karierno upravljanje

Skupina družb odličnosti: Ocene zaposlenih

Kazalo:

Skupina družb odličnosti: Ocene zaposlenih

Video: 17.06.2015 Novinarska konferenca družbe ELES 2024, Julij

Video: 17.06.2015 Novinarska konferenca družbe ELES 2024, Julij
Anonim

Vsak človek je vsaj enkrat v življenju iskal delo. To vprašanje je postalo še posebej pestro v zadnjih letih, ko na planetu zmagovito napreduje gospodarska kriza. Spremljajo ga odpuščanja, nižje plače in zmanjšanje proizvodnje. Poleg tega je večina zasebnih podjetij bankrotirala, kar je skoraj bistveno zmanjšalo delež malih in srednje velikih podjetij v ruskem gospodarstvu. Vendar so podjetja, ki so ostala na vodi, dobila veliko prednost z zmanjšanjem konkurence na številnih področjih poslovanja. Podjetju "Excelsior" v Moskvi je uspelo v krizi ne samo ohraniti svoj položaj, temveč tudi razširiti seznam strank in povečati število osebja. Če iščete delo, potem vam bo naš članek zelo koristen. V njej bomo govorili o samem podjetju, njegovi glavni dejavnosti in analizirali povratne informacije o delu, ki so jih pustili nekdanji in sedanji zaposleni v tej organizaciji.

Nastanek podjetja

Prvo podjetje na ruskem trgu je bilo Excelsior SC, ki je utrdilo svoj položaj od začetka 2000-ih let. Glavna dejavnost je bila takrat upravljanje skladišč. Se pravi, da so zaposleni v podjetju prevzeli vso skrb za vsebino teh prostorov, izbiro osebja, pa tudi najem določenih površin.

V sedmih letih je podjetje uspelo zgraditi obsežno bazo strank in si prislužiti velik ugled. Takrat je imel Excelsior zelo dobre ocene zaposlenih, v internetu so pogosto pisali pozitivne komentarje, v katerih so omenjali občutljivo vodstvo in visoke plače, ki so jih v mnogih primerih dopolnjevali z denarjem bonusov.

Ker je rast kupcev rasla in hkrati rasla konkurenca drugih moskovskih podjetij, se je vodstvo odločilo ustanoviti skupino podjetij Excelsior. Datum ustanovitve organizacije je 2010.

Opis podjetja

Podjetje "Excelsior" ponuja precej širok spekter storitev. Najprej je organizacija pripravljena prevzeti popolno upravno podporo vašega podjetja. Vključuje izbiro in najem osebja, čiščenje prostorov in izvajanje varnostnih storitev. Hkrati Excelsiorjevo delo vključuje prvotno dejavnost podjetja - upravljanje skladišč v katerem koli delu mesta.

Trenutno se organizacija ponaša, da ima petindvajset rednih strank. Na splošno podjetje deluje na dvesto petdesetih objektih in vsak ponuja svojo ponudbo storitev.

V celotnem obdobju svojega obstoja je bilo odprtih trinajst pisarn podjetij, število zaposlenih pa se približuje šeststo ljudem. Najpogosteje vam omogočajo, da oblikujete mnenje o podjetju "Excelsior". Pregledi zaposlenih so javno dostopni na različnih spletnih mestih, zato smo imeli priložnost, da jih analiziramo in opravimo pogovor o tej organizaciji na podlagi predloženih dejstev. V vseh naslednjih razdelkih članka se bomo posebej osredotočili na preglede ljudi, ki so delali v podjetju.

Skupina podjetij "Excelsior": naslov

Vsi iskalci zaposlitve lahko pridejo na razgovor v pisarno podjetja. Nahaja se na Leningradskem prospektu, hiša petnajst, stavba osemindvajset. Podjetje ima svoj e-poštni predal, kamor lahko pošljete pismo z vprašanji ali življenjepis z navedbo prostega delovnega mesta.

V pisarno lahko tudi vedno pokličete po telefonu in ugotovite, kdaj poteka razgovor za določeno prosto delovno mesto. Običajno skrbniki na drugem koncu žice vedno določijo paket dokumentov, ki jih morate prinesti s seboj.

