povzetek

Povzetek sekretarja: Vzorec

Kazalo:

Povzetek sekretarja: Vzorec

Video: Obnova platišč - ANIN - Strojna CUT obdelava platišč 2024, Maj

Video: Obnova platišč - ANIN - Strojna CUT obdelava platišč 2024, Maj
Anonim

Pri izbiri kandidata za prosto delovno mesto podjetje uporablja svoj kratek opis spretnosti in sposobnosti z osebnimi podatki, imenovan življenjepis. Informacije so lahko predstavljene na papirju, v elektronski obliki ali na nalepki organizacije. Pravilna in dosledna predstavitev podatkov o prosilcu za prosto delovno mesto zagotavlja uspešen prehod na fazo razgovora. Ob oddaji življenjepisa za določeno prosto delovno mesto ga je potrebno prilagoditi različnim zahtevam bodočega delodajalca. Na obrazcu za prijavo je treba navesti natančno preučevanje pogojev, potrebnih za zaposlitev na delovnem mestu sekretarja, kot so hitrost tiskanja, družabnost, obdelava pomembnih količin dokumentov, znanje več tujih jezikov.

Sekretar funkcionar

Strokovni standardi, ki so bili razviti in sprejeti za ukrepanje v podjetjih, vam omogočajo, da pregledate potrebne naloge sekretarja:

  1. Organizacija vodjevih dejavnosti: priprava delovnega načrta za vodjo in tajnika, vodenje pogajanj, službena potovanja. Vzdrževanje sprejema obiskovalcev z njihovo nadaljnjo usmeritvijo glede na zahteve. Spremljanje izvajanja nalog upravljanja. Ohranjanje sprejemne sobe in ohranjanje funkcionalnosti delovnega mesta upravitelja.
  2. Upravljanje dokumentov, ki zagotavlja delo vodje.

Opis spretnosti, pridobljenih na prejšnjih delovnih mestih, bo omogočil dopolnitev številke življenjepisa. Če tega ni, je priporočljivo opisati dosežke.

Pravila povzetka sekretarja

Pri načrtovanju življenjepisa, ki ga bo sprejel kadrovski oddelek, morate upoštevati splošno sprejete standarde, ki vključujejo:

  1. Prebavljiva količina informacij je največ dve strani.
  2. Stroge posebnosti informacij.
  3. Skladnost z zahtevami za prosto delovno mesto za izobraževanje.
  4. Izkušnje na položaju tajnika morajo biti potrjene z informacijami iz delovne knjižice ali pogodb.
  5. Pozitiven učinek na izbiro prijavitelja ima fotografija, posneta v delovnem okolju.

Z vključitvijo teh točk v povzetek sekretarja bo prosilec v celoti ugodil zahtevi delodajalca.

Nadaljnja struktura

Strokovna predstavitev vaših lastnosti na papirju vam omogoča, da vlagatelja ocenite kot usposobljenega uporabnika osebnih računalnikov in osredotočenega organizatorja njihovih projektov. Bloki morajo biti v povzetku sekretarja na naslednji način:

  1. Edinstveni kontaktni podatki.
  2. Spretnosti in funkcionalnosti, pridobljene kot rezultat praktičnega dela. Ne pozabite navesti prejšnjih krajev dela z datumi sprejema in odpuščanja. Razporeditev informacij poteka v obratnem vrstnem redu od prvega do zadnjega.
  3. Razpoložljivi tečaji izobraževanja in izpopolnjevanja.
  4. Osebni dosežki.

Vlagatelj ima takšne osebne podatke o sebi, da izpolnjuje standarde, ki jih osebje večine organizacij neuradno sprejema.

Izpostavljanje značilnosti kandidata

Z vsemi možnostmi za uspeh se lahko življenjepis odloži, če prosilec ni pokazal svojih edinstvenih sposobnosti ali poklicnih sposobnosti, ki ga ločijo od podobnih. Za nadaljevanje sekretarja bodo takšne prednosti: dodatno znanje tujih jezikov, samozavestno delo v vseh aplikacijah MS OFFICE, delovno dobo na položaju pomočnika vodje, kadrovske zadeve. Nujno je navedeno skrbno ravnanje s pisarniško opremo. Najpomembnejše veščine za prosto delovno mesto so vedno postavljene na prvo mesto, tako da delodajalec takoj vidi znanje strokovnjaka.

Povzetek vzorčnega sekretarja

Ob obvladovanju teoretičnih osnov pisanja vprašalnika lahko nadaljujete s pisanjem življenjepisa. Vzorčni življenjepis za tajnico je naslednji:

Ime: Motovilova Elizaveta Markovna.

Namen: iskanje prostega mesta sekretarja, pomočnika vodje, skrbnika.

Kontaktni podatki:

Datum rojstva: 12.31.1987

Naslov: Arkhangelsk regija, okrožje Ustyansky, pos. Oktober, Lenin Ave. 45, apt. 3.

Telefon: mobilni (številka), dom (številka).

e-mai:

Izkušnje:

Maj 2016 - do danes - administrator in referent direktorja FSBEI HE “MGTUTU”.

September 2012 - maj 2016 - tehnik, Oddelek za finančne, pravne in socialno-ekonomske discipline, FSBEI HE „MGTUTU“.

Izobraževanje: 2009–2014 Moskovski regionalni kozaški inštitut za tehnologijo in upravljanje (podružnica) FSBEI HE „MGTUTU im. K.G. Razumovsky (PKU) ”, Volokolamsk. Prejeta specialnost - ekonomist, kvalifikacija - bachelor.

Tečaji nenehnega izobraževanja: 2015. Potrdilo o izpopolnjevanju za program “Dokumentarna podpora vodstvu” na FSBEI HE “MGTUTU”.

Strokovne spretnosti: sprejemanje in razvrščanje dohodne korespondence, sprejemanje klicev, njihovo evidentiranje in obveščanje vodje, srečanje z obiskovalci, priprava delovnega načrta šefa, izpolnjevanje nalog, pisanje pisem, dopisov, delo s poljubnimi dokumenti. Samozavestni uporabnik MS Office Excel, MS Office Word, MS Office Power Point, MS Office Access, MS Outlook, “Consultant Plus”, Lotus. Delo z pisarniško opremo.

Dodatne informacije:

Zaželena raven plače: 28 tisoč rubljev.

Tuji jeziki: angleščina (osnovna stopnja).

Status zveze: samski.

Pripravljenost za gibanje, običajno sprejemam nepravilen delovni čas, imam vozniško dovoljenje, nimam slabih navad.

Predstavljiv videz.

Informacije o osebnih lastnostih: odgovorno izpolnite dodeljene naloge, natančne, spodobne, vztrajne, izvršne. Hobiji: tečaji v telovadnici, tek, strast do vezenja.

Podoben primer življenjepisa sekretarja vam bo pomagal, da se ne boste zmotili pri pisanju prošnje za službo.

HR zahteve

Če ste zaposleni v velikih podjetjih ali podjetjih z določenim delovnim področjem (medicina, rudarstvo itd.), Morate poklicati kadrovski oddelek in navesti podatke, ki jih je treba vključiti v življenjepis. Pravi vtis naredijo znanje in veščine, primerne za izbrano panogo. Pomembno je, da ne pretiravate in ne vključite v vprašalnik spretnosti, ki jih vlagatelj ne razpolaga. Strokovnjaki bodo v času razgovora takoj ugotovili vsako izkrivljanje informacij. Velika podjetja vedno zahtevajo, da ima kandidat visokošolsko izobrazbo.

Zaupna ocena vaših osebnih sposobnosti

Življenjepis mora vsebovati odstavek, v katerem so navedene osebne lastnosti prosilca za položaj sekretarja. Običajno se ta blok nahaja na koncu vprašalnika, kot da povzema omembo izbranega prijavitelja. Agencije za zaposlovanje priporočajo, da v tem bloku navedejo največ 5 lastnosti, zato morate izbrati veščine, ki ustrezajo položaju sekretarja. V življenjepisu sekretarja, na primer, je treba navesti: sposobnost kompetentnega dela z veliko količino dokumentov, dobro ime, točnost, odpornost na stresne situacije, sposobnost izplačevanja konfliktnih situacij.

Kaj ne sme biti navedeno v življenjepisu?

Prosilci lahko pogosto podležejo splošnemu navdušenju nad vse večjo edinstvenostjo, da delodajalčev vtis o kandidatu pokvari in ga lahko zavrnejo. Povzetek delovnega mesta sekretarja ne bi smel vsebovati:

  1. Slovnice in leksikalne napake.
  2. Neobstoječe telefonske številke.
  3. Lažne informacije o delovnih izkušnjah.
  4. Neuraden hobi, na primer strast do računalniških iger.
  5. Nestandardna e-pošta, na primer, "
  6. Podatki o predhodnem delovnem mestu, označenem kot tajni.
  7. Predloga ali banalni stavki, na primer "timski igralec".
  8. Zabavna fotografija.

Ni priporočljivo, da se vključite v vnašanje pretiranega kontrasta in kombinacij različnih pisav v besedilo. Bralec težko zazna.

Uporaba tega članka kot navodila za pisanje življenjepisa bo prosilcu omogočila pravilno izpolnjevanje vloge in zaupanje v kandidata za prosto delovno mesto sekretarja.