povzetek

Vzorčni življenjepis zdravnika - pravila za sestavljanje, ki jih ni treba omenjati

Kazalo:

Vzorčni življenjepis zdravnika - pravila za sestavljanje, ki jih ni treba omenjati

Video: HOW DOES ISLAM SEE BLACK MAGIC, EVIL EYE, FORTUNE-TELLING, JINN? / Mufti Menk 2024, Maj

Video: HOW DOES ISLAM SEE BLACK MAGIC, EVIL EYE, FORTUNE-TELLING, JINN? / Mufti Menk 2024, Maj
Anonim

Zdravnik je eden najbolj iskanih poklicev. Glavni namen zdravnika je nuditi prvo pomoč, vzdrževati zdravje bolnika, postaviti diagnozo in predpisati ustrezno zdravljenje. Povsod so potrebni specialisti na področju medicine, od majhnih naselij do velikih mega mest.

Toda tako kot vsak drug človek tudi zdravnik išče boljše delo, višjo plačo, dobro socialno podlago in primeren urnik. Če se želite prijaviti, potrebujete vzorčni življenjepis zdravnika.

Osebni podatki in kontaktni podatki

V tem delu življenjepisa so navedeni kratki osebni podatki, priimek, ime, srednje ime po želji. Za komunikacijo je potrebno navesti kontaktne podatke in želeni položaj.

izkušnje

To je najbolj obsežen predmet, v katerem je zaželeno, da čim bolj opišete svoje izkušnje, dolžnosti. Vzorčni življenjepis vzorca pri prijavi na delovno mesto mora vsebovati tudi podatke o poklicnem uspehu. Ne bi smeli samo napisati, da znate uporabljati medicinsko opremo pri svojem delu. Ne pozabite navesti, katero opremo uporabljate, v katerem obdobju. Opišite, katere metode zdravljenja obvladamo in uporabljamo v praksi. Ne omejujte se s splošnimi stavki.

Izobraževanje

Ta odstavek mora navajati, v katerem študijskem obdobju so se študentje usposabljali, v katerih letih, v kateri zdravstveni ustanovi je bil pripravniški staž. Če visokošolski zavod diplomira z odliko, potem to ne pozabite omeniti.

Dodatno izobraževanje

Vzorčni življenjepis mora nujno vsebovati podatke o dodatnem izobraževanju. Če zdravnik obiskuje dodatne specializirane tečaje, se njegova usposobljenost nenehno izboljšuje, je to za delodajalca zelo pomembno. Zelo pomembno je, če je zdravnik objavil znanstvene članke v medicinski literaturi, to je vredno omeniti, navajati temo in kdaj je bila objava. Ogromen plus, če je bila publikacija v angleščini, je danes znanje tujih jezikov za zdravnika nujno.

Če ste bili zmagovalci na katerem koli ustreznem tekmovanju, bi morali pisati tudi o tem.

Računalniška pismenost in druga znanja

Računalniška pismenost je danes pomembna za vsak poklic, tudi za zdravnika, še posebej, če imate izkušnje s poklicnimi programi. Na primer, vzorčni življenjepis zdravnika zobozdravnika lahko vsebuje naslednje podatke: "… Jaz imam znanje za delo s programom 3D Master Vitapan," Infodent "…".

Če imate administrativne veščine, potem zagotovo o tem napišite. To so lahko poznavanje pisarniškega dela in osnove računovodstva, zmožnost izračunavanja zavarovalnega nadomestila.

Nič ne bo zabavno povedati o svojem hobiju, vendar se ne preveč zavzemajte za podrobnosti.

Priporočila

Pregled vzorca zdravnika je treba dopolniti s priporočili. To so lahko ne samo pisma delodajalca, ampak tudi mentorji ali učitelji. Glavna stvar je, da so na voljo, in če bi novi delodajalec želel, bi jih zdravnik lahko zagotovil.

Kaj ne bi smelo biti zapisano, glavne napake

Ne opisujte vseh svojih delovnih aktivnosti. Za več kot 10 let izkušenj praktično nobenega delodajalca ni zanimalo, morda se zanimanje pojavi šele ob drugem razgovoru.

Ni treba opisovati vaših fizičnih podatkov in razlogov za odpoved s prejšnjih delovnih mest. V nobenem primeru se ne hvalite in ne govorite o svojih pomanjkljivostih. Seveda v dokumentu ne sme biti slovničnih napak.

Pomembno je, da so vse informacije v povzetku zanesljive in jih po potrebi lahko zdravnik potrdi, tako v formalni obliki kot v praksi.

In končno, vzorec življenjepisa ni predloga; vsaka oseba je individualna, zato mora biti samoprezentacija svetla in izrazna, da odraža strokovne lastnosti prosilca za prosto delovno mesto. Življenjepis naj bo kratek, a vsebinsko bogat.