karierno upravljanje

"Mavrični nasmeh": ocene zaposlenih

Kazalo:

"Mavrični nasmeh": ocene zaposlenih

Video: Podelitev 1. Mavričnega pokala zdravja na GZS 2024, Julij

Video: Podelitev 1. Mavričnega pokala zdravja na GZS 2024, Julij
Anonim

Kupci "Nasmeh mavrice" kupci najpogosteje pohvalijo. Cene tukaj so dostopne, osebje pa zelo prijazno. Simpatična, nasmejana dekleta bodo vse povedala, pokazala in razložila.

In kakšni so pregledi zaposlenih Rainbow Smiles? Pogovorimo se o tem podrobneje. Kaj se skriva za prijaznostjo in nasmehom očarljivih prodajnih deklet?

Nekaj ​​zgodovine

Preden bomo spregovorili o prednostih in slabostih dela v tej verigi trgovin, bomo podali kratek izlet v njegovo zgodovino.

Vse se je začelo leta 2001. Potem so v Sankt Peterburgu, na ulici Adoevsky, odprli prvo majhno trgovino. Po 17 letih je mreža teh trgov zapletla večino večjih mest v Rusiji. Danes je pod blagovno znamko Rainbow Smile skoraj 550 trgovin.

Kaj je dobro podjetje? Seveda, vedno bolj širok izbor in številni programi zvestobe. Pred kratkim je mreža teh trgovin začela sodelovati s korejskimi dobavitelji kozmetike. Poleg tega je minilo 10 let od trenutka, ko se je začel razvoj lastnih kozmetičnih blagovnih znamk.

Kupce privlači širok izbor in cenovna kategorija izdelkov. Po navedbah vodstva so njihove prodajalne namenjene kupcem s srednjo ali nizko stopnjo dohodka, predvsem za ženske.

Zaposlovanje

Kako dobro je delo v "Rainbow nasmehu", nam bodo povedali pregledi. Najprej pa se pogovorimo o stalnih prostih delovnih mestih v številnih trgovinah in plačah.

Če se sprehodite po uradni spletni strani podjetja, potem je odsek "prosta delovna mesta" nenehno na poti. Zaposlujejo vse: od prodajnih uslužbencev do direktorjev trgovin. Toda plače so presenetljive. Tako prodajalci obljubljajo od 22.000 do 25.000 tisoč rubljev. In za direktorje - od 30.000 do 45.000 tisoč rubljev, odvisno od mesta, v katerem se nahaja trgovina. Kmalu ni osebe, ki bi za takšen in takšen denar prevzela vlogo vodje.

Mnenja zaposlenih (Sankt Peterburg)

Mnenja zaposlenih v Sankt Peterburgu o "mavričnem nasmehu", če sem iskren, ne prosim očesa. Ljudje, ki bi radi šli tja na delo, bi morali dobro premisliti in prebrati, kaj pravijo prodajalci. Kako ravnajo zaposleni, koliko plačajo, katere obveznosti izpolnjuje prodajalec? Samo ne bodite presenečeni, ko boste prebrali kritike.

Pozitivni vidiki dela (v Sankt Peterburgu)

Ocene o delu v "Mavričnem nasmehu" v Sankt Peterburgu so večinoma zelo slabe. Toda, nenavadno, skoraj vsi zaposleni opažajo dobro ekipo. Tu pišejo ljudje, ki poznajo kuhinjo podjetja od znotraj:

  • Odlična ekipa. Dekleta dobro komunicirajo med seboj, se podpirajo.

  • Uslužbenec trgovine prejme VIP popustno kartico in kupi izdelek 30% ceneje od njegove vrednosti.

  • Zaposleni se lahko usedejo na izmeno in gredo na kosilo.

Morda je dobrih ocen o "mavričnem nasmehu" v Sankt Peterburgu konec. Zdaj je na vrsti nehvaleženje, recimo tako.

Slabosti dela (Sankt Peterburg)

Delo v "nasmehu mavrice" se bo po besedah ​​zaposlenih (Sankt Peterburg) končalo s tresočim živčnim sistemom, pomanjkanjem denarja v denarnici in tono negativnih čustev, ki jih zaposleni prelivajo na zaposlene.

Začnimo s plačo. Ko človek dobi službo kot prodajni uradnik, se mu obljubijo zlate gore. In plačo v višini 25.000 tisoč "neto" in njeno nadaljnjo rast ter možne kariere. Na splošno so trgovci prelili srajce. Zakaj menedžerji? Ker je kadrovski oddelek v glavnem uradu. In zaposlenih praviloma ne pošljejo tja. Kadrovski uslužbenci pošljejo dokumente osebi, ki želi dobiti zaposlitev v podjetju, in to je vse.

Moti nas. Torej bo v času pripravništva, ki traja dva tedna, kandidat za prodajalce dobil 95 rubljev na uro. In potem se izkaže, da je pogodba določila 95 rubljev, v resnici pa - 93 rubljev. Se pravi, da je dohodnina vzeta iz te malenkosti. Za trenutek oseba še ni uradno zaposlena. V redu, kajne?

Pojdi naprej. Po dveh tednih se lahko izkaže, da prijavitelj za prosto delovno mesto ni opravil pripravništva. In kaj misliš? Nekega dne ga odpustijo, ne da bi plačal odpadke. Pripravniki ne smejo plačevati ob odpustu.

Če ima človek srečo in je opravil pripravništvo, mu nič ne čestita. Lahko pozabite na dober odnos, ki ga je vodja vodil med pripravništvom. Začne se ponižanje, moralni pritisk in druge "radosti". Če se poskušate braniti, grozijo z odpustom.

Vse pomanjkljivosti, ugotovljene med preračunavanjem blaga, se odštejejo od plač prodajalcev. Verjetno pa je tako tudi v vseh trgovinah.

Morali bi govoriti tudi o intervjujih. Številni nekdanji zaposleni, odpuščeni iz mavričnih nasmehov, zaradi česar ne vedo, pritožujejo se, kako potekajo razgovori. Prvič, osredotočajo se na negovan videz vodstva. In iz nekega razloga so v mnogih trgovinah mesta takšne dame vodilne. Drugič, v vprašalnikih se pogovarjajo o vprašanjih. Na primer, kako se vprašanje kandidatove najljubše jedi in pijače nanaša na delo? Tretjič, obljubljajo, da bodo vseeno poklicali nazaj. Toda nihče ne pokliče nazaj. In ko se človek začne sam klicati, ali telefona ne dvigne, ali odgovori nesramno.

Tukaj so pregledi zaposlenih Rainbow Smiles o njihovem nekdanjem delovnem mestu.

Muscovites pregledi

Ni zaobšel mreže teh trgovin in glavnega mesta Rusije. Če v Sankt Peterburgu obstajajo še bolj ali manj ustrezni pregledi, potem o Moskvi ni ničesar reči.

Mnenja o delodajalcu "Rainbow nasmeh", z ustnic Muscovtov, ki delajo v teh trgovinah, so preprosto zastrašujoča. Pravzaprav lahko po analizi številnih pregledov ugotovimo, da pozitivnih praktično ni. Čeprav, nehaj. Od prednosti dela v tem podjetju:

  • Bližina doma.

  • Stabilna plača - 25.000 rubljev.

Za Moskvo je to seveda "pameten" denar. Kaj lahko rečem.

Negativna mnenja (Moskva)

Delo v "nasmehu mavrice" je po ocenah moškovskih uslužbencev preprosto amortizirano. Ne zadovolji vsega, od ekipe do odnosa vodstva. Pogovorimo se o vsem po vrstnem redu:

  • Večina moskovskih kolektivov je kačja žoga. Komuniciranje s kolegi, da ne omenjam prijateljstva, preprosto ni realno. Takoj bo prijavljen nadrejenemu. Ni pomembno, da je polovica tega poročila pravi kleveta.

  • Čas je za kosilo. Uradno je, in je ura. V resnici je vse drugače. Včasih morajo zaposleni jesti na poti ali ostati lačni. Glede na to, da so v službi 14 ur. Si lahko predstavljate cel dan brez hrane? Malo prijetno. Za zdravljenje želodca boste porabili več, kot zaslužite.

  • Dvakrat na dan lahko greste kaditi. Za pet minut. Ni presenetljivo, da večina zaposlenih kadi. Da se vsaj za trenutek odpravite od svojega "najljubšega" dela.

  • Prodajna dekleta opravljajo številne naloge, ki niso del njihove pogodbe o zaposlitvi. Na primer čistila - po premiku čistijo tla. In paznik, ker moraš izslediti in loviti lopove.

  • S krajo je cela saga. Vodstvo podjetja verjame, da so tatovi vse. Tako zaposleni kot kupci. Prodajalci ne morejo zapustiti kraja dela, če torbe ne zavrtijo pred glavo. Čeprav za pregled osebnih stvari zaposleni zahteva podpisano dovoljenje.

  • Ko se človek zaposli v eni od trgovin v Moskvi, mu obljubi razpored 2/2. V bistvu morate delati 4/1 ali 5/2 14 ur.

  • Od kod figura "štirinajst", če je trgovina odprta le 12 ur? Dejstvo je, da zaposleni pridejo na delo uro pred odprtjem. In odidejo, potem ko so prešteli blagajno, očistili bodo okna in obrisali tla. Če je trgovina odprta od 10.00 do 22.00, menjava prodajalca traja od 9.00 do 23.00.

  • Mimogrede, o dodatnih urah dela. Niti ti dve uri niti obdelava nista plačana. Ali v pogodbi o zaposlitvi piše, da se stroški obdelave podvojijo? In vodstvo podjetja ima o tem svoje mnenje.

  • Za tiste, ki gredo na vodstveni položaj v teh trgovinah: opravljali boste delo blagajnikov, upraviteljev in ne smete pozabiti na lastne dolžnosti. Za to ne bo doplačila.

Mnenja zaposlenih v Yaroslavlu

Mnenja o "Rainbow nasmehu", ki se nahaja v Jaroslavlju, so kratka. Ampak zelo zmogljiv. V mestu je 10 trgovin. Toda zaposleni se ne mudijo s pisanjem hvaležnih ali negativnih ocen. Iz tega, kar nam je uspelo najti, lahko sklepamo:

  • Nenehno obiskujte skrivnostne kupce. Če jih ne prenesete, izgubite nagrado.

  • Navdušeno izvleče denar iz zaposlenih. Plače so se povečale, globe so se povečale.

  • Delo je nenehno na nogah. Sedite lahko samo v času kosila. Prepovedano je sedeti v dvorani.

Lep pozdrav iz Pskov

Kakšna so mnenja o "Rainbow nasmehu" zaposlenih v trgovini Pskov?

Zelo podobno ostalim. Opažajo, da je delo peklensko, odnos do prodajalcev slabši kot do živine. Nenehno poniževanje in namigovanje zaposlenih, kako gnusni so, kako slabo delajo. Redne grožnje z odpustitvijo. Nenehna preobrazba osebja.

Pravi Murmansk

Mnenja o "Rainbow nasmehu" iz Murmanska nam povedo, da:

  • Lepa ekipa.

  • Plača - grenke solze. Plačilo počitnic je takšno, da je videti kot posmeh nad zaposlenim.

  • Opažajo nenehne globe in izplačilo primanjkljajev, grozljiv odnos teritorialnega upravitelja do prodajalcev.

  • Dekleta v prodaji morajo raztovarjati blago, pomivati ​​tla in izvajati splošno čiščenje trgovine.

  • Redne zamude pri plačah. Morate prositi za svoj denar in se skoraj poklonite šefu na tleh.

Penza

Tukaj ni recenzij ljudi, ki delajo kot prodajalci. A obstajajo tisti, ki so se prijavili na višja delovna mesta (namestnik direktorja), niso se bali osvetliti slike od znotraj. Evo, kaj pravijo o delu v Rainbow nasmehu:

  • Prvič, staž traja le en dan.

  • Druga točka so odgovornosti. Namestnik direktorja deluje tudi kot blagajnik.

  • Vodja ne pozabi na svoje dolžnosti. Zbiranje gotovine, izpolnjevanje knjig z gotovino, stalna poročila. In še vedno je treba spremljati pravilnost cen, postavitev blaga in poskušati povečati promet.

  • Plača "čista" - 12 000 rubljev. To je uradno, ostalo pa v ovojnici. Morda ne bo plačan.

Moskovska regija

Očitno je, da bližje kot je Moskva, bolj bogoča odnos do prodajalcev v trgovini Rainbow Smile, sodeč po pregledih.

  • Zlasti direktorji trgovin dovolijo, da s podkleto besedo vikajo na podrejene.

  • Blago, ki prispe dvakrat na teden, mora biti nastavljeno v skladu s planogramom. Toda vodstvo ga iz nekega razloga ne mara. Prodajalci so prisiljeni poslušati, kako slabi so in kako brez roka ne morejo pravilno prikazati blaga.

  • Z bolniško odsotnostjo - celotna težava. Lahko odpustijo osebo zaradi odhoda na bolniški dopust. Delovni kodeks v tej organizaciji se sploh ne upošteva.

  • Plača pri roki - 19.000 rubljev. Namesto obljubljenih 25.000 rubljev.

Kaj morate vedeti, ko delate v podjetju

Preden se odpravite na delo v "Mavrični nasmeh", morate sami razumeti, da:

  • Upoštevati standarde podjetja v službi za stranke. Standardi so zasnovani tako, da mnenja in potrebe kupcev niso posebej upoštevane.

  • Dali bodo nesmiselni obrazec, za katerega bo treba plačati. Ob odpustu se obrazec preda, denar zanj ne vrne.

  • Delamo z nasmehom na obrazu. Vedno je treba nasmejati kupca.

  • Če ga pošljejo na "tečaje nadaljnjega izobraževanja", potem nihče ne bo plačal potovanja. Ne glede na to, ali se zaposleni odpravi v drugo trgovino ali v povsem drugo mesto.

  • Tu lahko pozabite na socialni paket.

  • Obdelava, kot je navedeno zgoraj, se ne plača.

  • Noge me nenehno bolijo, vendar ne morete sedeti.

  • Tudi čiščenje spodnjih polic z blagom se pojavi, ko stojite. V skrajnih primerih lahko počepnete.

  • Spomnite se, da boste morali izpolnjevati obveznosti, ki jih pogodba o zaposlitvi ne ureja. Ali zaposleni skuša biti ogorčen? Dobrodošli pri odpustu.

  • Plače zamujajo, pripravniki pa sploh ne bodo plačani.

Zaključek

Ugotovili smo, kakšne so ocene o "mavričnem nasmehu" in prostih delovnih mestih na različnih ravneh. Ko jih preberete, postane jasno: ne bi smeli hoditi tja v službo. Seveda je za tiste, ki jim ni mar za noge, živčni sistem in prisotnost denarja v denarnici, to omrežno podjetje primerno kot delovno mesto.

To je seveda pretiravanje. Škoda je za ljudi, ki prihajajo z iskrenimi nameni delati, upajo prejeti dostojno plačo in od vodstva pričakujejo dober odnos. Ko nekaj mesecev delate v Rainbow Smileu, vam postane jasno, da podjetje vara svoje zaposlene. Ljudje odhajajo od tam, druge pa odpuščajo zaradi malenkosti.

Na podlagi zgoraj navedenega zaključimo: "Mavrični nasmeh" ni kraj, kamor lahko greste v službo.