povzetek

Strokovni dosežki v življenjepisih: primeri za različne specialnosti

Kazalo:

Strokovni dosežki v življenjepisih: primeri za različne specialnosti

Video: How to escape education's death valley | Sir Ken Robinson 2024, Maj

Video: How to escape education's death valley | Sir Ken Robinson 2024, Maj
Anonim

Morda ste že slišali, da bi v življenjepisu morali biti navedeni vaši dosežki in ne službene odgovornosti. Navsezadnje je to najboljši način, da pokažete, kaj ste dosegli na preteklih delovnih mestih, pa tudi, da potencialnim delodajalcem pokažete, kaj lahko storite zanje. Toda mnogi pozabijo v življenjepis vključiti razdelek »Poklicni dosežki«. Kako to napisati tako, da maksimalno zainteresiram kadrovskega uslužbenca in pridobite želeni položaj? Preberite več, če želite izvedeti vse podrobnosti.

Odnos in razlika med odgovornostmi in dosežki

Preprost primer. Vaša glavna odgovornost je organiziranje in vodenje prireditev. Potem je morda vaš dosežek: »Zbral sem več kot 200 tisoč rubljev. s 100 obiskovalci v dobrodelnem večeru."

Zakaj je to tako pomembno? Oseba, ki bere vaš življenjepis, mora vedeti več o vas. Kadrovski uradniki že vedo, katere odgovornosti prevzema določen položaj. Ko navedete očitna dejstva, porabite le dragoceni prostor za svoj življenjepis, pa tudi pozornost odločevalca. Vsak stavek o vas bi moral imeti določen namen, in sicer dokazati delodajalcu, da ste najboljši kandidat za to delovno mesto.

Območje trgovine

Danes izdelka ni tako težko narediti, kako ga prodati. Zato so veliko povpraševanje po specialitetah, povezanih s trgovino, in iskalcem zaposlitve ponujajo možnosti za visok zaslužek in rast kariere. Kateri poklicni dosežki v življenjepisu prodajalca vam bodo pomagali doseči želeni položaj?

Pomembno pravilo

Ne morem potrditi - ne piši. Naborniki se pogosto pritožujejo, da prosilci za položaj prodajalca zelo varajo svoje življenjepise. Če vas bodo zaprosili za dokazila o vašem briljantnem uspehu, bi morali od prejšnjega delodajalca prejeti priporočilo ali drug dokument, ki bo potrdil vaše besede.

Glavni dosežek katerega koli prodajalca

To je povečanje prodaje in privabljanje novih kupcev. Zato lahko poklicni dosežki v življenjepisu vodje prodaje ali prodajalca izgledajo tako:

  • "V letu 2014 je povečal prodajo družbe za 10%, medtem ko se je rast tržnega deleža podjetja povečala za 25-30%."
  • "Sodeloval sem pri razvoju novega prodajnega sistema, ki se je izvajal po vsej organizaciji, kar je povzročilo povečanje prodaje za 30%."

Pomembno je pokazati, da vas upravljanje ceni in vam zaupa. To je treba omeniti tudi v razdelku "Poklicni dosežki" v življenjepisu, na primer:

  • "Imenovan je bil za nacionalnega managerja, ki je usposabljal zaposlene v drugih regijah in jim pomagal pri doseganju potrebnih četrtletnih kazalnikov."
  • "Med promocijo je vodil skupino prodajalcev in trgovcev, kar je privedlo do povečanja prodaje za 200 tisoč rubljev, zaradi česar je podjetje za 25% preseglo letno raven prodaje." Tako pokažete svoje voditeljske sposobnosti in timsko delo.
  • »Povečala je kupce na svojem spletnem mestu za 30% ali 275 tisoč rubljev. v letu ".
  • "Dve leti zapored je postal" prodajalec leta "v podjetju, saj je v štiriindvajsetih mesecih presegel vse četrtletne prodajne načrte v povprečju za 25%." Če ste delali v znanih korporacijah ali omrežnih podjetjih, potem je to lahko tehten argument v prid vaše usposobljenosti.
  • "Izobraževal sem 5 novih zaposlenih, ki so v prvih treh mesecih dela dosegli povprečno 120% svojega prodajnega načrta."

Strokovni dosežki pri življenjepisu sekretarja

Žal se je stereotip tega poklica razvil v državah CIS. Kako izstopati iz množice nekompetentnih iskalcev zaposlitve? Previdno delajte v razdelku »Poklicni dosežki« v Sekretovem življenjepisu.

Na primer, uspeli ste uskladiti zahteve strank in osebja z nadrejenimi. To je mogoče formulirati na naslednji način: "V dobrih treh letih ohranjam dobre odnose med nadrejenimi in več kot 100 glavnimi strankami." To bi morali dokazati vaše sposobnosti in dejstvo, da redno delate za njihovo izboljšanje. Primeri:

  • "Razvili in uvedli nov urnik sprejemanja za nadrejene, ki se je izognil dolgim ​​čakalnim obdobjem in obdržal enako število obiskovalcev."
  • "Prejel je certifikat Microsoft Office Specialist 2013 za obnovo prejšnjega certifikata Microsoft Office Specialist 2010."
  • "Sodelovala je pri razvoju, implementaciji in dokončanju nove programske opreme za podjetje."
  • "Izobražila je nove zaposlene in nadzirala njihovo delo."

Števila in štetja

Ekonomisti in računovodje ne sodelujejo v glavnih proizvodnih dejavnostih podjetja, vendar je njihovo delo potrebno za zagotovitev normalnega delovanja katerega koli podjetja. Ni presenetljivo, da je na trgu dela veliko predstavnikov teh posebnosti. Kako napisati poklicne dosežke v življenjepisu ekonomista, da bi pokazali svoje najboljše strani?

Za osebo, ki dela s številkami, je potrebna njihova prisotnost v življenjepisu. Če ste bili na primer odgovorni za izvajanje in sklepanje pogodb z dobavitelji, potem ne pozabite navesti, koliko je bilo teh pogodb.

Tukaj je opisano, kako v življenjepis, vzorec napišete poklicne dosežke:

  • "Vodstvo sem prejelo spodbudo za uspešno iskanje virov prihrankov pri proizvodnji, kar nam je omogočilo prihranek 300 tisoč rubljev. za leto 2014 z zapisom hvaležnosti v delovni knjižici. "
  • "Razvite predloge, ki so omogočile drugim zaposlenim na gospodarskem oddelku, da samodejno izračunajo spremembe stroškov dela in materiala zaradi sprememb v proizvodnji."
  • "Zmanjšala je napako pri napovedovanju trga z 10% na 5%."

Za mlade strokovnjake

Če še vedno ne morete reči, da je vaša dejavnost pomembno vplivala na promet podjetja, lahko v razdelku »Poklicni dosežki« v življenjepisu še vedno najdete, kaj napišite. Primeri:

  • "Razvil sem predstavitev" Ekonomija v podjetju za neekonomiste "in jo predstavil vodstvu, nato pa tudi drugim zaposlenim, da bi izboljšal skupno razumevanje zahtev računovodskega in analitičnega oddelka."
  • "V zadnjih 18 mesecih sem opravil analizo računovodskih izkazov, ugotovil napake pri oblikovanju in ustvaril univerzalno predlogo za poročanje."

Natančnost in natančnost

Strokovni dosežki v življenjepisu računovodje so prav tako neposredno povezani s številkami, čas in natančnost pa imata veliko vlogo. Zato lahko njihov seznam izgleda tako:

  • »Vodila je več računov družbe s prometom več kot 5 milijonov rubljev. od leta 2011 do 2014 s 100% natančnostjo. "
  • "Zmanjšalo se je trajanje zaključka poročevalnega meseca z 8 na 5 dni."
  • »Brezhibno vodil evidenco gotovine s prometom 500 tisoč rubljev. v podjetju od leta 2012 do 2014. "
  • "Zmanjšali so rok za oddajo letnega davčnega poročanja s 45 dni na 30."

Za tiste, ki želijo postati zaposleni v finančni ustanovi

Ponovno so poklicni dosežki v življenjepisu bankirja povezani s številkami in denarjem. Toda poleg tega je vlagatelju pomembno, da pokaže, da zna delati z ljudmi, ima vodstvene lastnosti, obenem pa je tudi timski igralec. Konec koncev je banka veliko podjetje, sestavljeno iz številnih podružnic po vsej državi in ​​vsi njeni zaposleni morajo delovati usklajeno.

Zato je tukaj opisano, kako lahko v življenjepisu opišete svoje poklicne dosežke. Primer:

  • "V prvih šestih mesecih po zaposlitvi sem s skrbnim proučevanjem potreb strank in dela z rednimi strankami prodal 20% več finančnih storitev, kot je bilo opravljenih v smislu prodaje."
  • "Ob povečanju obsega hipotekarnih posojil podjetju, kar je povzročilo 2-odstotno povečanje dobička iz poslovalnic bank"
  • "V letu 2014 je povečal svojo bazo strank za 10% s telefonskimi klici potencialnim strankam in spodbudil priporočila bančnih storitev obstoječih strank."
  • "Izobraževal sem skupino petih novih zaposlenih o pravilih za dokumentiranje izdaje posojil."
  • "Delali s tremi VIP strankami banke, s skupnim prometom na njihovih računih v višini približno 7 milijonov rubljev."
  • "Neposredno je sodeloval pri oblikovanju 5 novih paketov posojil, da bi pritegnil več potencialnih posojilojemalcev."

Ne smete pa samo formalno pristopiti k izpolnjevanju poglavja "Strokovni dosežki" v življenjepisu. Primer: lahko vključite dejstvo, kot je "Organiziran korporativni piknik za 120 ljudi z izletom v primestni sanatorij". Zdi se, da ima ta dosežek zelo malo povezave z vašo strokovnostjo, dejansko pa bo potencialnemu delodajalcu pokazal, da imate odlične organizacijske sposobnosti, ohranjate korporacijsko kulturo in imate odlične odnose z ekipo, kar je v bančnem sektorju zelo cenjeno.

Za Themisove služabnike

Posebnost pravnika je vedno zelo priljubljena. Da vas bo uslužbenec osebja opazil med kopico drugih prosilcev, odgovorno pristopite k izpolnjevanju oddelka "Poklicni dosežki" v življenjepisu odvetnika. Izogibajte se splošnim stavkom in navedite konkretna dejstva. Uporabite model problem-ukrep-rezultat.

Kako natančno to uporabiti, ko v življenjepisu opisujete poklicne dosežke? Primer: namesto stavka: „Končal sem pravno preiskavo in dal tožbo, da je odločil sodišče“, opišite situacijo na naslednji način: „Vložil je tožbo v primeru industrijske škode tožnika, zaradi česar je bila ocenjena škoda za zdravje v višini več kot 100 tisoč rubljev. Sodišče je ugodilo zahtevkom žrtve. " Drugo besedilo veliko bolj celovito razkriva vašo vlogo v zadevi in ​​kaže vašo usposobljenost.

Če nimate velikih zmag na sodišču in delate kot odvetnik v polnem delovnem času v podjetju, se osredotočite na koristi, ki jih je podjetje prejelo od vaših dejanj: velike vsote pogodb, sestavljenih po zakonu in z največjo koristjo za vaše podjetje; uspešno reševanje sporov z dobavitelji itd.