karierno upravljanje

Bankir, ki je zaslužil 90 tisoč dolarjev na leto, je prenehal z delom in dobil službo kot vodovodar. Zdaj ima uspešno poslovanje.

Kazalo:

Bankir, ki je zaslužil 90 tisoč dolarjev na leto, je prenehal z delom in dobil službo kot vodovodar. Zdaj ima uspešno poslovanje.

Video: You Bet Your Life: Secret Word - Tree / Milk / Spoon / Sky 2024, Maj

Video: You Bet Your Life: Secret Word - Tree / Milk / Spoon / Sky 2024, Maj
Anonim

Deset odstotkov avstralskih trgovcev zasluži več kot 200.000 dolarjev na leto. Vodovodarji dobijo nekoliko manj - približno 100.000 dolarjev. Lastnik GT Plumbing Alex Taksun je delal kot bankir, vendar se je odločil, da bo postal vodovodar, saj se je naveličal nenehnega stresa. Zdaj je star 29 let in obožuje, kar počne.

Razlogi za odhod

Alex Taksun, ki dela kot trgovec, je zaslužil približno 90.000 dolarjev na leto. Nekoč se je pogovarjal s svojim starim prijateljem, ki je delal kot vodovodar. Alex je bil presenečen, ko je izvedel, da kljub manjši odgovornosti in stresu zasluži malo več od njega. Nato se je Alex odločil odnehati in kot prostovoljec odšel v Kambodžo. Ni treba posebej poudarjati, da je delo v bančnem sektorju lahko resnično stresno!

Ko se je osem mesecev pozneje vrnil v Avstralijo, je dobil službo kot vodovodar. Po podatkih enega od lokacij je ta posebnost ena najbolj plačanih in povpraševanih v državi. Povprečna plača v Avstraliji znaša 110 tisoč dolarjev na leto. Zdaj 41-letni Taksun vodi uspešno poslovanje in gradi odnose z novimi strankami.

Znanstveniki iz Amerike urejajo količino umetnega snega z radarji

Izvajalec "Žalostnega plesa" se kmalu poroči (nove fotografije izbranega)Kakšen je danes videti dvorec Magnat Hall, zgrajen posebej za zabave

Ključ do uspeha

Po njegovem mnenju je ključ do njegovega uspeha v tem, da na Googlu ne plačuje ciljanega oglaševanja. Namesto tega dela 16 ur in hvaležne stranke prihajajo k njemu skozi besedo od ust. "V tem, kar počnem, ni nič zapletenega ali zvit," pravi. - Delam samo 16 ur sedem dni na teden. Zelo mi je všeč. Nedelja ne igra vloge, kot prazniki. V skladu s tem dobim drug denar kot ljudje, ki 30-40 ur na teden porabijo za poklic."

Vendar Alex ni bil vedno uspešen, ko je šlo za posel. Pri 29 letih se je odločil, da bo odstopil kot bančni uradnik, da bi pomagal ljudem v Kambodži. Tam je bil prostovoljec v skupini, ki je spremljala kakovost lokalne pitne vode. „Na meji med Vietnamom in Kambodžo so ljudje pili iz ribnikov in so bili veliko bolni. Zato sem se neprostovoljno moral naučiti osnov vodovodne instalacije. Tako sem se naučil, kako ravnati z vodo in postaviti kanalizacijo, da bodo ljudje imeli dostop do čiste vode, «pravi.

Usnjeni pas je enostavno šivati ​​z lastnimi rokami (korak za korakom mojstrski razred)Še en kos? Recept za torto s piščančjo in ananasovo solato

Po počitku z milijonarjem se je Prokhor Chaliapin obrnil na dietetika

Nadaljevanje zgodbe

Alex je živel med Avstralijo in Kambodžo celih osem let, občasno je zaslužil, da bi dobil vsaj kakšen dohodek. Preostali čas je pomagal potrebnim. "Pred tremi leti sem se vrnil v Avstralijo. "Nisem se več mogel prostovoljno prijaviti zaradi vsega, kar sem moral videti v Kambodži," pravi. Taksun trenutno sodeluje s podizvajalci. Registriral je zasebno podjetje, zato ga lahko štejemo ne le vodovodarja, ampak tudi pravega poslovneža. Alex pravi, da je največja težava na njegovem področju najti dobre in pridne študente, saj "obstaja mnenje, da moraš samo končati šolo in iti na vodovod, ker gre za denarno sfero."

Vendar Taksun meni, da je vodovodni poklic veliko pomembnejši, kot je običajno. "Ljudje lahko umrejo, ker voda ni dobro očiščena. Ogljikov monoksid iz odtočnih cevi lahko povzroči tudi zastrupitev, «pravi. Alex, ki je vse to videl na lastne oči v Kambodži, to najbolje ve. Dodaja še, da se je svoje obrti učil sedem let, a še vedno ima prostor za rast.

Berlinski filmski festival se začne 20. februarja in traja 10 dni. Sodobni Aibolit: veterinar brezplačno pregleda in zdravi brezdomne živaliKuham univerzalne gobe že nekaj dni zapored in se ne trudim

Koliko zaposlenih dobi v njegovem podjetju

Ker ima Alex obširno bazo strank, včasih najame podizvajalce, da bi bil v koraku z vsem. Zaposleni na stopnji prejmejo 450 USD na dan. Če pa trdo delajo, lahko zaslužijo do 100 tisoč dolarjev na leto. "Če želite dobiti več, morate delati bolj. Na tem področju je vse preprosto, pravi Alex. - Delam 16 ur, vendar to počnem ne toliko zaradi denarja, temveč zato, ker mi je všeč. Če imaš rad tisto, kar počneš, in ti dela dobro, potem postaneš bolj discipliniran in imaš odlične možnosti. Postanete bolj potrpežljivi in ​​se celo iz slabih situacij naučite, da dobite nekaj dobrega."

Namig

Ko so moškega vprašali, kakšen nasvet lahko da tistim, ki o tem poklicu samo razmišljajo, je odgovoril: "Moral bi se spoprijeti s slabim vonjem." Tako ima poklic vodovodarstva, kot vsi drugi, svoje pomanjkljivosti. "Vsak dan vidimo isto stvar. Nekateri so morda depresivni. " Alex je tudi opozoril, da se je treba naučiti, kako se razumeti z ljudmi na tem področju, saj brez njega ni uspešna zasebna praksa.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini