karierno upravljanje

Opis delovnega mesta glavnega inženirja energije

Kazalo:

Opis delovnega mesta glavnega inženirja energije

Video: Forgotten Tunnels Under Chicago - EXPLORING The History of Chicago Tunnels - IT'S HISTORY (VIDEO) 2024, Maj

Video: Forgotten Tunnels Under Chicago - EXPLORING The History of Chicago Tunnels - IT'S HISTORY (VIDEO) 2024, Maj
Anonim

Glavni energetski inženir je oseba, ki je dolžna zagotoviti delovanje vse energetske opreme posameznega podjetja. Biti mora pristojen za pregled ali pregled te opreme. To je razlaga osnovnih funkcij, ki jih opravlja oseba, ki je imenovana na podoben položaj.

Toda v resnici je to delo veliko bolj zapleteno, ima veliko odtenkov, ki jih je mogoče razumeti in preučiti šele po seznanitvi z dokumentom, kot je opis delovnega mesta glavnega inženirja energije.

Splošne značilnosti poklica

Opis delovnega mesta glavnega inženirja za energetiko v podjetju pomeni, da ima pravico imeti takšno delovno mesto le oseba, ki ima visokošolsko izobrazbo (torej magistrsko ali specialistično diplomo) in vsaj 5 let izkušenj na položaju vodje inženirskega oddelka. Le z razpoložljivostjo takih podatkov se je mogoče zanašati na prosto delovno mesto glavnega inženirja energije v dobrem perspektivnem podjetju.

Samo neposredni vodja organizacije, ki je odprla takšno prosto delovno mesto, ima pravico imenovati osebo na takšno delovno mesto. Razrešitev lahko opravlja le predstavnik uprave.

V opisu delovnega mesta glavnega inženirja električne energije v podjetju se tudi vztraja, da lahko naročila prejme neposredno od vodje poslovodne povezave ali od glavnega inženirja.

Vsak glavni inženir energije (ne glede na velikost podjetja) mora imeti namestnika. Opis delovnega mesta namestnika glavnega inženirja energetike pomeni, da se med dopustom vodje enote vse njegove naloge prenesejo na namestnika. Odgovoren je tudi za sprejem nekaterih odločb in za stanje energetske opreme podjetja kot celote.

Kakšna je odgovornost glavnega specialista?

Opis delovnega mesta glavnega inženirja za energetiko pomeni popolno odgovornost za zagotavljanje normalnih delovnih pogojev elektroenergetske opreme in njeno pravočasno popravilo. Energetski sistemi in proizvodnja električne energije na splošno je področje, za katerega je odgovoren tudi glavni inženir energije. Neprestano mora spremljati, da podjetje čim bolj učinkovito uporablja vire, kot sta plin in voda, in se drži optimalnega varčevalnega režima.

"Papirnate" dajatve

Glavni energetski inženir - opis delovnega mesta to potrjuje - je dolžan ne le skrbno spremljati stanja opreme, temveč tudi pravočasno sestaviti vse potrebne obrazce dokumentov in poročil, oblikovati vloge, ki jih potrjujejo ustrezni izračuni za nakup nove opreme. Glavni energetski inženir je prav tako vključen v pripravo načrtov porabe virov za določeno podjetje.

Opis delovnega mesta glavnega inženirja energije, ki dela v velikem konkurenčnem podjetju, zahteva, da sodeluje pri razvoju načrtov, ki opisujejo razvojne možnosti organizacije, kot tudi resničnih načinov za povečanje učinkovitosti uporabe virov.

Dodatne naloge

Opis delovnega mesta glavnega inženirja energije lahko na seznam neposrednih nalog vključuje naslednje:

- neposredno sodelovanje pri obravnavi obetavnih projektov obnove ali popolne posodobitve proizvodnih sistemov;

- priprava tehničnih nalog energetskih objektov podjetja ali načrtovanje novih podobnih nalog - to so tudi možne neposredne odgovornosti, ki jih mora nujno predvideti opis dela;

- preskušanje ne samo posameznih elektrarn, ampak tudi elektroenergetskih omrežij kot celote je zaupano glavnemu inženirju električne energije;

- skladnost s pravili o varstvu dela, ki jih urejajo ustrezna navodila, mora natančno nadzorovati glavni inženir energije;

- odkrivanje vzrokov nesreč ali manjših težav pade tudi na njegova ramena. Dolžan je spremljati odpravljanje vzrokov, ki so povzročili to ali ono težavo pri delu.

Kaj bi moral vedeti dober glavni inženir moči?

Poleg dejstva, da mora glavni energetski inženir odlično poznati in izpolniti svoj opis dela, mora imeti tudi poglobljeno znanje o sodobnem zakonodajnem okviru, ki ureja energetske storitve organizacije.

Na primer, opis delovnega mesta glavnega inženirja stanovanjskih in komunalnih služb pomeni, da mora ta strokovnjak odlično poznati postopek in metodologijo za načrtovanje dela te organizacije ter vse določbe in navodila, ki spremljajo njene dejavnosti (druga navodila, če obstajajo), ki urejajo postopek priprave tehnične dokumentacije.

