povzetek

Primer motivacijskega pisma. Nasveti za kompilacijo

Primer motivacijskega pisma. Nasveti za kompilacijo

Video: Prosnja.si | 5 primerov uvoda v spremno pismo 2024, April

Video: Prosnja.si | 5 primerov uvoda v spremno pismo 2024, April
Anonim

Motivacijsko pismo (aka Osebna izjava) je obvezen del vprašalnika, ki je priložen ob predložitvi dokumentov v tujo izobraževalno ustanovo. Prosilci ta dejavnik pogosto podcenjujejo in so cenjeni zaradi čiste formalnosti. Namesto da bi izkoristili možnost vpisa, prosilci preprosto najdejo primer motivacijskega pisma in ga nadomestijo s svojim imenom, imenom univerze in nekaterimi drugimi določbami.

Uspešno in kompetentno napisano motivacijsko pismo bo omogočilo prehod natečaja tudi z očitno izgubljenimi točkami za izpite. Številni ljudje iščejo primer motivacijskega pisma po internetu, vendar izgubijo videnje, da mora biti to pismo edinstveno. Če je drugotnega pomena, se pravi, da je po slogu in vsebini podoben ostalim takšnim pismom, potem je možnost prosilca, da dobi zaželeno mesto, močno zmanjšana.

Namesto da navajamo motivacijsko pismo, bo veliko bolj koristno in pravilno navesti osnovna pravila in načela njegove priprave. Akumulirajte vse svoje znanje in domišljijo. Pravi primer motivacijskega pisanja lahko navdihne vodstvo univerze in prijavitelja k nepričakovano produktivnemu sodelovanju. Zelo pomembno je biti neodvisen in kreativen med pisanjem: namenite si vsaj štirideset minut, da temeljito razmislite o resničnih razlogih, zakaj želite postati študent te določene univerze, kaj vam bo dala in kaj lahko sami ponudite potencialni izobraževalni ustanovi.

Struktura motivacijskega pisma

Da bi bilo vaše motivacijsko pismo enostavno berljivo, se držite jasnega načrta. Vsebovati naj bi uvod, glavni del in zaključek. Ne pozabite, da je pismo namenjeno pritegniti pozornost, zanimati bralca. Zato je glavna ideja bolje umeščena v enega od prvih odstavkov. Glavni del vključuje seznam vaših akademskih dosežkov, povprečno oceno ter seznam publikacij in dogajanj o glavnih temah. Sledijo vaše osebne lastnosti in razlogi, zaradi katerih ste izbrali prav to ustanovo kot možnost za nadaljevanje izobraževanja. Zaključek je vedno pogled v prihodnost. Povejte nam o svojih načrtih, o tem, kako vidite svoje sodelovanje z univerzo, kaj pričakujete od nje. Vedeti morate, da bo motivacijsko pismo, ki ga boste našli v ruščini, treba izredno kompetentno prevesti v tuji jezik.

Pravila in nasveti za pisanje motivacijskega pisma

Bodite jedrnati. Kratkost je duša duhovitosti. Običajno obstaja zastavljen okvir, ki omeji obseg pisma. Poleg tega je to odlična priložnost, da v sprejemni komisiji pokažete, kako lahko oblikujete in izrazite svoje misli. Držite se akademskega sloga predstavitve. Prosite za motivacijski primer na univerzo od tistih, ki so ga že oddali in vstopili.

Ne pozabite, da je to pomemben dokument, del vašega življenjepisa, pri pisanju ne smete uporabljati slenga in žargona. V bralcu lahko povzročijo nasprotujoče si občutke in ustvarijo napačen vtis o vaših sposobnostih. Uporabite osnutke. Preden naredite končno različico, poskusite narediti nekaj osnutkov možnosti, od katerih bo vsaka osredotočena na različne strani vaše osebnosti, njene značilnosti. Nato se lahko distancirate in objektivno ocenite prednosti in slabosti vsake možnosti, izberete najboljšo in jo naredite za končno.

Vprašajte za nasvet. Oseba je pogosto težko oceniti svoje prednosti in spretnosti. Zunanji pogled je kot nalašč za to: prosite učitelje, prijatelje in starše, da vam pomagajo. Poslušajte njihovo mnenje, morda lahko predložijo par dobrih idej.