zaposlovanje

Oglasi za delo: kako pravilno sestaviti in kje umestiti

Kazalo:

Oglasi za delo: kako pravilno sestaviti in kje umestiti

Video: Kako ustvarim kviz v Moodlu 2024, Maj

Video: Kako ustvarim kviz v Moodlu 2024, Maj
Anonim

Ena od nalog kadrovskega uslužbenca je iskanje zaposlenih na prostih delovnih mestih. Pogosto to postane resnična težava. Toda kompleksnost rešitve se bo večkrat povečala, če ne začnete iskati pravega strokovnjaka. Kako to storiti pravilno in hitro doseči rezultate? Poskusimo to ugotoviti.

Zahteve za zaposlitveni oglas

Za uspešno iskanje osebja je treba z vso odgovornostjo pristopiti k ustvarjanju informacij o prostih delovnih mestih. Katere so značilnosti oglasa za zaposlitev?

  1. Brez podcenjevanja Besedilo oglasa mora biti karseda iskreno v korporativnem okviru. Ne pozabite: v oglasu ni laži! Če razpisano mesto prosi prosilca napačno, zaposlovanje ne bo uspelo. Kadrovski uslužbenec bo porabil veliko časa, načrtoval razgovor in prosilec bo odšel in bo povsem v redu. Ravni pričakovanja in resničnost glede na prosto delovno mesto bi morale biti čim bližje.
  2. Samo predmetno besedilo Pogosto lahko ob analizi besedil o prostih delovnih mestih zasledimo nekaj takega: "Pozitiven človek z delovnimi izkušnjami potrebuje veliko dela v prijetni pisarni z brezplačnimi piškotki." To je dober primer slabega oglasa. Vzorčni razpis zaposlitve je konstruktivno in vsebinsko poslovno pismo, naslovljeno na široko občinstvo.
  3. Odsev pomembnih informacij. Ste že kdaj iskali službo? Predstavljajte si, da jo spet iščete. Kateri podatki se vam zdijo pomembni na delovnih mestih? Definitivno ni podatkov o lokaciji hladilnika v pisarni. Vse, kar je za prijavitelja pomembno, mora biti v oglasu. Urnik, plača, naslov pisarne - vse to so dejavniki, ki bodo pozitivno vplivali na željo osebe, da se odzove na takšno prosto delovno mesto.
  4. Privlačnost za kandidata. Popolna iskrenost do prijavitelja ne izključuje, da je lahko prosto delovno mesto privlačno. Vredno je pokazati iznajdljivost, o tem bomo govorili podrobneje.

Kaj napisati?

V objavi mora biti navedeno:

- Podatki o podjetju. Ta odsek mora biti jedrnat in trden. Vsak vlagatelj je zainteresiran za delo v velikem mednarodnem podjetju z močno korporativno kulturo. Iščete zaposlenega za majhno kozmetično trgovino? Se spomnite zgornjih načel? Ne pretiravajte, pa tudi podcenjujte.

Dober primer: "Mlado podjetje, uradni distributer italijanske kozmetike, išče vodjo izdelkov v povezavi s širitvijo distribucijske mreže."

- Dolžnosti. Tu so podrobnosti potrebne kot nikjer. Vlagatelj mora ustrezno oceniti svojo moč in izkušnje. Naštejte kompetence jasno in natančno. Besedila ne preobremenjujte z dodatnimi podrobnostmi, o katerih lahko razpravljate na razgovoru.

- Zahteve za vlagatelja. Ne pozabite, da ne iščete bodočega člana superherojske ekipe, temveč zaposlenega, ki mora učinkovito opravljati svoje delovne obveznosti. Ne segajte predaleč in zahtevajte pet let izkušenj s specialnosti, starost 20 let in več visokošolskih šol. Naloga kadrovskega strokovnjaka je najti optimalnega zaposlenega za obstoječe prosto delovno mesto in za to je treba ustrezno razumeti, kdo mora delati.

- Pogoji so najpomembnejši del. Tu bi morali biti natančno navedeni podatki o delovnem času, višini plače, socialnih garancij in naslovu urada.

- Zahteva za povratne informacije Bodite kreativni s svojim oglasom. Poleg stikov za povratne informacije priporočamo, da vlagatelji napišejo kratek esej na temo svojega videnja sebe na potencialno novem položaju. Razpis za zaposlitev mora prosilcu jasno razložiti, kakšne informacije se od njega pričakujejo in katere zahteve so mu predložene.

Česar vam ni treba pisati

Ne vključujte informacij, ki niso povezane s prostim mestom. Zgodbe o prijazni ekipi so subjektivna stvar, ki jo vsi dojemajo drugače. Potencialni profesionalec išče delo, ne interesnega kluba. Podobno je tudi z informacijami, kot so zgodbe o brezplačnem čaju in piškotkih. Vse to je seveda prijetno, zabavno in v duhu zagona, vendar bi takšna najava raje opozorila kot privabila resno osebo.

