karierno upravljanje

Register izdaje navodil o varstvu dela: kaj je zabeleženo v dokumentu

Kazalo:

Register izdaje navodil o varstvu dela: kaj je zabeleženo v dokumentu
Anonim

Pri kateri koli proizvodnji se uporabljajo različni dokumenti. Varnostna navodila se štejejo za potrebna. Zabeležili so varne načine za opravljanje dela in uporabo naprav. Zakonodaja določa standarde za vsebino teh dokumentov. Obvezen je obstoj registra za izdajo navodil o varstvu dela, o katerem bo govora v članku.

Zakaj je potrebna revija?

Med preiskovanjem nesreč se preverja, ali obstajajo navodila za varstvo dela, pa tudi njihova razpoložljivost za zaposlene. Če niso, potem je za kršitev odgovoren vodja ali zaposleni, ki je odgovoren za to področje. Prav zaradi tega je potreben register izdaje navodil za varstvo dela.

Kaj je določeno v zakonu?

Zakon ne določa norme za razpoložljivost dokumenta, ki ureja izdajanje navodil. Toda to je priporočilo. Ta knjiga je v praksi najprimernejša metoda za zapisovanje navodil o pravilih varstva pri delu.

Knjige o registraciji varstva pri delu bodo vsebovale navodila. Izslediti jih bo mogoče, komu in kdaj so bili predloženi dokumenti ter komu je treba izdati nove izvode. Prisotnost knjige lahko zahteva med inšpekcijskim pregledom inšpektorata za delo. V njegovi odsotnosti je običajno priporočljivo začeti.

Izpolnjevati

Kako izpolniti register za izdajo navodil za varstvo dela? To se naredi z modrim ali črnim kemičnim svinčnikom. Ne beležite si s svinčnikom. Podatke je treba vnesti po vrstnem redu, pomembno je izključiti prazne vrstice. Stolpci so napolnjeni previdno, ne čistite in ne uporabljajte korektorja.

Če najdete napako, je treba črto prečrtati in pod pravilnimi informacijami. Kadar je zaposlenemu na voljo niz navodil, je treba za vsako dodeliti ločeno vrstico in ne ločiti z vejicami. V bližini vsakega navodila mora zaposleni podpisati.

Čeprav se knjiga ne šteje za zavezujoč dokument in pravila za njeno izpolnjevanje niso določena v zakonu, je treba skrbno zapisati. V tem primeru lahko s preverjanjem in med preiskavo poškodbe pri delu posnete informacije potrdijo pravilno uporabo navodil o varstvu pri delu.

Kaj je vključeno v revijo?

Register izdajanja navodil o varstvu dela mora biti voden na podlagi enotnega obrazca. V njem je 7 stolpcev:

  1. Serijska številka.
  2. Datum izdaje.
  3. Navodila številka.
  4. Ime navodila.
  5. Število zagotovljenih primerkov.
  6. F. I. O. in položaj prejemnika.
  7. Podpis.

Ker je uporaba takšne knjige priporočilo, je v vsakem podjetju mogoče popraviti dodatne stolpce ali odstraniti dodatne. Revijo je mogoče kupiti ali prenesti ali narediti neodvisno.

Pravila za tesnjenje

Register izdaje navodil za varstvo dela mora biti oštevilčen. Knjiga mora biti zavezana. Naslednja navodila bodo pomagala zalepiti v skladu z vsemi pravili:

  1. Številčenje na vseh listih na eni strani.
  2. Začnite 2 ali 3 skozi luknje v notranjih robovih s šilom, samo pokrov ne vpliva.
  3. Nato nit z iglo nekajkrat vtaknemo v luknje, vendar niti ne smemo preveč zategniti.
  4. Knjigo je treba odpreti na sredini in poravnati niti, da ne bi zapletli uporabe dokumentov.
  5. Oba konca niti morata biti prikazana na zadnjem listu revije, pritrdita jih z vozlom.
  6. Po tem morate pripraviti majhen bel pravokotnik, ki označuje zaključek vezanja, oštevilčenja. Nato je tiskanje vse zapečateno.
  7. V prispevek je zapisano število strani, tudi z velikimi tiskanimi črkami.
  8. Navedba F. I. O. in položaj osebe, ki je za to odgovorna, je obvezna.
  9. Na niti morate nalepiti pravokotnik, tako da so njihovi nasveti vidni na drugi strani.
  10. Na koncu je nameščen pečat, ki naj zajame zadnjo stran.

Zapečatenje knjige služi kot zaščita pred popravki z odstranitvijo strani.

Skladiščenje

Dnevnik za izdajo navodil za varstvo dela delavcem vodi inženir ali specialist, ki je odgovoren za to. Zakon ne določa, da to zahteva posebne pogoje, zato lahko knjigo hranite z drugo dokumentacijo. Po koncu listov v dnevniku se pošlje v arhiv, kjer je shranjen 5 let, nato pa ga uniči.

Če dokumentacija ni dokončana, vendar je postala neuporabna, lahko začnete novo. V tem primeru je treba ohraniti staro knjigo. Navsezadnje bo verjetno treba dokazati določbo navodil. Pri vsaki proizvodnji je zaželeno imeti tak dokument. Konec koncev bo to preprečilo številne težave.