povzetek

Povzetek šivilje: Vzorec

Kazalo:

Povzetek šivilje: Vzorec

Video: Obnova platišč - ANIN - Strojna CUT obdelava platišč 2024, April

Video: Obnova platišč - ANIN - Strojna CUT obdelava platišč 2024, April
Anonim

Za začetek se mora vsak iskalec dela spomniti, da nima več kot tri minute, da na delodajalca naredi pravi vtis. Potem bodo življenjepis in šivilja ter kateri koli drugi zaposleni veliko bolj previdni. Predstavljati se morate tako, da se bo vodja oddelka za osebje želel s kandidatko pogovarjati o nadaljnjem sodelovanju.

Kaj je življenjepis

Kandidati za delo pogosto zelo zanemarjajo ta dokument. Še posebej redko obiščite šivilje doma. In zelo zaman. Dejansko lahko delodajalec samo zahvaljujoč kratkemu opisu poklicne dobe oceni sposobnosti zaposlenega, ne da bi vlagatelj sam prosil, in razume, ali ga takšen zaposleni potrebuje.

Življenjepis ni samo kos papirja, ampak ta dokument. Zato morate k njenemu zapisu pristopiti z vso odgovornostjo, natančno in jasno vnesti informacije v vsak odstavek. Uslužbenec osebja z dobrimi izkušnjami bo potreboval dve minuti, da ugotovi, ali komunicirati s takim zaposlenim ali ne. Kako narediti življenjepis za šiviljo, da ne bi postal zunanji sodelavec, a vseeno dobil intervju?

Kako ustvariti življenjepis

Najprej se zapolni stolpec z imenom, priimkom in priimkom. Nato se napiše cilj, ki ga vlaga prosilec, pridobi zaposlitev v tem podjetju. Sledijo kontaktni podatki, starost in zakonski status.

Bodite prepričani, da opišete svoje prednosti, spretnosti, pridobljene na prejšnjem delovnem mestu, in ključne dosežke. Nujno je treba navesti delovne izkušnje na tem področju in izobraževanje (zaželeno je, da ustreza želenemu položaju).

Glede na to standardno vrsto je sestavljen tudi življenjepis šivilj. Bolje je, da vzorec pregledate vnaprej, da se nikjer ne zmotite. Oddelek za osebje oceni, kako dobro je dokument sestavljen.

Kaj je torej življenjepis šivilje? To je pomemben dokument, po hitrem pregledu, v katerem se bo delodajalec odločil, ali bo prosilca povabil na osebni sestanek ali bo še iskal drugega vlagatelja.

Torej mora ta članek vsebovati največ koristnih informacij, iz katerih bo delodajalcu postalo jasno, zakaj je koristno, da ta osebo najame. Vendar je treba informacije predstaviti na zelo jedrnat način.

Videz življenjepisa krojača, šivilje

Najboljša možnost je dokument s standardno obliko A4. Največ - dva taka lista. Povzetek šivilj ne bi smel biti v spominu. Pomembne informacije morajo biti jasno ločene. Opišite samo svoje odgovornosti in dosežke na prejšnjem delovnem mestu. Ni vredno pisati o tem, kako dobro ali težko je bilo.

Kakovost papirja in tisk

Tukaj ne moreš biti škrjan. Izbrati morate le bele goste liste. Besedilo naj bo tiskano s črnim črnilom, ne uporabljajte niti temno modre barve, da ne omenjam rdeče in zelene. Seveda, če je mogoče, je bolje tiskati na laserskem tiskalniku.

To se naredi tako, da dokument vedno gleda na pet s plusom. In po Xeroxu in po pošiljanju po faksu ter po ležanju v mapi z drugimi papirji.

Vse vrste poševnega poudarka, podčrtani in različne izbire besedila le nerodno zapletejo in odvrnejo od glavne stvari. Danes je bolje, da zavrnete ročno pisanje življenjepisa domače delo. Malo je verjetno, da bi oddelek za osebje želel razbrati nekdo rokopis.

Kako izrisati

Besedilo naj bo napisano samo na eni strani lista. Polja na obeh straneh morajo biti dovolj široka. Fotografije, senčenje, vzorci, okvirji - vse to je nepotrebno. Vse to se bo tudi po kopiranju ali faksiranju zamazalo in besedilo lahko postane nečitljivo.

Dokumenta ni treba sestaviti v obliki tabele brez posebne potrebe. Pisava je bolje uporabiti eno od standardnih. Višina črk mora biti od 10 do 14. Manjšo pisavo bo težko brati, in če natisnete velike, ne morete namestiti v tri liste. Naslovi so krepki in lahko jih povečate za eno velikost.

Slog ne sme biti nespremenjen v celotnem dokumentu.

Kateri jezik izbrati

Povzetek šivilje za domače delo mora biti napisan samo v ruščini. Tudi če je delodajalec daleč v tujini, bo najprej dokument prišel k specialistom pri nas in oni se bodo odločili, ali ga bodo prenesli naprej ali ne. Če pa vlagatelj delovnega mesta ni prepričan, da ima delodajalec pisarno v Ruski federaciji, je bolje, da kopijo priložite v tujem jeziku.

Druga pomembna točka je pismenost! Tudi ko gre za delo šivilj, je treba življenjepis napisati odlično. Če dvomite, je najbolje, da papir daste strokovnjaku na preverjanje.

Stilske napake so nesprejemljive in tudi slovnične. Celotno besedilo mora biti enotno in lahko berljivo. Tudi če je vzorčni življenjepis krojača (šivilje) napisal nekdo drug, postopek branja ne bi smel ustvarjati vtisa, da so različne odseke napisali različni ljudje.

Če obstaja tuja različica dokumenta, jo je treba predložiti v overitev domačemu govorcu ali osebi, ki ta jezik že vrsto let uporablja v vsakdanjem in poslovnem komuniciranju.

Ko je življenjepis napisan, ga je treba za nekaj časa preložiti in nato znova prebrati. S svežim videzom lahko najdete preostale pomanjkljivosti.

Kako razdeliti življenjepis

Če obstaja določeno podjetje, kjer bi rad dobil službo, potem najprej seveda morate poslati življenjepis šivilje točno tja.

Naslednji korak je, da dokument pošljete kadrovskim agencijam. Če nujno potrebujete službo, je treba življenjepis šivilj hkrati poslati več agencijam. Ker je delodajalec, ki zanima vlagatelja, lahko povezan s katero koli agencijo, ni zagotovila, da bo prvič prišlo do natančnega zadetka v pravi pisarni.

Nato morate ustvariti elektronsko različico življenjepisa. Dejansko je v sodobnem svetu absolutno vse računalniško podprto in najverjetneje delodajalec po internetu išče zaposlene. Še posebej zdaj je veliko specializiranih spletnih mest.

Ne pozabite posodobiti svojega življenjepisa o internetnih virih vsaj enkrat na sedem dni, saj večina menedžerjev pogleda nove ponudbe, ne pa da izbira stare.

Vsebina dokumenta

Besede "Povzetek" ni mogoče napisati. Bolje, da začnemo s polnim imenom. Te tri besede je mogoče napisati z večjo pisavo. Na primer 18–20. Nato je vaš dokument zlahka najden v kupu papirjev.

Sledi namen zaposlitve. Tu je treba brez nepotrebnih besedil navesti, za kakšno pozicijo se prijavlja kandidat. Jasno in jedrnato. To je odstavek življenjepisa, potem ko ga bo prebral, se bo uslužbenec odločil, ali bo dokument nadalje pregledal. Preostali del besedila bo dokaz, da bo oseba ta položaj "potegnila".

Če človek verjame, da se lahko prijavi na več prostih delovnih mest, potem je treba vse našteti, a na prvem mestu vseeno prinese tisto, ki je najbolj sprejemljiva.

Kontaktni podatki

Poštni naslov je obvezen. Sledi kontaktna številka, zaželeno je razjasniti čas komunikacije. Zdaj je običajno navajati tudi e-pošto.

Ena pomembna točka. Ni treba navajati, da se lahko prijavite v dve uri na dan. Bolje je imeti polni delovni čas ali morda malo več. Ker če se je uslužbenec oddelka za osebje odločil, da vas pokliče, vendar se ni mogel prebiti, potem verjetno ne bo več poklical nazaj. Veliko lažje mu je najti naslednjega kandidata.

Izobraževanje

Ni treba naštevati vseh krajev dela in študija, začenši od vrtca. Tu je treba omeniti le izobraževalne ustanove, ki ustrezajo profilu želene zaposlitve.

Bolje je našteti izobraževalne ustanove v obratnem vrstnem redu. Se pravi prvi, ki je napisal tisto, v kateri so nazadnje študirali. Toda še vedno lahko naštejete po pomembnosti. Tistega, ki je po profilu najbližji želenemu poslu, najprej napišite.

Na kratko je treba opisati vsako izobraževalno ustanovo: leta študija, kraj univerzitetnega položaja (država, mesto), polno pravilno ime, fakulteto (če je to pomembno za novo mesto), dodeljeno diplomo, čin itd.

Spodaj je kratek vzorec življenjepisa šivilje.

Ushakova Marina Gennadievna

Datum rojstva: 23.10.1983

Naslov: Tula, st. Zubareva, hiša 43, apt. 48.

Mob tel: +7905340286.

E-naslov naslov:

Namen: pridobiti položaj šivilje za domače delo.

Izobraževanje: Tekstilna tehnična šola (1998-2002), šivilja 2 kategorije.

Izkušnje:

2010–2017 - LLC Tula Tekstil.

Odgovornosti: kombinirano več objav. Rezanje in prekrivanje posteljnega perila. Celoten cikel predelave otroške pižame.

2003–2010 - LLC "Sladke sanje".

Odgovornosti: celoten cikel dela s posteljnino.

Osebne lastnosti: odgovornost, prizadevnost, odločnost.

Pravzaprav pri sestavljanju življenjepisa ni nič zapletenega. Glavna stvar je, da ne zamudite pomembnih točk in da ne pišete preveč. In seveda, spremljajte pismenost.