Delovna mesta podjetja

Odjemalci Excelsiorja (povratne informacije zaposlenih bomo podali v naslednjih razdelkih članka) so restavracije, velike proizvodne hale, supermarketi in podobno. Nahajajo se v sami Moskvi, regionalnih mestih in drugih naseljih naše države.

Zahvaljujoč široki bazi strank, zaposleni v podjetju ponujajo precej širok seznam prostih delovnih mest. Poklicni kuhar, zbiratelj pohištva, nabiralnik ali na primer blagajnik lahko sam izbere pravo delo. Običajno imajo kandidati za določeno delovno mesto možnost razvrstiti vsaj sto prostih mest. Vsi s popolnim in podrobnim seznamom zahtev se nahajajo v pisarni podjetja.

Seznam zahtev za kandidate

Če se osredotočite na informacije, napisane o podjetju Excelsior v pregledih zaposlenih, potem lahko rečemo, da so zahteve do prosilcev za kakršno koli prosto delovno mesto precej mehke. Delo lahko dobijo ne samo prebivalci Rusije, temveč tudi tuji državljani.

Vsakdo lahko dobi usposabljanje, potrebno za učinkovito delo v svoji izbrani posebnosti. Poleg tega lahko v podjetje pride nekdo, ki načeloma nima nobenih delovnih izkušenj ali pa se zahteva od iskalca zaposlitve.

Ljudje vseh starosti so sprejeti za delo, vendar ne pozabite, da morajo tisti, ki še nimajo osemnajst let, v pisarno na razgovor prinesti pisno dovoljenje za delo staršev ali uradnih skrbnikov.

Funkcije intervjuja

Povratne informacije o delu nekdanjih zaposlenih v podjetju vsebujejo podatke, da je veliko prosilcev presenečeno zaradi majhne in ne preveč čiste pisarne podjetja. Nekateri ugotavljajo, da priročnik ni v navedenem času in mora čakati več kot eno uro.

Poleg tega ankete pogosto izvajajo nekompetentne osebe, ki prosilcem ne morejo zagotoviti zanesljivih informacij o vseh vprašanjih, ki zanimajo. Vodstvo se pogosto, tudi v fazi razgovora, obnaša nesramno in odkrito nespoštljivo. To odbija toliko ljudi, ki iščejo delo. Tudi nujna potreba jih ne more prisiliti, da začnejo sodelovati s to organizacijo.

Vendar pa drugi del prosilcev ugotavlja, da so bili vljudni in ustrežljivi, čakanje na razgovor ni trajalo več kot petnajst minut, klic na podlagi rezultatov sestanka pa je prispel na obljubljena dva ali tri dni.

Delovni pogoji

Najpogosteje na novo kovani zaposleni v podjetju delajo na rotacijski osnovi. Podpišejo pogodbo, v skladu s katero se zavežejo, da bodo v izbranem objektu delali petinštirideset dni brez prostih dni. Po vrnitvi imajo pravico do prejetega zaslužka.

V vsaki ustanovi je vodja ekipe, ki vodi urnik in je odgovoren za vsa organizacijska vprašanja, začenši s sestankom zaposlenih in konča z njihovo zdravstveno oskrbo. Od njega je odvisno, kako ugodni bodo delovni pogoji.

Nekateri zaposleni v podjetju niso zadovoljni z delovnimi in nastanitvenimi pogoji, zato pričakujejo boljšo možnost. Številni so živeli v enosobnem stanovanju v družbi petnajstih kolegov, drugi pa so imeli "srečo", da so bili z istim številom delavcev v sobi za spalnice. Seveda takšni pogoji vplivajo na razpoloženje in uspešnost ljudi. Poleg tega so bili med voditelji brigad naključno loputi in tisti, ki zlorabljajo alkohol. Urejajo nočne borbe in nenehno ponižujejo svoje podrejene.

Pošteno povedano je, da so pritožbe zoper take delojemalce reševali dokaj hitro. Vodstvo podjetja je nekaj odstranilo in poslalo nove ljudi, ki so znali in kako radi delali. Zato so hitro vzpostavili življenje in rešili vsa stanovanjska vprašanja. Tako se je stanje popravilo in delovni duh celotne ekipe je bil povrnjen.

V nekaterih primerih je prehrana zaposlenih postala težava. Ob sklenitvi pogodbe vsakemu prosilcu obljubimo popoln brezplačen obrok. Toda na straži se izkaže, da je hrana zagotovljena le enkrat na dan, poleg tega pa se njen strošek izračuna iz skupnega zneska plače.

Upoštevajte, da vodstvo Excelsior izračuna vozovnico od zaposlenih do kraja dela in obratno. Pred sklenitvijo pogodbe vedno pojasnite to točko.

Excelsior: plača

Glede plač so nekateri zaposleni v podjetju govorili skrajno negativno. Dejstvo je, da številni pregledi kažejo, da vodstvo podjetja obljublja pravočasna izplačila zasluženega denarja, ki bodo izvedena v celoti po vrnitvi iz izmene. A resničnost ni tako rožnata - več kot polovica zaposlenih (sodeč po pregledih) je prejela le del svojega denarja. Še dvajset odstotkov jih je sploh ostalo brez plače in le približno petindvajset do trideset odstotkov zaposlenih v podjetju je reklo, da so denar prejeli brez težav, minus pa za hrano, stroške dostave na kraj dela in zdravstveni karton.

Mimogrede, zadnji trenutek so bili prevarani delavci najbolj nezadovoljni. Pri izbiri prostega delovnega mesta vodstvo organizacije pogosto pojasni, da prosilci ne potrebujejo sestaviti zdravstvene knjige. V resnici je sestavljen sprva na stroške podjetja, nato pa se porabljeni znesek izračuna od zaposlenega. V nekaterih primerih doseže dvanajst tisoč rubljev.

Za vse negativne ocene o delu pa ima vodstvo podjetja svoje tehtne argumente. Trdi, da tisti, ki resnično delajo, vedno dobijo svoj polni denar. Toda loaferji in ljudje, ki zlorabljajo alkohol, preskočijo premike, upravičeno ostajajo brez večine plač.

Prošnja za delo

Na razgovoru se vsakemu vlagatelju sporoči o uradni zaposlitvi. Tudi tisti, ki nameravajo v Excelsiorju najti zaposlitev za krajši delovni čas, imajo možnost pridobiti vpis v delovno knjižico in bele plače.

Globe

Še posebej bi rad govoril o sistemu glob, ki jih je sprejelo podjetje. Zanimivo je, da je večina pregledov ugotovila, da podpis pogodbe poudarja potrebo po polnih petinštiridesetih dneh. V nasprotnem primeru bodo zaposleni kaznovani z denarno kaznijo.

Če na primer zbolite in ne morete izpolniti svojih dolžnosti, se vam bodo zaračunale kazni, izražene z odpisom določenega zneska iz vaše plače. To se seveda ne zdi pošteno do vseh, vendar ne pozabite, da ste na izmeni. Zato vas nihče drug ne more nadomestiti, zato je vredno izračunati svojo fizično in moralno moč.

Kratek povzetek

Seveda se na internetu podjetje in njegove dejavnosti včasih opisujejo v diametralno nasprotnih barvah. Nekateri pravijo, da so z delom zelo zadovoljni in so že odšli na nekaj izmen z odmorom v mesecu. Poleg tega so se vsakič izboljšali delovni pogoji in plače so znašale najmanj štirideset tisoč rubljev. Toda drugi nekdanji zaposleni v Excelsiorju trdijo, da tu ne bodo nikoli več delali. Poleg tega se pritožujejo zaradi glob in slabega vodstvenega odnosa. Kdo ve, ali je to res? Ne pozabite, da so mnenja ljudi vedno subjektivna.

Naj se zaposlim v Excelsiorju? Ne vemo, odvisno od vas. A vseeno menimo, da bi se morali vsi odločiti za to, pri čemer se opirajo le na lastne izkušnje.