zaposlovanje

V Moskvi delajte od 17. leta dalje ali kdo naj dela študenta

Kazalo:

V Moskvi delajte od 17. leta dalje ali kdo naj dela študenta

Video: Tovornjak Voznik PS4 Igranje 3 Za 2 Zruši se Epizoda 17 2024, Maj

Video: Tovornjak Voznik PS4 Igranje 3 Za 2 Zruši se Epizoda 17 2024, Maj
Anonim

Torej, danes se moramo ukvarjati z vami, kakšno delo je bilo v Moskvi že 17 let. Iskreno povedano, se ne razlikuje od prostih mest v drugih mestih. Tako moramo ugotoviti seznam prostih mest, na katerih se zaposlijo študenti. A ne za delo s krajšim delovnim časom, ampak za običajen delovni dan. V zadnjem času je ta trenutek za fante postal zelo pomemben. In zato se čim prej lotimo poslovanja.

Promotor

V Moskvi je takšno delo že od 17. leta kot promotor. Pravzaprav se to stališče zavzema prej. Včasih lahko srečate zaposlene, stare 12-13 let. Kakšno je delo? Po ulicah mesta, včasih po cestah, razdelite različne letake. Na splošno nič težkega ali nadnaravnega.

Plačajte tukaj na uro. Običajno delovni dan traja 4 ure. In tako bo študent lahko zaslužil približno 500-700 rubljev na dan. V resnici gre za zelo dober dohodek. Še posebej, če delate 20 dni na mesec. Res je, da takšno delo v Moskvi od 17. leta naprej ni več tako pomembno. Konec koncev si pogosto v tej starosti želite samostojno zagotoviti zase, da ne bi bili odvisni od staršev. Izberimo torej nekaj drugega.

Natakar

Bolj resno prosto delovno mesto je natakar. To je tako imenovano delo v Moskvi z dnevno plačo. Prav takšen način izračuna študentje v večji meri izberejo. S starejšimi zaposlenimi se praviloma poravnajo konec meseca, kot drugje.

Običajno šolski natakarji delajo krajši delovni čas zvečer, ponoči ali ob vikendih. To je čudovito delo v Moskvi že 17 let, kar vam lahko zagotavlja dober zaslužek. Samo odgovornost je tu ogromna. Poleg tega so ravno šolarji pogosto poslani v kuhinjo, da pomivajo posodo. In ne plačuje dodatno.

Praviloma dekleta pogosteje delajo kot natakarice. Zanje je takšno delo v Moskvi od 17. leta začetek kariere. Nekateri ostanejo v izbranem kraju stalno na delovnem mestu. Konec koncev je nekdo ravno ustvaril, da bi delal kot natakar. Toda na splošno se to prosto delovno mesto ne šteje za prestižno. Namesto tega je izbran takrat, ko morate hitro zaslužiti dokaj velik znesek. Obstajajo pa tudi druga prosta mesta, na katera bi moral biti študent pozoren. Za kaj se gre? Razumejmo to težko vprašanje.

Blagajna za vagone

Drugo prosto delovno mesto, na katerega morate biti pozorni, je blagajna. Ta koncept se običajno uporablja v kavarnah s hitro prehrano in različnih "jedilnicah". To je zelo priljubljeno delo za najstnike v Moskvi (in po vsej Rusiji). Običajno se to prosto delovno mesto udeležijo vsi šolarji in študenti, stari 16 let.

Kaj boste morali storiti? Vzemite naročila, jih dajte, kuhajte, posujte in opravljajte druga dela v kuhinji. Poleg tega morajo splošni prodajalci pogosto prejeti dostavljene izdelke za kuhanje. Dolžnosti takega zaposlenega vključujejo pakiranje hrane na obroke in jo vnaprej pripravi na nadaljnje manipulacije.

Urnik dela tukaj je ponavadi precej prihranjen. Če se učite v prvi izmeni, boste morali biti na delovnem mestu okoli 14-15 ur in do 21-22 ur. Grobo rečeno, do konca delovnega dne ustanove. Poleg tega ob vikendih morate iti tudi v službo. Običajno je običajno "vzeti" en dan - soboto ali nedeljo.

Samo takšno delo v Moskvi in ​​regiji praviloma ni primerno za vse. Omeniti velja, da se morate tukaj zelo potruditi, da se lahko spopadete s stresom in pridobite zakonito plačo. Preden začnete postopek, boste morali dobiti zdravniško knjižico in opraviti celoten pregled. In to ni najcenejši užitek. Delodajalec vam ne bo plačal provizije, ne glede na to, koliko obljublja, da boste to storili. In takšni pregledi bodo potekali skoraj vsak mesec (ponekod). Običajno bi se morali učencev šole udeležiti zdravniških odborov dvakrat letno.

Kurir

V Moskvi in ​​regiji je tako delo za študente kot kurir. Običajno peš. Fantje se zaposlujejo z veliko želje po tem položaju - so močnejši in zdržljivi. Če pa je dejavnost podjetja povezana z nekakšno kozmetiko ali vrednostnimi papirji, potem lahko dekleta sprejmemo.

To v Moskvi ni najbolj priljubljeno delo. Njeno plačilo je običajno dnevno. In nenehno se spreminja - odvisno od vašega nasveta in opravljenega dela. Res je, če ne boste dobili dela s krajšim delovnim časom, ampak zaposlitev za polni delovni čas, boste prejeli plačo. Trenutno v povprečju znaša približno 10.000 rubljev. Poleg tega mnogi delodajalci ne plačujejo potovanja in telefona. Tako boste na roko prejeli približno polovico določenega dobička.

Zato takšno delo v Moskvi od 17. leta preneha biti še posebej priljubljeno. Pogosto so mladi moški pripravljeni delati bolj aktivno in dlje časa, vendar želijo za svoje delo prejeti primerno plačilo. In to je mogoče "urediti." Kako točno? Poskusimo to ugotoviti.

Nakladalnik

Zaposlitve za najstnike v Moskvi so raznolike. Obstajajo celo takšna prosta delovna mesta kot nakladalec. Dejansko je prav ta poseben način zaslužka tisti, ki mladim pomaga, da zaslužijo svoj prvi resen dobiček. Dekleta za ta položaj ne jemljejo.

Praviloma se šolarji voljno odpeljejo na delo v supermarkete, da bi raztovorili avtomobile. To delo je precej zapleteno. Natančneje, zahteva posebne napore (fizične). A se temu primerno plača. V povprečju lahko šolar-učitelj zasluži približno 20 - 25 tisoč rubljev na mesec. In to je že dober dohodek. Če ste torej mladenič, ki potrebuje delo v Moskvi od 17. leta, lahko poskusite delati kot nakladač.

Svetovalec

Toda dekleta z velikim veseljem najamejo kot svetovalke v različnih smereh. To je lahko svetovalec ali prodajalec. Glavna stvar je, da se morate posvetovati s strankami in jim svetovati glede določenega izdelka.

To je odlično delo za najstnike v Moskvi (in tudi v Rusiji). Le tu je urnik dela včasih težko držati. Navsezadnje boste morali delati do približno 22. ure. In hkrati pustite čas za študij in počitek. Pogosto prodajni pomočniki zaslužijo polovično ceno. Nato delovni dan traja približno 4 ure, zaslužek (približno) pa približno 10 000 rubljev.