povzetek

Povzetek glavnega manikura - značilnosti sestavljanja, primeri in priporočila

Kazalo:

Povzetek glavnega manikura - značilnosti sestavljanja, primeri in priporočila
Anonim

"Vsi poklici so pomembni, vsi poklici so potrebni." To vrstico iz otroške pesmi vsi poznajo na pamet. Ne glede na to, kaj človek počne, je glavno, da je njegovo delo pošteno.

Pred nekaj desetletji je delo snovalca manikure ali pedikure v salonu veljalo za sramotno. Mame so se pred svojimi diplomanti prestrašile sproščene hčere, grozile so jim z nevrednim delom in ne vstopajo na univerzo, izraz "manikura" pa je bil žaljiv.

Tržne tendence

Sčasoma so se razmere na trgu dela močno spremenile. Dober mojster je ime, ki mu je dodeljeno, podoba salona, ​​redne stranke in boj tekmovalcev v prizadevanju, da bi prehiteli specialista.

In če je bilo pred petimi ali sedmimi leti za delo v lepotnem studiu dovolj, da potrkajo na vrata in ponudijo svoje storitve, je zdaj treba iti skozi vse faze klasičnega izbora, začenši s pisanjem življenjepisa in pošiljanjem delodajalcu ter zaključkom z intervjujem z lastnikom ali upravnikom.

Nadaljuj s pisanjem

Če želite pravilno ustvariti življenjepis, morate razumeti, katere zahteve so postavljene zaposlenim v kozmetičnem salonu.

V povzetku bodo morali biti navedeni glavni sklopi: delovne izkušnje; materiali, s katerimi ste morali sodelovati; Tehnike, ki imajo veščine tečaji za nadaljevanje izobraževanja iz specialnosti, spričeval in diplom.

Poklicne zahteve

Kot v vseh sferah so tudi v salonskem poslu zahteve za obrtnike iz dneva v dan vse strožje. Da bi poveljnik ugodil željam katere koli stranke, so postavljene številne obvezne zahteve.

Poveljnik bi moral vedeti:

  • modni trendi v razvoju oblikovanja nohtov;
  • zgradba in bolezni nohtov in kože;
  • tehnike, metode in tehnike ročne masaže;
  • pravila, metode, pa tudi tehnike izvajanja pedikurskih in manikirnih del, oblikovanja in gradnje nohtov;
  • tehnike za okrasitev nohtov in dajanje potrebne oblike;
  • pravila za delovanje orodij in opreme, naprave, ki se uporabljajo specializirane enote;
  • pravila za uporabo orodij, pravila za njihovo shranjevanje, vrste orodij in namen vsakega;
  • pripravki in lastnosti pripravkov, sorte materialov, stopnje porabe materialov in njihov namen;
  • osnove risanja in kompozicije;
  • metode za pripravo posebnih tekočin, lakov, različnih raztopin;
  • načini nudenja prve pomoči in prve pomoči v primeru bolezni ali nenadne poškodbe;
  • pravila za zagotavljanje storitev;
  • navodila za ohranjanje delovnega mesta v varnem stanju;
  • sprejemi in metode varnega dela;
  • delovni predpisi, zdravje in varnost, sanitarne higiene.

Mojster za manikuro in pedikuro mora sestaviti življenjepis na podlagi tega, kakšne zahteve so predstavljene v določenem salonu. Če nimate izkušenj s potrebnimi tehnikami ali materiali, morate navesti samo, s čim ste se morali spoprijeti.

Odgovornosti mojstra

Opis delovnega mesta strokovnjaka za manikuro mora navajati njegove delovne obveznosti. V vsakem kozmetičnem salonu ali frizerju so lahko svoje, edinstvene, priročne za svoje stranke. Vendar v nobenem primeru obveznosti ne bi smele presegati veljavne zakonodaje Ruske federacije.

Specialist za manikuro se ukvarja z:

  • Izvajanje različnih vrst manikure z uporabo sodobnih tehnik.
  • Izvajanje različnih vrst pedikure z uporabo sodobnih tehnik.
  • Celovita nega rok, nohtov. Hkrati se uporabljajo fizikalne in kemične metode, ki so priljubljene pri kupcih (beljenje nohtov, parafinski oblogi za roke, maska ​​za roke, nega kožic).
  • Obnova, popravilo in krepitev nohtne plošče.
  • Poliranje in poliranje nohta, tesnjenje nohtne plošče.
  • Izvajanje dekorativnega slikanja nohtov, njihovega oblikovanja, dekoracije z uporabo različnih tehnik in materialov.
  • Izbor materialov in pripravkov ter zagotavljanje priporočil za izvajanje nege kože rok, nohtov in rok.
  • Z različnimi tehnikami gradi (modelira) nohte.
  • Popravek podaljšanih nohtov.
  • Izvajanje avtorskih del umetniškega načrta na nohtih iz umetnih materialov in na naravnih ploščah.
  • Upoštevanje pravil osebne higiene, sanitarij.
  • Z obveščanjem vodstva o vseh izrednih razmerah ali pomanjkljivostih, ki so odkrite med delovanjem.
  • Zagotavljanje prve pomoči, če je potrebno.

Na koncu izmene mora vsak zaposleni očistiti svoje delovno mesto in ga urediti. Saloni imajo svoja pravila, po katerih je treba shranjevati materiale in orodje. Delodajalec življenjepis oceni glede na velikost delovnega mesta in njegovo stanje. Manikurist bi moral to upoštevati.

Analiza življenjepisa

Zadnja faza zaposlitve za položaj v salonu je intervju z vodjo. Ko je prišel v salon in vzel življenjepis s seboj, mora manikura razumeti, da bodo ocenjene vse lastnosti - osebne in profesionalne.

Kaj je treba napisati, da se zaposli na prestižnem mestu in ne v frizerju "Na Zini"? Kako ustvariti življenjepis za manikura, ki bo pokazal najpomembnejše veščine?

Notranja analiza

Najprej morate analizirati, katere stranke najpogosteje hodijo v ta kozmetični salon. Glede na njihovo raven in navade bo oblikovan seznam zahtev po kandidatu. V salonih, ki ponujajo VIP storitve, ena izkušnja z gel laki ne bo dovolj. Treba je obvladati sodobne metode dekoriranja nohtov s pomočjo naravnih rastlin, kamnov, materialov.

Bogate stranke so najbolj zahtevne. Pogosto so velikodušni tako pri plači kot neprimernem vedenju. V življenjepisu mora biti navedeno, s katero kategorijo se je bilo treba spoprijeti, ali so bile težke ali konfliktne situacije, kako so jih uspeli rešiti.

Kaj napisati v življenjepisu

Vzorčni življenjepis mojstra za manikuro in pedikuro mora vsebovati tudi seznam materialov, tehnik in tehnik, s katerimi je bilo delo opravljeno. Prednost za kandidata na visoki ravni bo razpoložljivost tiskanega portfelja, elektronske različice ali primerov dela z nasveti (plošče za izdelavo modeliranja in dekoracije nohtov). Sodobna tehnologija vam omogoča, da vstavite povezave do spletnih map, v katerih so shranjene fotografije del.

Torej, naredimo življenjepis mojstra manikure. "Kaj napisati?" - strokovnjaki brez izkušenj razmišljajo. Najpogosteje gre za diplomante na visoki šoli, ki so se izobraževali po svoji specialnosti. Izkušnje takšnih kandidatov so majhne, ​​vendar obstaja ena prednost. Za razliko od izkušenih mojstrov so pripravljeni opraviti kakršno koli delo, željni ustvariti in videti v svojem poklicu ustvarjalni duh in ne le način zaslužka.

Mojster za manikuro in pedikuro, katerega življenjepis se ne more pohvaliti z velikimi izkušnjami, bi moral poudarjati željo po delu in razvoju v okviru tega posebnega salona. Vodja salona mora nujno zbrati podatke o njem in se pripraviti na razgovor. Vzorčni življenjepis mojstra za manikuro in pedikuro z minimalnimi ali brez delovnih izkušenj je treba popolnoma prebrati. Napake, napačna imena materialov, portfelj, sestavljen iz del drugih ljudi, bodo za vedno zaprli vrata v svet oblikovanja nohtov.

Če upoštevamo primere življenjepisov mojstra za manikuro, morate pokukati med vrsticami, podrobno prebrati opis.

Primer nadaljujte z izkušnjami

Pri sestavljanju življenjepisa bi moral manikura informacije razvrstiti v bloke.

Na primer:

Povzetek: mojster manikure.

Od leta 2003 do danes - manikura, salon "Očarljivka".

Dolžnosti: manikura, klasična pedikura, evropska, francoska, brazilska, kombinirana, japonska, parafinska terapija, spa tretmaji, oblikovanje.

Od leta 2000 do 2003 - mojster podaljševanja nohtov, frizer "Accord".

Odgovornosti: pedikura, manikura, podaljševanje nohtov, oblikovanje nohtov, popravilo.

Ključne tehnike: evropska, klasična, kombinirana, brazilska, japonska manikura in pedikura, spa tretmaji, oblikovanje, dekoracija z naravnimi materiali, parafinska terapija.

Primer nadaljujte brez izkušenj

Vzorčni življenjepis manikura brez izkušenj bo vseboval splošne podatke o prejeti izobrazbi.

Izobraževanje: Tehnična šola za lepoto in umetnost Penza, 2003-2006

Posebnost: mojster lepote in oblikovanja nohtov.

Pridobljene spretnosti: oblikovanje nohtne plošče, modeliranje in popravilo nohta, klasika pedikure in obrezovanje, veščine dela z gelnimi laki, oblikovanje nohta z rhinestones.

Izkušnje z materiali in tehnikami: španska in ameriška manikura, delo z gelom, bio gelom, masaža.

Potrdila: potrdilo o poteku maserjev zgornjega ramenskega pasu.

Nadaljnje izobraževanje: umetniška šola.

O meni: Ni delovnih izkušenj. Obstaja želja, da rastete in se razvijate, uporabljajte svojo ustvarjalnost pri delu.