povzetek

Kako najti zaposlitev v Moskvi brez izkušenj in ne naleteti na prevarante? Navodila po korakih

Kazalo:

Kako najti zaposlitev v Moskvi brez izkušenj in ne naleteti na prevarante? Navodila po korakih

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Maj
Anonim

Najti službo v Moskvi ni tako težko, če si namenjen. Povedali vam bomo, kaj storiti in kako ne pasti na trike prevarantov.

Začeli bomo takoj s goljufijo, saj je to zelo pomembno: dovolj je, da se enkrat zmotite in zaupate, da boste izgubili čas, denar, samozavest in, ne daj Bože, zdravje.

Tveganja

Iskalci zaposlitve brez delovnih izkušenj so psihološko najbolj ranljiva skupina, saj so mnogi pripravljeni prevzeti skoraj katero koli službo in pod kakršnimi koli pogoji. Goljufi to vedo in uporabljajo, zato je med prostimi mesti brez delovnih izkušenj veliko pasti. Bodi previden.

Torej, ko ne smete zaupati "delodajalcu":

  1. Na internetu ni natančnih informacij o podjetju ali je podjetje na „črnem seznamu delodajalcev“. Preglejte bazo podatkov na internetu prek iskalnikov, preberite ocene.
  2. Očitajo vam, da morate za intervju prinesti potni list in deveti znesek denarja za nakup medicinske knjige, obrazca, licence za prevoz potnikov, nakup kataloga ali česa drugega. Domnevno se to nadomesti pri izračunu plač. Prišli boste v avlo poslovnega centra, podpisali dogovor, dali denar, povedali vam bodo, kam naj pridete jutri. Prišli boste, vendar vas tam ne poznajo.
  3. Očitajo vam, da so denarni prispevki, nakup izdelkov obvezen, prav tako morate opraviti plačano usposabljanje in zdaj morate vse plačati.
  4. Obljubljajo vam "zlate gore" (celoten socialni paket, "bela" plača, dodatki), v odgovor na vprašanja o uradni zaposlitvi pa se izognejo.
  5. Pogovor osebe odlikuje hiter govor, praktično ne omogoča, da govorite, vendar nalaga informacije in zahteva rešitev tukaj in zdaj.
  6. Nimate časa, da se seznanite s pogodbo in zagotovite, da je tipična.
  7. Na razgovoru vam predložijo ogromen vprašalnik, v katerem morate navesti podatke ne samo o sebi, svojih dohodkih, premoženju, ampak tudi o svojih bližnjih. Ničesar ne izpolnite, ti podatki se lahko uporabljajo v kriminalne namene.
  8. Odgovorijo na vprašanje o plačah: "vse je odvisno od vaše želje in odločnosti, naši zaposleni prejmejo do 100.000 in več."

Če se vam ponudi, da takoj po razgovoru podpišete pogodbo, da boste "legitimirali" svoje delovno razmerje, si vzemite čas. Recite, da boste dokumente vzeli v pregled ali pa boste potrebovali čas za branje. Sedite in preberite. Če ne smete brati, zapustite. Slepo podpisovanje dokumentov je nevarno.

Ne sprejemajte nobenih pogojev delodajalca; na borzi dela so prosta prosta mesta, kjer bo vaše delo primerno plačano. Samo iskati jih morate!

Kako najti službo?

Algoritem je naslednji:

  1. Ustvari življenjepis.
  2. Objavite na delovnih mestih.
  3. Pošljite delodajalcem s spremnim pismom.
  4. Odgovarjajte na klice delodajalcev in "prebijajte" podatke o podjetju, da ne bi prišli do prevarantov.
  5. Pridi pravočasno na razgovor v čistih in urejenih oblačilih.
  6. Nikomur ne daješ denarja!

Zdaj v redu.

Povzetek

V iskalnik vnesite "mesto iskanja zaposlitve" in izberite nekaj največjih portalov. Vsak od njih ima svoj vprašalnik in pravila za izpolnjevanje. Ne bodite preveč leni, da porabite pol dneva ali več, da pravilno vnesete vse podatke. Ustvarite življenjepis na 5-6 velikih spletnih mestih.

Prikazujemo algoritem za ustvarjanje in objavo življenjepisa na primeru spletnega mesta za iskanje zaposlitve Naim.ru.

