karierno upravljanje

Kako postati tovornjakar v Rusiji brez izkušenj: nasveti

Kazalo:

Kako postati tovornjakar v Rusiji brez izkušenj: nasveti

Video: Tesla Franz Von Holzhausen Keynote Naslov 2017 Avdio Samo W / Subs 2024, Maj

Video: Tesla Franz Von Holzhausen Keynote Naslov 2017 Avdio Samo W / Subs 2024, Maj
Anonim

Brez logistike ne more živeti niti ena država. Glavna naloga te industrije je prevoz blaga različnih vrst in mas. V Rusiji pade na pleča ljudem s poklicem tovornjakarjev. Prav ti državljani vsak dan v vsakem vremenu in celo v prazničnih dneh prečkajo državo ob avtocestah, da dostavljajo blago in predmete različnih kategorij do cilja.

Poklic je postal priljubljen od začetka 90. let prejšnjega stoletja. Čeprav se je pred več kot 100 leti sama pojavila v Ameriki in Avstraliji. Nato so podjetni državljani ponudili storitve za dostavo blaga na težko dostopna mesta blaga katere koli kategorije. Čez puščave in prerije so hitro potovali na konjskih vozičkih, da so prevozili razdalje na odrskih vagonih.

Kako postati tovornjakar v Rusiji brez izkušenj, je vprašanje, ki zanima zlasti tiste, ki radi potujejo in preživijo čas za volanom. V nasprotju s številnimi mnenji je to delo precej zapleteno in zahteva določene veščine, odgovornost, točnost in tudi potrpljenje.

Glede poklica

Na vprašanje, kako v Rusiji postati tovornjakar brez izkušenj, je treba razumeti, da je prevoz lahko na kateri koli razdalji. Vse je odvisno od razreda težkega tovornjaka, pa tudi od njegove poti. Izkušeni vozniki se lahko vozijo ne le po državi, temveč se odpravijo tudi v druge države. Logistika na mednarodni ravni omogoča, če obstajajo dokumenti, ki omogočajo vstop na ozemlje druge države, dobavo blaga in hkrati prejemanje dostojnega denarja.

Kar zadeva plačilo, je natančno odvisno od delovne dobe voznika, njegovih poklicnih sposobnosti, razpoložljivosti vozila v lasti ali najemu, kategorije tovornjaka in razdalje, ki mu sledi. Na podlagi tega bi morali takoj razumeti, da bo plača novega zaposlenega brez izkušenj in izkušenj nižja.

Poleg tega podjetja takšnim voznikom ne bodo zaupala posebej dragocenega blaga in jih bodo postavila na kratke poti. Tovornjak se mora pokazati in dokazati. Odgovornost in točnost sta glavni lastnosti, ki bi ju morali imeti vsi vozniki tega razreda. Če so roki dostave kršeni ali je tovor poškodovan, lahko pri kupcu nastanejo velike težave, kar vpliva tudi na končno plačo voznika samega.

Ustreznost izbire

Če odgovorite na vprašanje, kako v Rusiji postati tovornjakar brez izkušenj, bi morali razumeti tudi razloge za tako priljubljeno destinacijo in zakaj jo mnogi vozniki izberejo. Zavedanje izbire tovrstnega dela je predvsem na finančni plati. Za voznike, ki imajo ustrezne kategorije in dovoljena odstopanja, je delodajalec pripravljen izplačati plačo, ki je precej višja od nacionalnega povprečja.

Voznikov je veliko. Obetavni so zlasti državljani, ki imajo tehnično izobrazbo v zvezi z vzdrževanjem vozil in strojegradnjo. Za en let, ki traja do 20-25 dni, lahko takšen zaposleni prejme do 100 tisoč rubljev. Toda takšne plače niso na voljo vsem.

Poleg tega državljani, ki želijo organizirati svoje podjetje, pogosto kupujejo težke tovornjake z nosilnostjo 8 ton ali več. Po tem dobijo službo za tiste, ki potrebujejo stalno transportno logistiko. Zaradi tega zaposleni, ki je v državi, prejme visok dohodek in brezplačno vzdrževanje svojega tovornjaka.

Kako priljubljeni so vozniki

Tudi pri obravnavi vprašanja, kako v Rusiji postati tovornjakar brez izkušenj, je treba opozoriti na zanimanje za takšno osebje. Na delovnih mestih delodajalci pogosto objavljajo podobna delovna mesta. Vendar je glavna niansa, da z razvojem prometne mreže in železniških pošiljk blaga tovornjaki za dolge lete niso vedno potrebni. Kot opozarjajo ekonomisti številnih organizacij, so stroški osebja takšnih voznikov pri pošiljanju blaga z njimi veliko višji od pošiljanja z vlakom ali letalom.

Poleg tega je tveganje večje, da se tovor lahko poškoduje ali pa se krši čas dostave. V tem primeru bodo izgube krili obe strani. Zato se v osnovi predloženi predlogi nanašajo na kratke lete, katerih dolžina je do tisoč kilometrov. To razdaljo je mogoče premagati v največ 1-2 dneh, odvisno od letnega časa, teže in vrste tovora in vremenskih razmer.

Zaradi tega bodo prihodki tovornjakarjev nižji od prihodkov tistih voznikov, ki celo državo zatirajo, da bi pripeljali dragocen tovor.

Značilnosti izbire

Kako postati tovornjakar v Rusiji in kje začeti, je prav tako vredno razmisliti. Mnogi verjamejo, da lahko vsak postane voznik težkega tovornjaka. Vendar se v praksi izkaže, da se vsi vozniki ne morejo spoprijeti s takšno odgovornostjo in obremenitvijo.

Le tisti, ki se v težkih razmerah lahko spoprime s strojem, izbere to smer pri svojem delu. Navsezadnje so pogosto primeri, ko se vagon, ki tehta 12 ton, začne odvajati na ledu zaradi spolzke ceste. Poleg tega vozniki, ki potujejo v severne predele države, kjer zmrzali padejo pod minus 30 stopinj in nenehno pometajo ceste, resno ogrožajo življenje in zdravje.

Zaradi tega že po prvih takih poletih mnogi novinci menijo, da je tveganje s takšno plačo neupravičeno. To je pravzaprav res. Sneg na avtocesti je že večkrat ujel sneg. Posledično so morali prenočiti v avtomobilu in se ogrevati s pomočjo improviziranih sredstev, dokler reševalci niso prišli do njih.

Kaj je za to potrebno

Vprašanje, kaj je potrebno, da postaneš tovornjak v Rusiji, zanima mnoge. Še posebej mladi si želijo hitre karierne rasti in si prizadevajo, da bi čim prej dobili dostop do donosnih, finančno prostih delovnih mest. Vendar pa ni vse tako preprosto. Prva stvar je pridobiti vozniško dovoljenje kategorije C.

To so težka vozila. Poleg tega se je treba naučiti vožnje s prikolicami. Plača voznika tovornjakov je odvisna od njegovih poklicnih sposobnosti in izkušenj. Po prejetju zaželenih dokumentov bi morali dobiti izkušnjo vožnje na različnih razdaljah.

Ozemlje države je edinstveno tudi po tem, da ima različne vremenske razmere. Posledično mora biti zaposleni sposoben voziti velike obremenitve tako v vročini kot v hudih zmrzalih in snežnih nevihtah. Točnost se dokazuje v praksi. Za začetek boste morali dobiti voznika za kratke razdalje, saj novi in ​​mladi zaposleni v logističnem podjetju verjetno ne bo dobil težke in drage poti na dolge razdalje.

Kje iskati prosta delovna mesta

Tovornjaki na cestah Rusije dobivajo ugodne ponudbe prek velikih logističnih centrov. Danes je potreba po dostavi tovora postala stabilna. Zaradi tega se veliko podjetij loti takšnih centrov ločeno, da organizirajo dostavo predmetov, ne da bi ustanovili svojo strukturno enoto.

Poleg tega se bodoči tovornjakarji lahko neodvisno obrnejo na velika podjetja, ki pogosto uporabljajo dostavo tovora. Zaradi dinamičnega širjenja osebja in rasti kupcev po vsej državi pogosto potrebujejo nove strokovnjake. Posebej ustrezni kompleti v velikih trgovskih verigah in na debelo.

