karierno upravljanje

Sailor je član posadke ladje. Mornarske kategorije

Kazalo:

Sailor je član posadke ladje. Mornarske kategorije

Video: Calling All Cars: Crime v. Time / One Good Turn Deserves Another / Hang Me Please 2024, Julij

Video: Calling All Cars: Crime v. Time / One Good Turn Deserves Another / Hang Me Please 2024, Julij
Anonim

Veliko ljudi privlači pomorske poklice, toda za dosego najvišjih rangov je pomembno, da gremo skozi karierno rast od spodaj. Mornar je predvsem član posadke ladje. Takšni delavci so potrebni na kateri koli ladji, ne glede na to, ali gre za trgovsko, civilno ali vojaško. Ta posebnost sodi med najnižje po rangu, vendar je kljub temu še vedno razdeljena na stopnjo kvalifikacij.

Kategorije specialistov

Starejši mornar je delavec, ki je neposredno podrejen čolnu. V večini primerov so njegove pristojnosti varovanje, upravljanje naprav na krovu, pa tudi vzdrževanje in vzdrževanje kakovostnega stanja reševalne opreme, orodja in orožja. Včasih mu je zaupano spremljanje varnosti in delovnega stanja cevi in ​​svetlobnih napeljav.

Zaposleni v prvem razredu je podrejen višjemu mornarju in je njegov namestnik, če se pojavi potreba. Naloge tega strokovnjaka vključujejo premik, prenos informacij z uporabo zastave in lahke navigacije, vzdrževanje vojaške opreme, pa tudi na krovu, vključno s slikanjem in ploščadom.

Drugemu mornarju je podrejen tudi uslužbenec drugega razreda. Njegove dolžnosti vključujejo pripravo, prenos in sprejem tovora na ladjo, odgovoren je in sam sodeluje pri natovarjanju in raztovarjanju. Poleg tega mora nadzorovati čistočo na krovu, izvajati slikopleskarska dela, poleg tega pa je lahko postavljen na stražarsko dolžnost ali prejemanje ukazov mornarjev višjega ranga.

Obstajajo tudi takšne sorte mornarjev kot gasilec in potapljač. Prva spremlja varnost plovila in se ukvarja z vzdrževanjem sredstev za preprečevanje požarov, druga pa je dodeljena vsem potapljaškim operacijam.

Zahteve

Seveda bodo ne glede na vrsto, obseg in sorto ladje postavljene posebne zahteve glede kvalifikacij zaposlenega. To osebo bo lahko dobila samo oseba s posebno srednjo izobrazbo. Toda včasih delodajalci sprejmejo tiste, ki preprosto opravijo dodatno specializirano usposabljanje. Vsi, razen mornarjev drugega razreda, morajo imeti izkušnje s specialnostjo na položaju nižjega ranga. Za zaposlene v prvem razredu in zgoraj je znanje tujega jezika obvezno. Poleg tega morajo kandidati imeti dobro zdravje in telesno kondicijo. Delodajalci gledajo tudi na skrbnost in odgovornost. Z drugimi besedami, mornar je prvi korak na poti do položaja kapetana ladje.

Dolžnosti

Zaposleni, ki je dobil položaj mornarja, mora izpolnjevati določene naloge, vključno s čuvanjem (teka in stoječega) v skladu z ladijskim urnikom. Upravljati mora tudi mehanizme, ki so nameščeni na palubi, in vzdrževati ladijsko reševalno opremo. Na trgovski ladji so mornarji pred nalaganjem in razkladanjem tovora dolžni pripraviti prostore, inventar in drugo opremo. Mornarski poklic predvideva, da je ta uslužbenec dolžan vzdrževati čistočo na palubi, v pisarnah in pomožnih prostorih.

Izvajati mora vzdrževanje mehanizmov na krovu, popravljati trup, spremljati inventar in opremo. Odprite in zaprejte lopute skladišča, pritrdite in razvezite tovor ob prihodu v pristanišče za raztovarjanje. Poleg tega mornarjem zaupajo, da izvajajo meritve nivoja vode v žlebovih ladje.

Mornarska ura

Ta uslužbenec je neposredno podrejen častniku, ki je zadolžen za stražo, in opravlja dve glavni nalogi: izvajanje vizualnega in slušnega spremljanja stanja in stoji na čelu. Zaposleni lahko zapusti svoje delovno mesto le z dovoljenjem nadrejenih in nima pravice, da bi se oddaljil od svojih nalog.

Ker delavec z magnetnim kompasom izbere in vzdržuje potek plovila, ne sme nositi jeklenih ali železnih predmetov, ki bi lahko vplivali na njegovo delo in izkrivili odčitke. Poleg tega mu ni dovoljeno kaditi, govoriti in sedeti pri postu. Poleg tega mora zaposleni jasno poznati in izvajati ukaze v svojem domačem in angleškem jeziku.

Zaključek

Kaj je mornar? Profesionalec na svojem področju, izobražen, usposobljen in vpisan na ladjo. Glede na raven zaposlenega so mu dodeljene različne dolžnosti in odgovornosti. Mornarji so zelo potrebni za služenje na vseh vrstah ladij, zato je ta poklic zelo priljubljen v sodobni floti. Če bi se človek odločil, da bo svoje življenje povezal z morjem, bo to delovno mesto prvi korak k izgradnji kariere. A da bi dobili to službo, morate imeti dobro zdravje, fizično vzdržljivost in sposobnost izvajanja ukazov. Prav tako je vredno razmisliti o odsotnosti morske bolezni pri prosilcu.