karierno upravljanje

Nekdanje sibirsko dekle se je odpeljalo v Miami. Zdaj Marija dela 8 dni na mesec in prejema do 100 tisoč dolarjev na leto.

Kazalo:

Nekdanje sibirsko dekle se je odpeljalo v Miami. Zdaj Marija dela 8 dni na mesec in prejema do 100 tisoč dolarjev na leto.
Anonim

Vsak od nas v življenju ima svojo pot, svojo poklicanost. Glavna stvar je, da pravočasno razumete, kaj točno potrebujete. Junakinja našega članka Marija, rojena iz sibirskega mesta Omsk, se je nekoč odločila, da bo korenito spremenila svoje življenje. Preseljen v Ameriko. In odločila se je, da bo naredila odrešenje ljudi.

Selitev v ZDA

Marija se je v Ameriko preselila pred 10 leti. Prvotni cilj je bil New York, kjer je dekle živelo pet let. V tem času ji je veliko uspelo: delala je kot skrbnica v različnih salonih, prodajala okna in vrata …

In osebno življenje je bilo zelo priredljivo. Maša je srečala moškega, ki se ji je zdel vredna zabava. Poročiti se. Toda mož ni izpolnil njenih upanj in pričakovanj. Deklica je kmalu vložila ločitev.

Po tem se ni hotela vrniti domov. Toda New York se je tudi odločil oditi. Na splošno se je Maria preselila v Miami. In izbrala je novo službo. Popolnoma nepričakovano. Maša je odšla v gasilsko enoto.

Delo gasilcev ni za vsakogar

Zakaj tako čudna izbira? Marija pravi: »Enkrat sem hodila s svojim dekletom. Dolgčas nam je bilo. Odločili smo se za najem skuterja. Vse je bilo v redu, a imeli smo manjšo nesrečo. Na kraj nesreče je prispela ekipa reševalcev. Spoznali smo se in postali prijatelji. Ta poklic sem se začel zanimati že takrat.

Huskyji se med sezono taljenja redkeje kopajo: nasveti za nego psov

Zakaj je minimalizem stalen stresni proces in ne enkratna lekcijaStena v spalnici 9-letne deklice sprejema radijske signale: ni odgovora, zakaj tako

In nekaj let kasneje sem vozil svoj avto, ko sem bil priča še eni nesreči. Moral sem se ustaviti in priskočiti na pomoč. Poklical sem tudi reševalce. Na koncu so me pohvalili zaradi hitrosti. Potem sem se končno odločil sam: gasilec je moj klic!"

Kraj, ki bi ga dobili, ni bil tako enostaven. Toda Maria je to storila. Resnično sem hotel pomagati ljudem. Še ena prednost: delati morate le 8 dni na mesec. To je dovolj časa za počitek. Predvsem na potovanjih. In tudi plača je precej spodobna - do 100 tisoč dolarjev letno.

Čeprav vse to ni tako preprosto, kot se morda zdi na prvi pogled. Samokontrolo je včasih precej težko vzdrževati. Še posebej, ko otroci zaidejo v težave.

Značilnosti izbrane poti

Ampak na splošno je Maši delo res všeč. Seveda so se že na samem začetku pojavile nekatere težave. Najprej je bilo treba opraviti posebne tečaje iz prve pomoči in opraviti izpit. Po tem - izpit iz telesne pripravljenosti. Za malo krhko dekle to ni enostavno. Vendar je to storila.

Maši nikoli ni bilo žal, da je izbrala tak poklic. Meni se, da je koristna in vznemirljiva. Nekdanji Sibirki želimo veliko sreče pri svojem delu!

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini