povzetek

Povzetek voznika za posredovanje: vzorec in priporočila za sestavljanje

Kazalo:

Povzetek voznika za posredovanje: vzorec in priporočila za sestavljanje

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

V zadnjem času ni nova praksa za vsakogar, ko iskalec zaposlitve najprej pošlje življenjepis podjetju, kjer ga pregleda vodja ali vodja oddelka za kadre in šele nato se sprejme odločitev, ali povabiti osebo na razgovor ali ne. To je zelo pomembna točka pri zaposlovanju. Pomembno je tako za osebo, ki išče delo, kot tudi za vodstvo.

Ta članek vam bo povedal, zakaj morate ustvariti življenjepis in kako ga pravilno oblikovati, predstavljen bo tudi vzorec nadaljevanja gonilnika za posredovanje. Pomagalo nam bo jasno razumeti, kako sestaviti ta dokument.

Za kaj je življenjepis?

Preden se lotimo najpomembnejšega dela tega članka - vzorčnega nadaljevanja voznika, ki je napotil, je izredno pomembno, da se poglobite v bistvo vprašanja, zakaj potrebujete življenjepis in kakšno vlogo ima pri zaposlovanju.

Torej, življenjepis je kratek pisni povzetek pretekle zaposlitvene zgodovine prosilca, njegova stopnja izobrazbe in druge ustrezne informacije. Življenjepis se uporablja za ugoden vtis na potencialnega delodajalca. Zaradi tega je priprava tega dokumenta eden najpomembnejših korakov, ki jih oseba stori med iskanjem zaposlitve.

Številni karierni strokovnjaki se strinjajo, da je pošiljanje življenjepisa podjetju, v katerem bi rad zasedel prosto delovno mesto, skoraj vedno najboljša rešitev. Preprosto povedano, življenjepis omogoča osebi, da pove o sebi in pokaže vodji in vodji oddelka za kadre, zakaj je ravno njegova kandidatura najprimernejša in kako bo koristna podjetju ali podjetju.

Pri sestavljanju življenjepisa veliko ljudi dela napake, ki jih lahko stanejo. Najpomembnejša od njih je količina zagotovljenih informacij. Vedno velja zapomniti, da bo najpogosteje kratek, jedrnat in pravilno sestavljen življenjepis pozitiven rezultat njegovega premisleka kot tisti, ki je naslikan na dveh ali treh listih in vsebuje veliko nepotrebnih informacij.

Do danes ni nobenih strogih pravil in standardov, ki bi jih bilo treba upoštevati pri pripravi tega dokumenta. Vendar pa obstaja nekaj pomembnih priporočil, s katerimi lahko življenjepis postane bolj prepričljiv, kar bo pripomoglo k pozitivnemu vtisu na potencialnega vodjo. Vredno jih je razmisliti podrobneje.

Nadaljnja struktura

Zelo pomembno je, da informacije povzemamo na jedrnat in dosleden način. Če želite to narediti, uporabite naslednjo strukturo.

  1. F. I. O. in kontaktni podatki.
  2. Namen.
  3. Izkušnja.
  4. Izobraževanje.
  5. Dodatno izobraževanje.
  6. Dodatne informacije.
  7. Osebne kvalitete.

Vsak od teh razdelkov na svoj način nosi dovolj informacij o osebi. Vredno je podrobneje razmisliti, katere informacije bi morale biti v njih.

F. I. O. in kontaktni podatki

Ta razdelek mora vsebovati priimek, ime, priimek, trenutni naslov prebivališča, e-poštni naslov in mobilno številko za komunikacijo. F. I. O. je mogoče razlikovati po večji pisavi v primerjavi s preostalim besedilom.

namen

Postavitev cilja v življenjepisu je lahko koristna, če je jasna in osredotočena. Na primer, cilj je mogoče navesti na naslednji način: "Iščite delo kot voznik, ki vozi naprej z osebnim avtomobilom."

izkušnje

Ta razdelek mora vsebovati vse izkušnje, plačane in neplačane, prostovoljne ali poklicne. Vsako prejšnje mesto dela je treba analizirati glede na spretnosti, sposobnosti in dosežke, ki jih kandidat lahko dokaže prihodnjemu vodstvu.

