karierno upravljanje

Na kaj se pripravljajo študentje za specialnost Finance in kreditne sposobnosti?

Na kaj se pripravljajo študentje za specialnost Finance in kreditne sposobnosti?
Anonim

„Finance“ in „kredit“ sta dve najbolj priljubljeni besedi v sodobni ekonomski družbi. Prva je gonilna sila gospodarstva, ki spremlja proizvodnjo in porabo. Drugi je pomemben sestavni del poslovanja, saj ponuja priložnosti za razširjeno uporabo finančnih sredstev v komercialne in osebne namene.

Strokovnjaki na področju financ in kreditiranja so na trgu dela zelo cenjeni in zajemajo široka področja uporabe pridobljenega znanja. Tisti, ki želijo obvladati vse pretanke te sfere gospodarstva in profesionalno operirati s pojmoma "finance" in "kredit", lahko dobijo specialiteto na eni od številnih univerz naše države.

Kam naj gre specialist za finance in posojila ?

Posebnost "Finance in kredit" je ena najbolj prestižnih na ekonomskih fakultetah, zato je konkurenca zanjo precej velika. Če pa ste se zagotovo odločili, da želite postati profesionalni na tem področju in v prihodnosti delati na svoji specialnosti, potem je vredno poskusiti. Vendar bodo uspešni študenti in v prihodnosti kompetentni strokovnjaki lahko v celoti povrnili energijo in denar, porabljen za usposabljanje (če bo študij plačan). Ko je prejel diplomo in imel za sabo malo izkušenj v obliki akademske in diplomske prakse, lahko mladi specialist izbere enega od več načinov za gradnjo svoje kariere.

Banke in investicijske družbe

Najbolj priljubljeno področje, ki ponuja posebnost "Finance in kredit", je "Bančništvo". Številni nekdanji študenti uspešno opravijo intervjuje in začnejo poklicno kariero v eni od številnih bank v državi. Od prvega koraka kariere lahko v nekaj letih zrastete v vodjo skupine, vodjo oddelka ali postanete zelo iskan strokovnjak.

Finančno poslovodenje v trgovskih organizacijah

Še eno področje, ki ga je mogoče raziskati z izbiro specialnosti "Finance in kredit", je dokaj privlačno. To je "finančno poslovodenje". Pristojni strokovnjaki so še posebej povprašeni v trgovskih organizacijah srednje in velike ravni. Imajo široko znanje s področja vrednostnih papirjev, naložb, ki jih pozna teorija upravljanja s tveganji, finančne politike in davčnega načrtovanja. Takšni strokovnjaki so običajno visoko plačani in jih zelo cenijo organizacije.

Vrednotenje različnih vrst premoženja

Obstaja še eno zanimivo področje znotraj posebnosti "Finance in kredit". To je "Vrednotenje lastnosti". Z razvojem nepremičninskega trga in njegove letne rasti se je pojavilo akutno pomanjkanje specialistov, ki bi urejali lastninske odnose na tem področju. Vendar pa ocena ne zahteva le nepremičnin, temveč tudi avtomobile in vrednostne papirje. Vse to preučujejo študenti, ki prejemajo specialnost "Finance in kredit" in se specializirajo za "Ocenjevanje".

Dobre strokovnjake ne potrebujejo samo podjetja, ampak tudi država

Uspešni študenti so povprašeni ne le v trgovskih, naložbenih in kreditnih organizacijah ter v različnih zasebnih podjetjih. Vladne agencije se zanimajo tudi za mlade, perspektivne strokovnjake za finance in kredite. To so Centralna banka, Ministrstvo za trgovino, Ministrstvo za finance in drugi. Praviloma se morate za vključitev v državno službo na teh oddelkih dobro uveljaviti med študijem ali pridobiti praktične izkušnje v drugih organizacijah.

Če povzamem, posebnost "Finance in posojila" ni le zapletena (če resnično dobiva kakovostno znanje) in prestižna, ampak tudi zelo priljubljena na sodobnem trgu dela. Dober specialist ne more samo najti zaposlitve in se prehraniti, ampak tudi zgraditi uspešno kariero ter si tako zagotoviti visok zaslužek in spoštovanje.