intervju

Kako do intervjuja v angleščini: primeri vprašanj in odgovorov, priporočila

Kazalo:

Kako do intervjuja v angleščini: primeri vprašanj in odgovorov, priporočila

Video: Ali je kriza lahko darilo? | Intervju z Anito Šumer: Ljubezen je prinesla svetovni uspeh 2024, Maj

Video: Ali je kriza lahko darilo? | Intervju z Anito Šumer: Ljubezen je prinesla svetovni uspeh 2024, Maj
Anonim

Intervju v angleščini je pomembna faza, ki je lahko kandidat za začetek sijajne kariere. Obstajajo psihološki in poklicni vidiki, na katere morate biti pozorni, ko se pogovarjate z delodajalcem.

Temeljna pravila

Vsi ljudje si prizadevajo ustvariti družbeno skupino, v kateri se bodo počutili najbolj udobno. Hkrati ni priporočljivo prestopiti črto in kopirati manire in vedenja sogovornika. Treba se je prilagoditi valu in upoštevati njegovo razpoloženje. Intervju v angleščini zahteva nekaj priprave, zato je pomembno razmisliti o možnih vprašanjih, ki jih bo delodajalec lahko zastavil.

Vnaprej lahko pripravite seznam primernih besed in stavkov, ki jih boste potrebovali za dokončanje intervjuja. Praviloma se na intervjuju v angleščini postavljajo standardna vprašanja, ki zahtevajo standardne odgovore. Ker je vse nemogoče premisliti vnaprej, je treba biti pripravljen na improvizacijo. Vsi odgovori v angleškem intervjuju morajo biti nevtralni ali pozitivni.

Za uspešen intervju morate poznati strokovni besednjak. Poleg tega, da so ta znanja koristna v procesu, bodo pomagala narediti pozitiven prvi vtis. Kandidat bi moral čim več spoznati poklicno sfero in dejavnosti podjetja na trgu. Smiselno je seznaniti se s konkurenčnimi podjetji in spletno stranjo podjetja, pri katerem želi vlagatelj dobiti zaposlitev. Morebitni delodajalec bo zagotovo cenil željo kandidata, da bi bil na tekočem z najnovejšimi novicami in novostmi na izbranem področju dejavnosti. Da bi se anketar počutil zainteresiranega, bi moral kandidat aktivno sodelovati v dialogu. V tem primeru naj bo poza odprta, roke pa nameščene na kolenih ali mizi. Samozavest vzbuja tudi videz potencialnega zaposlenega, zato morate vnaprej razmišljati o poslovni obleki in njenih glavnih podrobnostih.

Kaj upoštevati?

Za mnoge prosilce bo razkritje, da se intervju v angleščini praktično ne razlikuje od intervjuja v ruščini. Zato je za uspešen intervju potrebna le velika želja in priprava. Prosilcem se na razgovoru v angleščini praviloma postavijo vprašanja o predlogah. Vendar pa mnogi anketiranci lahko vključujejo provokativna vprašanja, ki pomagajo razumeti stopnjo stresne tolerance in kreativnosti razmišljanja.

Preden se lahko pogovarjate v angleščini, morate izvedeti čim več informacij o podjetju in posebnosti izdelkov. Pridobljene informacije vam bodo omogočile, da ste lastnik situacije in aktivno sodelovali v pogovoru. Izjave, podprte z dejstvi, bodo ustvarile ugoden vtis.

Prijavitelj se mora pokazati kot kvalificiran specialist z bogatimi izkušnjami in visokim znanjem angleškega jezika. Glavna dejavnika uspeha sta zaupanje in kompetentna samoprezentacija.

Kako se predstaviti?

Številni iskalci zaposlitve se izgubijo, medtem ko odgovarjajo na najpogostejša vprašanja. Zgodba o sebi je eden pomembnih in vnaprej določenih odgovorov. Pomembno je, da se nevsiljivo predstavite anketarju z najboljše strani. Ne smete se spuščati v podrobnosti in natančen življenjepis svojega življenja. Delodajalca zanimajo izobrazba, delovne izkušnje s posebnosti in osebne veščine, ki so lahko koristne v stroki.

Odlične komunikacijske sposobnosti bodo pomembne za vodjo prodaje. Kandidati, ki želijo prevzeti vodilne položaje, bodo potrebne vodstvene sposobnosti, samodisciplina in predstavitvene veščine. Če govorite o sebi, se morate osredotočiti le na tiste lastnosti, ki veljajo za izbrani položaj.

Veliko je odvisno od prvega vtisa, zato morate do videza premisliti podrobnosti. Med intervjujem mora biti kandidat samozavesten in prijazen. Hkrati ne bi smeli izgubiti samozavesti. Ni priporočljivo, da bi naredili veliko nepotrebnih gibov, ki povzročajo živčno stanje. Tudi delodajalec lahko to obravnava kot pojav togosti. Ne smemo pozabiti, da je kandidat za položaj visoko strokovni strokovnjak z dobrim znanjem jezika.

Kako predstaviti prednosti?

Ko odgovarjate na to vprašanje, je treba za delovno mesto izbrati najbolj potrebne in izjemne lastnosti. Primerno je, da računovodja omeni visoko koncentracijo pozornosti in natančnosti, oblikovalec pa ustvarjalnost in veliko domišljije. Navedene veščine morajo biti podrobno opisane. Delodajalec bi moral videti perspektivnega in pozitivnega zaposlenega. Ne olepšajte se in naštevajte vrline dlje časa. Osredotočenost na rezultate in velika prilagodljivost osebnosti sta najbolj iskani kvaliteti. Primer intervjuja v angleščini je mogoče razmisliti vnaprej in ga narisati na papir.

V poslovni sferi sta strpnost in visoka delovna zmogljivost cenjeni v vseh okoliščinah, ko strogi roki ne morejo izstopiti iz ravnotežja. Pozitivne lastnosti in strokovna raven bodo odločilni dejavniki pri izbiri kandidata.

Slabosti

Intervju v angleščini praviloma vključuje nekakšno preverjanje ustreznosti, ki vključuje vprašanja o slabostih in pomanjkljivostih kandidata. Vsaka oseba ima svoje pomanjkljivosti, zato se na to vprašanje ni treba bati. Če je želeni položaj povezan s stalno komunikacijo, ne smete govoriti o sramežljivosti. Želja po spremembi na bolje bo za prijavitelja velika prednost. Uporabite lahko tudi metodo preobrazbe, ki vključuje pretvorbo pomanjkanja v dostojanstvo. Na primer, samokritičnost in perfekcionizem prispevata k popolni izvedbi dela.

Ko odgovarjate na vprašanje o svojih pomanjkljivostih, se morate pogovoriti zelo previdno in se izogibati ostrim vogalom. Lahko uporabite zvezo "ampak", ki bo predstavila pomanjkljivosti v drugačni perspektivi. Preden začnete intervju, morate prakticirati odgovore pred družinskimi člani ali pred ogledalom. Pomembno je določiti sprejemljiv tempo govora in tembre. Uporabite lahko snemalnik, ki vam bo omogočil delo na različnih govornih napakah. Pozorni morate biti tudi na pomenske zasuke in izgovorjavo besed.

Zakaj bi vas delodajalec izbral?

To je eno najbolj priljubljenih vprašanj, ki jih delodajalec vlagatelju zastavi. Ko odgovarjate na to vprašanje, morate navesti prednosti, ki bodo pomagale organizaciji pri doseganju določenih ciljev. Če želite to narediti, morate imeti informacije o ciljih podjetja in njegovih razvojnih smereh. Mnogi delodajalci poskušajo to vprašanje postaviti v najbolj nepričakovanem trenutku. To je nekakšen test reakcije v pogojih nepredvidljivosti. Kandidat mora biti pripravljen na vsa presenečenja in ostati miren.

Vsi delodajalci imajo svoje metode za prepoznavanje idealnih zaposlenih za podjetje. Pri odgovarjanju na taka vprašanja bi morali prosilci govoriti o svojih spretnostih in pripravljenosti za stalno usposabljanje. Kandidat mora izstopati iz množice, zato je pomembno določiti edinstvene lastnosti lastne osebnosti. Na razgovoru jih je treba pogumno izjaviti in podpirati z ustreznimi dokazi.

Vprašanja o vaši pretekli službi

Taka vprašanja lahko označimo kot "spolzka", zato morate biti pri odgovarjanju še posebej previdni. Ne govorite pretirano čustveno o bivših šefih. Najbolje je navesti objektiven razlog, ki ni povezan z osebnimi ali finančnimi odnosi.

Na primer, strateški razvojni načrti podjetja niso vključevali širitve, zato ni imela možnosti za napredovanje. Nevtralen razlog je morda selitev v drugo mesto. O neuspehih, zaradi katerih je bil prosilec izpuščen z dela, ni vredno govoriti. Neprijetno stran odpuščanja je najbolje, da vam ostane.

Vprašanja o prihodnosti

Številni delodajalci si prizadevajo ustvariti osebje ambicioznih in motiviranih zaposlenih. Ker delodajalca zanima dolgoročno delovno razmerje, je treba povedati o želji po razvoju skupaj z organizacijo. Ni vam treba imenovati določenega delovnega mesta, ki ga želi zasesti vlagatelj. Bolje je tudi zaobiti finančno plat tega vprašanja. Bolje je povedati o pridobivanju novih znanj in veščin v tem podjetju.

Večino delodajalcev zanimajo ambiciozni zaposleni, ki želijo rasti. Glavna stvar je, da ne pretiravate in se kompetentno predstavite. Lahko govorite o izboljšanju določenega vidika delovnega življenja, ki bi ga rad izboljšal. Kandidat se mora naučiti ključnih informacij o podjetju. Po tem, ko ste se naučili poslanstva, ciljev in ciljev organizacije, lahko izberete glavne točke, ki ustrezajo ciljem kandidata.

Finančna vprašanja

Plačna vprašanja lahko zmedejo vsakega kandidata. Napovedani znesek je lahko prenizek ali previsok. V tem primeru ni vredno razpravljati o določenem znesku. Prav tako ni priporočljivo, da na vprašanje odgovorite z vprašanjem, saj je to pokazatelj slabega načina. Lahko izrazite željo po karierni rasti, pa tudi po čim večjem uresničevanju njihovih sposobnosti. Pred tem lahko analizirate povprečno plačo na trgu in jo izrazite delodajalcu. Preden začnete intervju, morate razumeti lastna pričakovanja in minimum, s katerim se lahko strinjate.

Kaj ni treba storiti?

Negativni pregledi nekdanjih šefov in osebja bodo vlagatelja postavili v negativno luč. Ne prevzemite pobude in postavljajte vprašanja o plačah. V nasprotnem primeru bo delodajalec sklepal, da kandidata zanima samo materialna komponenta. Možnost hitrega opravljanja nalog bo velika prednost. Zato je treba rešiti vsa vprašanja in rešiti zadeve do trenutka zaposlitve.

Vlagatelj mora pokazati svoje najboljše strani, zato o njegovih težavah ni treba podrobno govoriti. Kandidati, ki niso zadovoljni s svojim življenjem, postanejo delodajalci neprivlačni.

Kaj ni mogoče reči?

Odgovori na intervju v angleščini morajo biti čim bolj informativni. Med pogovorom ne morete reči: "Ne vem." Takšni odgovori znatno zmanjšajo privlačnost prosilca. Zato je treba vnaprej premisliti in odgovore na glavna vprašanja zapisati vnaprej. Kandidat lahko uspešno opravi intervju v angleščini, že poznate primere vprašanj, ki se mu lahko zastavijo.

Delodajalec praviloma po glavnem delu razgovora zaprosi prosilca o možnih vprašanjih. To je zelo pomembno vprašanje. Za uspešen intervju v angleščini je pomembno upoštevati priporočila, navedena v tem članku.