nikolaj. Povedala je, da če Marina ne napiše izjave po svoji volji, bosta ugotovila, kaj naj jo odpustita. Potem bo morda šla zadeva na sodišče in v zapor. Marina ni imela druge možnosti, kot da se strinja in napiše izjavo.

Nepričakovan konec

Po odpustu se je začelo iskanje nove zaposlitve. Marine zaradi starosti nihče ni hotel vzeti: ženska je bila stara več kot štirideset in vsi so želeli videti mlade v bližini. Toda na koncu je imela ženska srečo - najelo jo je eno velemesto.

Marina se je hitro preselila po karierni lestvi, kupila avto, stanovanje in se poročila s hčerko ven. Pozabila je razmišljati o Nikolaju in tistem škandaloznem incidentu. In potem je nekega dne po naključju Marina ob novici zagledala zgodbo o tem, kako so vodjo in zaposlene v enem podjetju aretirali zaradi finančnih prevar. Torej, prav isti šolski prijatelj Nikolaj je bil lastnik tega …

Kdo ve, morda bi bila Marina zdaj prikazana v kazenskih ovadbah, če ne v tem primeru.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini