karierno upravljanje

Koliko naredi avtomobilski mehanik v Rusiji?

Kazalo:

Koliko naredi avtomobilski mehanik v Rusiji?

Video: BMW i8 proizvodnja 2024, Maj

Video: BMW i8 proizvodnja 2024, Maj
Anonim

Danes ima veliko Rusov zasebne avtomobile. Zato je tak poklic kot avtomehanik zelo povpraševan. Ti delavci zagotavljajo prevozne storitve. Koliko zasluži avtomehanik, je odvisno od različnih dejavnikov.

Prednosti poklica

Posebnost velja za povpraševanje zaradi širjenja velikega števila vozil. Vsak stroj potrebuje pravilno vzdrževanje. Popravilo avtomobilov je lahko donosen posel, zato bo to podjetje koristilo lastniku in strokovnjakom.

Obstaja priložnost za kariero. Avtomobilska industrija se aktivno razvija, nastajajo sodobne tehnologije. Diplomanti iz poklica avtomehanika lahko samostojno opravljajo posle. Nekateri se odločijo za odprtje skupnega podjetja za popravilo vozil.

Kje študirati?

Usposabljanje se izvaja v tehničnih šolah. Toda programi takšnih izobraževalnih ustanov so zastareli in diplomanti se morajo skoraj vse naučiti na novo. Stalno se pojavljajo novi stroji, zato se načela njihovega popravila spreminjajo.

Za delo v avtomobilskih trgovinah se ljudje pogosto peljejo brez izobrazbe in izkušenj, saj se jih lahko naučijo vsega. Dejavnosti takšnih zaposlenih ne bodo nič slabše od ostalih.

Zaslužek

Vsako delo je treba ceniti. Koliko zasluži avtomehanik, je odvisno od regij, kvalifikacij in specializacij. Določa ga tudi, kako človek deluje - ali sam ali v najemu. V vsaki organizaciji se lahko raven dohodka zelo razlikuje.

Koliko zasluži avtomehanik na mesec v Sankt Peterburgu? Če je zaposleni brez izkušenj in izkušenj, potem bo dohodek od 15 tisoč rubljev. Z neodvisno odpravo majhnih napak obstaja možnost zaslužka - od 20 tisoč rubljev. Koliko naredi avtomobilski mehanik v Rusiji, če lahko odstrani kakršno koli okvaro? Potem je lahko dohodek od 40 tisoč rubljev. Prvovrstni strokovnjaki imajo dohodek do 150 tisoč rubljev. Toda takšni zaposleni se ukvarjajo s servisiranjem tujih avtomobilov in osebnimi strankami.

Koliko zasluži avtomehanik v Moskvi? Dohodek se lahko razlikuje od specializacije. Na primer, klepar zasluži od 50 tisoč rubljev, avtoelektričar pa - od 35 tisoč rubljev. Dohodki zaposlenih so v velikih mestih in majhnih vaseh zelo različni.

Po regijah

Koliko zasluži avtomehanik? Po regijah so povprečja naslednja:

  1. Tomsk - 65 tisoč rubljev.
  2. Vladivostok - 52.
  3. Mytishchi - 46.
  4. Kemerovo - 46.
  5. Krasnojarsk - 43.

Visoko raven dohodkov razlaga pomanjkanje delavcev v tem poklicu. Največje plače v velikih mestih države. Ob začetku podjetja ima oseba možnost, da prejme večji dohodek kot samozaposleni.

Po specializaciji

Stopnja dohodka se razlikuje glede na specializacijo:

  1. Mojster body shop - 60 tisoč rubljev.
  2. Kolorist - 50.
  3. Avtomehanik - 40.
  4. Avtomehanik - 36.
  5. Pomočnik avtomehanika - 15.

Zahteve in odgovornosti

Koliko zasluži avtomehanik, je odvisno od njegovih odgovornosti. Zaposleni mora razumeti tehniko. Biti mora sposoben kakovostno diagnosticirati težave. Bolj kot bo to delal zaposleni, bolj bo cenjen.

Delo vključuje odpravljanje napak in za to morate biti sposobni delati z orodjem. Potrebne so takšne lastnosti, kot so spodobnost, točnost in disciplina, ki so potrebne za izvajanje učinkovitih dejavnosti.

Kaj morate vedeti o avtomehaniki, je navedeno v različnih priročnikih in učbenikih, referenčnih knjigah in periodičnem tisku. Delavci morajo razumeti interakcijo sistemov vozil. Potrebno bo poznavanje namena različnih elementov in komponent. Avtomehaniki bi morali vedeti, kakšne nevarnosti lahko predstavljajo prevozi in kako jih preprečiti.

Vsak mehanik mora nenehno opraviti certifikacijo, odvisno od posebnosti dela in odgovornosti. Običajno se izvaja na vsakih 5 let, včasih pa podjetje začne predčasno testiranje. Če je izpit uspešno opravljen, se izda potrdilo. To potrjuje njegovo strokovno primernost za delovno mesto. Sčasoma lahko pridobite višjo stopnjo kvalifikacije.

Obeti

Poklic je nujen v zadrugah lastnikov avtomobilov, servisnih centrih, gasilskih službah, policiji in reševalnih vozilih. Po vsem svetu velja, da je posebnost potrebna, saj se prevoz uporablja v vseh državah v državi, tudi nazaj.

Za zaposlitev ni potrebna le diploma. Kariero morate začeti z asistentom. To je potrebno za pridobitev izkušenj in spretnosti. Šele po nekaj mesecih lahko dobite potreben položaj. Lako je dobiti službo z izkušnjami. Stalno se odpirajo novi servisni centri, ki potrebujejo strokovnjake.

Z izkušnjami raven dohodka raste. Možnost je nabiranje sredstev za odpiranje vašega podjetja. S svojim razvojem se bo izkazalo, da si boste zagotovili nenehno visok dohodek.