intervju

"Povejte nam o sebi": na to mora odgovoriti potencialni šef med intervjujem

Kazalo:

"Povejte nam o sebi": na to mora odgovoriti potencialni šef med intervjujem

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Maj

Video: Razkritje True Donald Trump: uničujoča obtožnica njegovega podjetja in življenja (2016) 2024, Maj
Anonim

Intervju je zelo vznemirljiv postopek. Veliko časa porabiš za pripravo, izbereš sliko, pridi zgodaj. Ko pa vas vaš potencialni delodajalec vpraša: "Povejte nam o sebi," se vaše misli začnejo zmešati, se prestrašite, zapletete se v paniko ali začnete reči nekaj nejasnega pod nosom ali pa povejte najmanjše podrobnosti svojega življenja že od malih nog.

Da se ne boste znašli v nerodni situaciji, smo pripravili to gradivo. Povedali vam bomo, kako odgovoriti na to vprašanje med intervjujem. Seveda ni edini pravi odgovor, vendar obstaja več dobrih načinov, zaradi katerih boste videti kot popoln kandidat za zadevni položaj.

Kaj natančno pomeni delodajalec, ko postavlja to vprašanje?

Potem ko ste preučili odgovore na najtežja vprašanja v zvezi z delovnim tokom, vas lahko prošnja, da povete o sebi, celo nekoliko moti. Vendar ne jemljite negativno. Za delodajalca je zaslišanje kandidatov za delovno mesto tudi precej zapleten postopek. Vodstvo vam s to zahtevo daje priložnost, da natančno povete, kaj mora slišati o vas.

Kako smo družini vrnili svoje stare občutke: pomagal je poučen primer v matičnem uradu

Skupinsko delo in druge skrivnosti uspeha za finančne svetovalce

Juha v skandinavskem slogu na meniju za bankete Nobel Laureate

Seveda vas ne sprašujejo o najzgodnejših letih svojega življenja. V tem primeru svoj odgovor prilagodite določeni vlogi, ki jo nameravate prejeti. Tako bi morali govoriti o tem, kaj ste storili, da bi postali najboljši kandidat za prosto mesto. Vaš odgovor naj traja največ 45–60 sekund.

Pripravite jasen odgovor

Na to vprašanje morate pripraviti jasen odgovor. Predstavljajte se v najboljši možni luči. Tu je dober primer: "Sem usmerjen na rezultate vodenje človeških virov z izkušnjami v mnogih panogah, vključno z mediji, tehnologijo in maloprodajo. Moje znanje o človeških virih sem pridobil z večletnim delom, v katerem je bila glavna vloga komunikacija v živo. Vem, kaj je treba storiti, da se zagotovijo rezultati razvoja podjetja."

Razumejte, kaj želi delodajalec slišati.

Nasvete, kaj morate povedati o sebi, najdete na seznamu prostih delovnih mest, pa tudi v razdelku »O podjetju« na njegovem spletnem mestu. Delodajalec želi vedeti, ali imate za to primerno znanje in ali je vaš svetovni nazor združljiv s kulturo podjetja. Ni dovolj reči, da ste dobri v različnih nalogah. Navedite konkretne primere, kako natančno ste se spopadli z nalogami na preteklem delovnem mestu.

Pokaži sebe

Najpomembneje je, da med intervjujem ne poskušajte nekaj sestaviti ali krasiti zgodbe o sebi. Govorite iskreno in pozitivno, natančno opišite sebe kot osebo v življenju. Delodajalci imajo potrebna znanja za prepoznavanje resnice in neresničnosti. Zato lahko vaša prevara igra proti vam.

Ste v intervjuju naleteli na takšno vprašanje? Kako ste obravnavali prošnjo delodajalca, da poveste o sebi?

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini