karierno upravljanje

Pomočnik odvetnika - najbolj zanimivo delo

Pomočnik odvetnika - najbolj zanimivo delo

Video: Tehnokamra - Kaj sva preizkušala poleti 2024, Maj

Video: Tehnokamra - Kaj sva preizkušala poleti 2024, Maj
Anonim

Odvetnik pri svojem delu se lahko zateče k delu pomočnikov. Njegov pomočnik mora biti oseba z višjo, nepopolno višjo ali srednjo pravno izobrazbo, prej obsojena in polno usposobljena. Pomočnik zagovornika ne more izvajati zagovorniške dejavnosti. Izvajati naj bi le naloge, ki mu jih je dal njegov šef.

Naloge odvetniškega pomočnika vključujejo: vodenje poslovne korespondence, zbiranje in sistematizacijo regulativnega gradiva, pripravo potrebnih postopkovnih dokumentov, kot so zahtevki, pritožbe, tožbe, pa tudi peticije, prošnje in pogodbe, zbiranje potrebne dokumentacije. Te dokumente mora preveriti odvetnik in jih osebno podpisati. Pomočnik odvetnika lahko posplošuje prakso kazenskega pregona, se seznani z gradivom civilnih in kazenskih zadev na sodiščih, se udeleži predhodne preiskave in je na sodišču z odvetnikom.

Oseba, ki želi biti sprejeta na položaj pomočnika odvetnika, mora vložiti vlogo za odvetniško izobrazbo in opraviti potrdilo. Odvetniška izobrazba pri osebi delodajalca z njim sklene pogodbo o zaposlitvi, začne osebni spis in delovno knjižico. Izdano mu je posebno potrdilo. Njegovo socialno zavarovanje je sklenjeno iz pristojbin nadzornega odvetnika ali odvetniškega izobraževalnega sklada.

Delovni dan vsakega pomočnika ni podoben drugemu. Lahko je nepravilna, odvisno od nujnosti primerov in stopnje njihove pomembnosti. Pomočnik odvetnika lahko v imenu odvetnika in s soglasjem zastopnika zastopa interese zastopnika v državnih in javnih organizacijah. Lahko preživi ves dan v pisarni, dela s pravnim sistemom in išče pravila, ki urejajo določena civilnopravna razmerja, prebira zakonske predpise, predpisane v zakonih, ali pa lahko ves dan potuje po mestu, tako da obišče številne organe ali organizacije. Odvetnik mu lahko zaupa izvrševanje nenačrtovanih nalogov.

Pomočnik odvetnika mora biti pozoren, odgovoren in natančen, saj lahko vsaka najmanjša napaka povzroči posledice, ki jih bo v prihodnosti zelo težko popraviti. Zahvaljujoč svojim dejavnostim črpa znanje s toliko področij in jih lahko uveljavi v praksi, celovito razvija in bogati svoj potencial. Čez leto ali dve bo sam lahko postal odvetnik.

Izbira poklica kot pravnika, odvetnika in njegovega pomočnika pomaga ljudem pri zaščiti njihovih pravic. In to je zelo zanimivo in raznoliko delo. Pomočnik odvetnika mora biti proaktiven in poskušati doseči svoj cilj, razumeti ljudi in najti skupni jezik z vsemi, razvijati disciplino in odgovornost v sebi, biti prilagodljiv pri reševanju pomembnih vprašanj in dosegati cilje tako v službi kot v življenju.

Danes mora imeti vsak izmed nas minimalno znanje s področja prava in ga biti sposoben uporabiti.