povzetek

Katere besede v vašem življenjepisu lahko motijo ​​delodajalce?

Kazalo:

Katere besede v vašem življenjepisu lahko motijo ​​delodajalce?

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

S pravim pristopom k predložitvi življenjepisov lahko vaše sanjsko delo postane resničnost. K vprašalniku pristopite z vso odgovornostjo in izključite besede, ki odvrnejo željo po vabilih na razgovor. Razlogi, zaradi katerih bo vaša kandidatura zavrnjena, ležijo na površini. Mnogi delodajalci ne marajo, ko iskalci zaposlitve za prosto mesto uporabljajo banalne, nesmiselne besedne zveze, klišeje in klišeje. To so besede, ki motijo ​​delodajalce.

Družabnost

Ta beseda je prvak za uporabo pri pripravi vprašalnikov, zato se je že dolgo spremenila v prazno besedno zvezo za najem voditeljev. Namesto tega nam povejte več o svojih prednostih s pomočjo zasnove: "Lahko komuniciram s partnerji in strankami kakršnega koli statusa" ali "Imam izkušnje pri gradnji partnerstev (navedite število projektov)."

V tovarni čokolade lahko obiskovalci pojedo toliko sladkarij, kot jim je všeč

SpaceX je s Space Adventures podpisal sporazum o prodaji "turnej" v orbitoVse delo je zapravilo: mama je "skuhala" domače naloge sina za večerjo

Dejavnost

Če v življenjepisu uporabite besedo "dejavnost", s tem prikrajšate podatke o svojem profilu. Za najemnika bo podoben izraz postal preveč nejasen. Tu je učinkovitejša in natančnejša alternativa: "Zagotavljam 100-odstotno izpolnitev načrta", "Delaven dan lahko učinkovito načrtujem."

Odpornost na stres

Različni ljudje v različni meri dojemajo stresne situacije. Nekdo ohranja mirnost in razpoloženje, zlahka se spopada z večopravilnostjo, nekdo začne paniko, ko širi odgovornosti. Noben delodajalec ne ve, kaj stres pomeni za vas, zato se opišite kot nekoga, ki ima izkušnje z delom v nestabilnih razmerah. Če je bilo vaše prejšnje podjetje v postopku reorganizacije, lahko to tudi navedete.

Učljivost

Ko se odprto pogovarjate o svoji pripravljenosti za učenje, vas potencialni delodajalec ne bo videl kot dragocenega zaposlenega. Njegov idealni kandidat bi moral imeti privzeto vsa potrebna znanja. Namesto tega pojasnite, da se lahko enostavno prilagodite novim delovnim pogojem, ali navedite časovni okvir, ki se vam prilega, ko delate na pomembnih projektih.

Priljubljeni enodnevni izleti iz Cardiffa: Snowdonia Park

Fotografija Chulpan Khamatove z plešasto glavo je navdušila svoje oboževalce

Krhko dekle se je izkazalo za vojaka: njene fotografije so v vojaški uniformi

Ustvarjalnost

Ta beseda je, tako kot prva dva na našem seznamu, preveč priljubljena pri prijaviteljih. Naborniki bi morali vedeti, kako razkrivate svojo ustvarjalnost. Povejte nam, katera vprašanja ste lahko rešili na svojem prejšnjem delovnem mestu, katere tečaje ali razrede ste izvedli s študenti.

Sposobnost dela s pisarniško opremo

Ta stavek izgleda preveč posplošeno, zato morate v vprašalniku pojasniti: "Prepričan uporabnik sistema Windows 7 (8, 10), imam izkušnje v 1C: Upravljanje trgovine 8".

Ambicioznost

Tudi ta beseda je preveč racionalizirana, poleg tega jo lahko dojemamo kot grožnjo. O svojih ambicijah je treba govoriti zelo konkretno: "Načrtujem, da bom kvalifikacije izboljšal šest mesecev po nastopu funkcije" ali "Zagotavljam uspešno izvajanje zaupanih projektov, tako da se čez eno leto vidim v vlogi vodje oddelka."

Moss uporabljamo za okrasitev in urejanje doma: kako narediti čudovite kompozicije

Kakšne tašče bi si vsi želeli imeti (mnenje snahe): pošteno, modroSendviči s sadjem - 10 okusnih možnosti zajtrka za posebne priložnosti

Spretnosti timskega dela

Naš naslednji stavek je tudi zdolgočasen kliše. Če želite opisati sebe kot dobrega igralca ekipe, uporabite predlogo "Imel je mesto vodje v skupini osmih ljudi", "Skupaj z ostalimi 20 zaposlenimi je sodelovalo pri pripravi (določitev projekta)."

Privlačnost

Videz je pomemben, če nameravate sodelovati s strankami. Namesto besed pošljite svojo svežo fotografijo potencialnemu delodajalcu. Vendar na večini prostih mest nastop kandidatov ni na seznamu prioritet.

Pogoste napake pri nadaljevanju oblikovanja

Naborniki morda ne bodo dokončali vašega življenjepisa do konca, če uporabite napake v oblikovanju. Najpogostejši med njimi so strast do tipke Caps Lock, prisotnost klicajev in pik na koncu stavkov, prisotnost elementarnih črkovalnih in ločilnih napak. Pazite na strukturo: ustvarite naslove, podštevilke, oštevilčene in razvrščene sezname. Stike je treba navesti na samem začetku življenjepisa, to bo povečalo možnosti za povratne informacije.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini