zaposlovanje

Kdo je groomer? Kakšen poklic je to?

Kazalo:

Kdo je groomer? Kakšen poklic je to?

Video: Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary (2008) 2024, Maj

Video: Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary (2008) 2024, Maj
Anonim

Verjetno so mnogi naleteli na koncept "groomer". Ta beseda mnogim postavlja vprašanje. Toda kaj to pomeni? Po drugi strani pa, če imate čistokrvnega ljubljenčka in ste ga že večkrat poslali na razstavo, potem bi vam moral ta koncept poznati.

Kaj pomeni ta beseda?

Groomer je specialist za nego živali. Pripravi videz vašega ljubljenčka. Groomer je nekakšen stilist za hišnega ljubljenčka.

Kakšna je odgovornost groomerja?

Seznam storitev tega strokovnjaka lahko vključuje čiščenje dlake živali, pa tudi striženje, oblikovanje in pričeske za vašega ljubljenčka.

Poleg tega lahko ta živalski stilist reže nohte. Grumer je poklic, ki je bil pred desetimi leti precej redek, danes pa so njegove storitve vse bolj priljubljene. To je posledica dejstva, da zdaj mnogi želijo doseči popoln videz za svojega ljubljenčka.

V katerem primeru morate stopiti v stik z groomerjem?

V osnovi storitve dojenčka naročajo lastniki razstavnih čistokrvnih psov in mačk, pa tudi ljudje, ki imajo hišnega ljubljenčka z dolgo in gosto dlako, za katero je težko skrbeti sami. Prav tako je vredno peljati hišnega ljubljenčka do takšnega strokovnjaka, če se nekje umaže in je njegov plašč preveč zapleten - v tem primeru morate naročiti čiščenje in česanje dlake. Poleg tega storitve te osebe redno naročajo lastniki hišnih ljubljenčkov tistih pasem, za katere je značilna določena frizura (na primer pudlji). Lastniki tako kapricičnih pasem psov ali mačk se morajo bodisi naučiti negovati hišne ljubljenčke, bodisi vsakič pripeljati hišnega ljubljenčka do strokovnjaka.

Kakšen mora biti groomer?

Če izberete strokovnjaka, ki mu lahko zaupate svojega ljubljenčka, potem morate najprej paziti na naravo te osebe. Delo ženina je mukotrpno in težko, saj žival ni oseba in lahko negativno reagira na neznanca, ki poskuša nekaj narediti s svojo dlako. Zato bi moral predstavnik tega poklica imeti veliko potrpljenja in se seveda dobro razumeti z živalmi.

Tudi ko boste prišli v salon za nego, boste verjetno srečali redne obiskovalce, ki sedijo v vrsti. Z njimi lahko klepetate in slišite povratne informacije o ljudeh, ki delajo tukaj.

Če ni priložnosti slišati strankinih pregledov, potem ima morda strokovnjak fotografije živali s pričeskami, ki jih je naredil sam. Če imate radi odbitke, lahko varno uporabite storitve tega strokovnjaka.

Kako se naučiti rezati psa doma?

Skrbnik za pse najpogosteje izvaja negovanje živali. Če je vaš ljubljenček dolgodlake, potem bo zagotovo potreboval negovanje - redno česanje in striženje. Medtem ko pozimi ni potrebno rezati psa, razen če seveda ne sodeluje na razstavi, se poleti marsikateri dolgodlaki živali vroče, tudi če je med molljenjem izpadlo veliko dlake. Zato v vroči sezoni te pse običajno strižemo. Če si ne morete privoščiti, da bi vsakič uporabljali storitve negovalca, kar je v nekaterih primerih lahko drago, se morate naučiti, kako sami negovati hišnega ljubljenčka. Potem boste postali groomer za vašega ljubljenčka. Morda bo še bolje. Vendar je treba reči, da rezanje živali ni enostavno delo. Črnjavec na vašem obrazu naj bo potrpežljiv.

Za košnjo psa boste potrebovali škarje (po možnosti z zaobljenimi konci), posebno ščipalko za živali (običajna ščipalka ne bo delovala, saj ni zasnovana za trdo krzno in se lahko pokvari), glavnik, kodralnik.

Najprej morate psa česan česati in česati. To bo pomagalo znebiti odvečnih las in ga celo ven. Ko ne ostane več zapletov in dlaka je česana prosto, je treba živali umiti - lažje bo delati z mokrimi lasmi, frizura se bo v tem primeru izkazala lepa in enakomerna.

Začeti morate z gobcem. Pričeska na glavi je treba narediti v obliki kroga, okoli oči, lase je treba skrbno odstraniti s škarjami. Potem je potrebno odstraniti odvečne dlake z blazinic šape, v dimljah in pazduhah. Po tem lahko greste na rez repov. Tu ni posebnih pravil, lahko delate, kot želite. Na koncu morate dlake na telesu obrezati s pomočjo stroja. Pomembno si je zapomniti, da dolžina tu ne sme biti premajhna. Ko ste naredili vse, lahko lase posušite s sušilcem za lase.

To je vse. Kot vidite, je tukaj vse precej preprosto. Glavna težava je morda v tem, da si ne želi vsak pes privoščiti frizure in težko jo bo prepričati v ta postopek. V nekaterih primerih boste morali za pomiritev živali uporabiti tableto valerijane.