O pravicah in obveznostih tega strokovnjaka

Vsak opis delovnega mesta mora vsebovati podpostavke, ki ne urejajo samo dolžnosti strokovnjaka, temveč tudi njegove pravice. Šele nato bo reševanje spornih vprašanj v zvezi z zlorabo pooblastil sprejeto hitro in na podlagi osnovne regulativne dokumentacije.

Temeljne pravice glavnega inženirja energije

Glavni inženir električne energije - opis delovnega mesta katerega koli podjetja je potrditev tega - to je specialist, ki ima vso pravico, da deluje v imenu podjetja, v katerem dela. To pomeni, da ima pravico zastopati interese organizacije tako na ravni odnosov posameznih strukturnih enot kot na ravni podjetij kot celote, če je takšno odločitev sprejelo vodstvo.

Ima pravico, da brez odlašanja prejme informacije ali podatke, ki jih morajo zagotoviti vodje drugih strukturnih oddelkov, če so ti podatki potrebni za normalen postopek izpolnjevanja njegovih neposrednih nalog.

Glavni energetski inženir ima pravico, da kadarkoli primeren preveri dejavnosti drugih strukturnih oddelkov svojega podjetja, da analizira kakovost energetskih storitev za proizvodnjo v določeni enoti. Če je potrebno, ima tudi pravico izklopiti nekaj parnih, toplotnih ali električnih inštalacij, če za to obstajajo objektivni razlogi.

Če se načrtuje priprava osnutka navodil, ki se nanašajo na energetske storitve, ima glavni energetski inženir pravico do sodelovanja v postopku te priprave.

Posebna pravica, ki bi jo moral poznati vsak večji inženir energije

Ena glavnih pravic glavnega inženirja energije je pravica, da sam sprejema odločitve v zvezi z odvzemom dolžnosti ali premestitvijo na drugo delovno mesto zaposlenih v energetskem oddelku, ki iz objektivnih razlogov še niso poznali varnostnih pravil in pravil oskrbe z energijo. Poleg tega lahko glavni inženir za energetiko - opis delovnega mesta določa tudi ta trenutek - lahko direktorjem poslovodstva neposredno predloži vprašanje disciplinske ali materialne odgovornosti zaposlenih, katerih rezultati revizije niso bili zadovoljivi.

O odgovornosti tega strokovnjaka

Glavni energetski inženir mora razumeti, da bo za neskladnost ali grobo kršitev točk, ki jih določa opis delovnega mesta, odgovoren:

  • Za kazniva dejanja (znotraj ne le upravnih, ampak tudi delovnih in celo kazenskih zakonikov), ki jih je storil specialist med opravljanjem svojih neposrednih uradnih dolžnosti, bo neposredno odgovoren.
  • Tudi povzročitev materialne škode je razlog, ki povzroča odgovornost, če je ta v skladu z zakonskimi normativi in ​​jo določa zakonodajni okvir.

Podrobneje o opisu dela glavnega inženirja energije na področju stanovanjskih in komunalnih storitev

Opis delovnega mesta glavnega inženirja oskrbe z energijo na področju stanovanjskih in komunalnih služb ima nekaj posebnosti, ki jih je vredno poznati nekoga, ki ga tak položaj zanima. Za razliko od običajnega podjetja ima stanovanjsko-komunalni sektor povsem drugačno dejavnost, zato je podvržen nekaterim spremembam in opisu delovnega mesta strokovnjaka za energetiko. Vsaka posamezna stanovanjska in komunalna služba razvije svoj opis delovnega mesta, ki ustreza črki zakona. Ena glavnih značilnosti tega posebnega področja dejavnosti glavnih energetskih inženirjev je, da lahko neposredno komunicirajo in zastopajo interese stanovanjskih in komunalnih storitev ne le na ravni različnih oddelkov, temveč tudi na ravni reševanja vprašanj z drugimi stanovanjskimi in komunalnimi službami.

Opis delovnega mesta glavnega inženirja energije v gradbeništvu: podrobnosti

Danes marsikoga zanima položaj glavnega inženirja elektrike ravno v gradbeni organizaciji, saj, kot vztraja nepremagljiva statistika, glavni energetski inženir zasluži relativno več kot na primer v katerem koli državnem podjetju.

Opis delovnega mesta glavnega inženirja gradbene organizacije ustreza črki zakona, vendar pomeni, da mora strokovnjak, ki želi pridobiti takšno delovno mesto, globoko poznati posebnosti dejavnosti gradbenih organizacij. Takšne pogoje upravičuje dejstvo, da je opis delovnega mesta razvit na podlagi kvalifikacijskih značilnosti takega osebja, kot je glavni inženir gradbeništva.

Zanimiva dejstva

Nekatere statistične študije so pokazale zanimive rezultate, po katerih delodajalci imajo predstavo o idealni glavni energetski industriji, skladnost z nekaterimi parametri pa poveča vaše možnosti za pridobitev tega položaja.

Prednost bodo imeli le osebe z višjo izobrazbo, katerih starost se giblje med 30-50 leti (torej že obstaja dobra izkušnja). V 99% primerov menedžerji želijo videti moškega na tem položaju. Velik plus bo tudi prisotnost vozniškega dovoljenja kategorije B. Prav tako je velika prednost znanje angleščine.

Vlagatelj s pomembnimi delovnimi izkušnjami lahko računa na zvišanje plače, medtem ko se bo prosilec brez izkušenj moral strinjati s predlaganimi pogoji in ponudbo.