Priporočljivo je, da se vpišejo ne samo imena prejšnjih delovnih mest, ampak tudi delovne odgovornosti. Za povzetek "Posredovalno sredstvo za voznike" je na primer dovoljeno uporabljati naslednje formulacije:

2008-2009 - špediterski agent v FE "Kiselev & Co" (prevzel je tovor iz skladišča in ga dostavil kupcem v skladu z dobavnicami z avtomobilom, zagotovil varnost tovora med prevozom, spremljal tehnično stanje avtomobila).

Praviloma so delovne izkušnje opisane od samega zadnjega, v obratnem kronološkem zaporedju do prvega. Vendar pa je možno uporabiti funkcionalno metodo predstavitve (naštevanje prejšnjega mesta izključno s stališča, ki je pomembno za pridobitev položaja voznika špedicije) ali spremenjen funkcionar (naštevanje ne samo glavnih izkušenj, ampak tudi dodajanje dodatnih informacij o delodajalcih, datumih, dosežkih itd.).

Izobraževanje

To poglavje zajema seznam izobraževalnih ustanov, stopenj in datumov študija. Kot vzorec za življenjepis "Prevoznik voznika" lahko podatke navedete na naslednji način:

  • 2005–2010 - avtomobilska in cestna šola v Jekaterinburgu, smer usposabljanja "Transport, avtoservis";
  • 1994-2005 - Srednja šola v Jekaterinburgu št. 51.

Dodatno izobraževanje

V tem razdelku je priporočljivo vključiti podatke o izpopolnjevanju ali opravljenih kakršnih koli strokovnih tečajih. Na primer:

  • 2012 - izpopolnjevanje v organizaciji cestnega prometa (obstaja potrdilo ruskega vzorca);
  • 2015 - tečaji prve pomoči (obstaja mednarodno potrdilo).

Dodatne informacije

Ta odsek je treba vključiti v življenjepis, kadar je treba obvestiti potencialno vodstvo o kakršnih koli namenih ali privolitvi v nekatere delovne pogoje. Na primer:

  • pripravljeni na nepravilne delovne urnike;
  • pripravljeni na selitev v drugo mesto;
  • Strinjam se, da bom delal s honorarnim delom.

Osebne kvalitete

Ta članek je prav tako pomemben za življenjepis. Naloge in funkcije voznika, ki posreduje voznika, lahko od prosilca zahtevajo osebne lastnosti, kot so pozornost, vzdržljivost, hitra reakcija, dobra preklopna pozornost itd.

Vendar ne olepšajte resničnosti in vnesite tiste lastnosti, ki so dejansko odsotne. Torej, ko smo preučili osnovna pravila sestavljanja, je vredno razmisliti o vzorčnem nadaljevanju samega voznika za posredovanje.

Primer pisanja

Osebni podatki:

  • Ivanov Nikolaj Gennadijevič
  • Datum rojstva - 17.5.1985
  • Kraj bivanja - Moskva
  • Telefon: +7 (000) 00-00-000
  • E-naslov:

Namen:

Pridobitev položaja voznika, ki posreduje voznika.

Izkušnje:

  • 2015-2018 (3 leta) - voznik v podjetju Med-Denta LLC.
  • 2009-2015 (6 let) - avtomehanik v Van Golden.
  • 2008-2009 (1 leto) - posrednik za voznike v FE „Kiselev in Co.“

Izobraževanje:

  • 2003-2008 - Moskovski avtomobilski fakultet, smer usposabljanja "Avtoservis in cestni promet".
  • 1992-2003 - Srednja šola I-III stopnje № 78, Moskva.

Dodatno izobraževanje:

  • 2015 - Opravljanje tečajev na specializiranih tečajih Moskovske cestne univerze na temo "" (obstaja certifikat mednarodnega standarda).
  • 2003 - Avtošola št. 50 v Moskvi, usposabljanje v smeri "Usposabljanje voznikov vozil kategorije B".

Dodatne informacije:

Pripravljen za delo kot voznik špedicije (kategorija B - vožnja avtomobila) z nerednim delovnim časom.

Osebne kvalitete:

  • Pozornost na podrobnosti.
  • Iskrenost
  • Hitrost reakcije.
  • Dobro preklopite pozornost.

Za zaključek velja omeniti, da se življenjepis ne bi smel krasiti. Vsebovati bi moral samo resnične podatke, ki jih je mogoče po potrebi potrditi na dokumentarni ali drug način.