Proizvajalci potrebujejo tudi prometno logistiko. Na razvrščenih spletnih mestih pogosto objavljajo prosta delovna mesta za voznike na različnih razdaljah. Mnogi tovornjaki postanejo zasebni lastniki težkega tovornjaka. Po tem ponujajo svoje storitve individualno. Če želite iskati stranke, samo objavite oglas na delovnem mestu.

Postanite podjetnik

Voznik tovornjakov v Rusiji je kadar koli povpraševan. Ne glede na to, ali gre za krizo v državi ali gospodarski razcvet, mora biti dobava blaga neprekinjena, tako da katera koli struktura deluje normalno. Zato mnogi podjetni državljani postanejo samostojni podjetniki. Prejemajo lastne licence za potovanje in dostavo blaga različnih kategorij in ponujajo svoje storitve različnim podjetjem komercialne ali industrijske usmeritve.

Dobra izkušnja je, da veliko bivših voznikov organizira lastno logistično agencijo. Zahvaljujoč njemu dobita dober dobiček in stike z velikimi podjetji. To pa bo zahtevalo velike stroške v obliki nabave težke opreme in njenega vzdrževanja.

Poleg tega morate konfigurirati in komunicirati. Za to se uporablja profesionalna komunikacija, saj mobilni telefoni niso vedno donosni in na določena področja morda ni povezave. Pogostost voznikov tovornjakov v Rusiji se razlikuje glede na regijo. Mnogi uporabljajo skupne valove, da medsebojno sodelujejo in v nujnih primerih priskočijo na pomoč kolegu.

Oblikovne nianse

Pridobitev vozniškega dovoljenja kategorije C je postopek, ki ne traja veliko časa. Druga težava je vožnja avtomobila, ki ima prikolico z veliko maso. V nekaterih mestih bodo potrebne vstopnine. Poleg tega je pristojbine uvedla država pri potovanjih po javnih cestah.

Če je treba dobaviti surovine na ozemlje proizvodnega podjetja, boste morali pridobiti tudi ustrezna dovoljenja. Brez njih voznik ne bo mogel priti do želenega predmeta. Pri prevozu tovora zaposleni sam postane tretja oseba v pogodbi o dobavi med kupcem in izvajalcem. Deloma je odgovoren za tovor med njegovim prevozom po celotni dolžini poti. Če se dokaže, da je bilo blago uničeno ali poškodovano zaradi samega voznika, bo logistično podjetje imelo izgube in najverjetneje ne bo plač.

Donosne poti

Tovornjaki s tovorom v Rusiji lahko zaslužijo na dolge razdalje. Vredno je biti pozoren na posebnosti prevažanega predmeta. Za zahtevne in dolge poti bo cena dostave višja. Poleg tega lahko prejmete donosno naročilo ob prevozu predmeta, ki ga je treba hraniti v določenih pogojih.

Koliko lahko zaslužite s prevozom tovora v Rusiji

Tovornjaki nimajo fiksnega dohodka. Izjema so vozniki, ki so zaposleni v podjetju. Običajno je njihova plača sestavljena iz več kazalnikov. Koeficient dela in plače se izračuna na podlagi trajanja potovanja, zahtevnosti poti, kategorije prevoza in vrste tovora. Povprečni zaslužek se giblje od 40 do 80 tisoč rubljev na mesec. Tovornjaki z bogatimi izkušnjami in lastno opremo lahko prejmejo dvakrat več.

Pregledi voznikov

Koliko so plačani tovornjakarji v Rusiji, je vprašanje, ki ga mnogi zanimajo na tematskih forumih. Zaradi nestabilnih gospodarskih razmer so plačila v regijah vedno nestabilna.

Sami vozniki ugotavljajo, da je najbolje delati poleti, čeprav tisti, ki padejo pod žgočim južnim soncem, ne mislijo tako. Veliko pozitivnih povratnih informacij o potovanju v tujino, ko je potrebno blago dostaviti v drugo državo.