Prav tako ni vredno omenjati neobstoječih pogojev, ki se bodo med intervjujem izkazali kot le fikcija. Rezultat je samo en - prosilec bo intervju razpustil razdraženo, rekruter bo porabil približno eno uro delovnega časa in ne bo mu uspelo, da bi se približal rezultatu.

Platforme za namestitev

Job table so informacijske platforme, ki olajšajo delo nabornika ali osebja. Veliko jih je na mreži in na papirju. Vsak je v svoji publiki drugačen, zato se ne splača neselektivno iskati.

Navajamo glavna mesta za oglase za zaposlitev:

1. V internetu:

  • HeadHunter.
  • SuperJob.
  • Job.ru.
  • Career.ru.
  • Rosrabota.ru.
  • Jooble
  • Avito.
  • Socialna omrežja.

2. Na papirju:

  • Časopis "Iz roke v roke".
  • Časopis "Camelot".
  • "Karavana + sejem" in druge regionalne publikacije.

Kot smo že omenili, se morate pred pisanjem oglasa za službo na določenem spletnem mestu odločiti, katerega strokovnjaka iščete. Skrivnost je, da je vsako spletno mesto še posebej priljubljeno za različne kategorije specialistov.

Kje iskati delavce

Če kot nalagalec, voznik, ključavničar ipd. Pripravljate oglas za delo, so vaša možnost tiskani mediji in njihove mrežne replike. Objava prostih mest v časopisu stane malo denarja, vendar takšne oglase skrbno gledajo ljudje starejše generacije, ki iščejo delo po svoji posebnosti.

To je posledica dejstva, da so strokovnjaki v tej panogi redko samozavestni uporabniki računalnikov in raje stare preizkušene načine iskanja dela, kot so časopisi, kot so "Z roko v roki", "Karavana + sejem", "Camelot".

Pomemben minus oglasa za zaposlitev v časopisu je, da se lahko služba zlahka izgubi med stotimi podobnimi. Toda publikacije so praviloma pripravljene, da za majhno doplačilo živahneje poudarite vaše gradivo.

Poiščite zaposlene za krajši delovni čas

Če zaposlitelja zmede iskanje predlagateljev ali drugih zaposlenih z začasno zaposlitvijo in urno plačo, potem je idealna možnost objava prostih delovnih mest na družbenih omrežjih. To lahko storite tako na osebni strani kot v specializiranih skupinah za izbiro osebja.

Plus objava delovnih mest v skupinah - veliko občinstvo. Naročniki teh skupnosti so ljudje, ki iščejo delo.

Plus objava na osebni strani - možnost "ustnega ustavljanja" z uporabo poročil prijateljev. Zato bodo veliko ljudi iz raznolike publike videli oglase.

Delovno mesto

Potrebujete zaposlenega za kratkotrajno delo s plačilom po delih? Potem bi bil najboljši format umestitve portal Avito.

Prvič, tam lahko izberete potrebnega strokovnjaka iz že razpoložljivih prostih mest, ki so javna.

Drugič, to spletno mesto je presenetljivo priljubljeno med strokovnjaki, ki potrebujejo posamezna delovna mesta.

Ti dejavniki naredijo Avito idealen način za iskanje zaposlenega v zunanjem izvajanju za sodelovanje v kratkoročnih projektih z delom.

Kje iskati delavce z belimi ovratniki

Nedvoumni vodja iskanja strokovnjakov, učinkovitih managerjev, trgovcev in odvetnikov je portal Head Hunter.

Kljub poskusom podjetja, da bi to spletno mesto postalo prostor za iskanje strokovnjakov širokega profila, je glavni sektor prosilcev visoko usposobljeni strokovnjaki za iskanje pisarniškega dela.

Pomemben minus je plačana narava zaposlovanja. Za dostop do prostih delovnih mest in objavo delovnih mest je potrebno predhodno plačilo, pogosto precej visoko.

Lep plus je visok odstotek odzivov. Dobra zaposlitev bo privedla do visoke konverzije in uspešnega intervjuja za obe strani.

Primer oglasa

Poskusimo ustvariti primer besedila oglasa za službo.

1. Podjetje

Regijski vodja prodaje gradbenega materiala Zvezda išče zaposlenega za mesto direktorja trgovine v povezavi z odprtjem nove trgovine.

2. Odgovornosti

- Operativno usklajevanje dela vodij prodajaln.

- Sodelujte s ponudniki.

- Organizacija dela ekipe.

- Spremljanje izvajanja spodbujevalnih plačil.

- Analiza finančne donosnosti trgovine.

Zahteve

- Delovne izkušnje na vodstvenem položaju najmanj 1 leto.

- Višja izobrazba.

- Visoka sposobnost učenja.

Pogoji

Urnik: 5/2, delovni dan od 9.00 do 18.00, celoten socialni paket, plačilo za šport, plača 30.000 rubljev + bonus na podlagi finančne uspešnosti trgovine.

Pišite nam: telefon, e-pošta, skype. Zapišite si, zakaj ste natančno primerni za navedeno pozicijo, k vprašanju pristopite kreativno in kontaktirali vas bomo ob morebitnem izidu vprašanja.