V nekaterih primerih je potrebna predhodna prijava, običajno pa je obrazec precej preprost, hitro ga izpolnite.

Po registraciji je vse zelo preprosto - ustvarite nadaljevanje po korakih. Obrazec vam bo povedal, katere podatke naj navedete.

Celo iskalec zaposlitve brez izkušenj mora to storiti, da lahko delodajalci o njem izvedo iz spletnega kataloga.

Da ne izgubite časa, kopirajte podatke v besedo in jih nato prenesite v življenjepis na vseh spletnih mestih.

Predstavljajte si, da najprej načrtujete avtopralnico ali kurirja. Nato pritisnite gumb "Ustvari nadaljevanje" in v stolpcu vprašalnika "položaj" navedite "Pranje avtomobila". Na seznamu dejavnosti »Delo brez izkušenj« izberite prosti stroj »pralni stroj«, kliknite nanj.

Nato izpolnite polja o izobraževanju, delovnih izkušnjah, spretnostih (nekatera polja lahko izbrišete - na primer polje z delovnimi izkušnjami). Kliknite »Shrani«. Ne pozabite postaviti fotografije v profil in ne mačke, in sicer vaše spodobne fotografije. Delodajalec naj vas vidi, ne pa avatarja.

Zdaj je v vašem osebnem računu prvi življenjepis. Toda bolje je ustvariti več za različna prosta delovna mesta. Kliknite »Pošlji življenjepis« in ustvarite življenjepis za kurirja in druga prosta delovna mesta. Po shranjevanju bodo na seznamu prikazane vse vaše življenjepise.

Vzorčni življenjepis kurirja lahko prenesete in si ogledate tukaj.

Zdaj bodo filtri "pralni stroj", "avtomobilski čistilci", "kurirji" našli vaše življenjepisne delodajalce. A to se morda ne bo zgodilo kmalu, če samo sedite in počakate. Na trgu dela je velika konkurenca, zato je treba ukrepati.

Poiščite razdelek »Delo brez izkušenj« na spletnem mestu in si oglejte vsa prosta delovna mesta.

Izberite prosto delovno mesto in kliknite »Uporabi«.

Sistem vas bo pozval, da na seznamu izberete primeren življenjepis. Bodite previdni - ne pošiljajte življenjepisa z avtopralnicami za kurirsko službo!

Pred oddajo v svojem življenjepisu preverite polje »Strokovne spretnosti« in primerjajte z odgovornostmi, navedenimi v opisu dela. Če želite dobiti kurirsko službo, navedite svoje prednosti, ki vam bodo pri delu prišle v prid: vljudnost, točnost, družabnost in še več. Začnite s pričakovanji, ki so navedena na prostem mestu, vendar ne pretiravajte. Ne pišite, kaj ni.

Ne puščajte praznega odgovora, ne pozabite napisati spremno pismo, zanj je posebno polje:

Kaj napisati v spremnem pismu (SP)?

Spremno pismo vam omogoča, da se razlikujete od drugih kandidatov, napisati morate tako, da se spomnite ali vsaj naredite vtis o vas kot vljuden in kompetenten iskalec zaposlitve.

Sledite vzorcu:

  1. Lep pozdrav. Bolje je napisati "Pozdravljeni", tudi če življenjepis oddate popoldne ali zvečer. Konec koncev ne veste, kdaj ga bo rekruter prebral. Morda bo zjutraj videl vaš "dober večer".
  2. Motivacija. Zapiši o sebi, zakaj imaš prav.
  3. Ločitev.
  4. Stiki.

Primer spremnega pisma

Zdravo!

Moje ime je Maxim Kukuškin. Prosim, razmislite o moji kandidaturi za kurirsko službo. Sem natančen pri ravnanju z dokumenti, natančen in vljuden. Dobro vodim spletne zemljevide, ljubim logistiko in rad gradim optimalne poti, da prihranim čas. Hvaležen bi bil za povratne informacije.

Hvala, Lep pozdrav, Maxim

Moji stiki za komunikacijo: 8 (888) 888-88-88.

Ogled in prenos vzorčnih spremnih pisem na Naim.ru. Tam najdete primere življenjepisov.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini