zaposlovanje

Intervju za delo: poudarite prednosti in premagujte slabosti

Intervju za delo: poudarite prednosti in premagujte slabosti

Video: Aspect razmerja 2.35:1 vs 1.85:1 vs 1.77:1 (16:9) 2024, Maj

Video: Aspect razmerja 2.35:1 vs 1.85:1 vs 1.77:1 (16:9) 2024, Maj
Anonim

Imate dobre strokovne izkušnje in dobro napisan življenjepis? Delodajalci vas aktivno vabijo na razgovor, vendar zadeva ne presega tega in vas preprosto ne pokličejo nazaj? Vredno je razmisliti, ali se pravilno predstavite. Poskusimo ugotoviti, o čem se lahko pogovarjate in o čem kategorično ne morete govoriti, ko opravljate razgovore za službo.

Prvo seznanitev s podjetjem

Intervju s potencialnim delodajalcem je seveda pomemben in odgovoren dogodek, vendar ne pozabite, da vas bodo ne le ocenili, ampak tudi natančno izbrali novo delovno mesto, kar pomeni, da nanj ne smete iti kot na izpit. Predstavljajte si, da gre za poslovno srečanje, na katerem se dve strani - poslovni partnerji - dogovorita o možnem sodelovanju. Če spremenite razpoloženje na ta način, boste zagotovo manj nervozni in se boste zato lahko bolje izrazili.

Preden se odpravite na razgovor za službo, poskusite ponoviti natančno in strukturirano zgodbo o sebi. Vsebovati naj bi ključne mejnike vaše delovne zgodovine. Nekaj ​​več se je vredno podrobneje pogovoriti o vidikih svojih izkušenj, ki so neposredno povezani z želenim novim položajem. Povejte nam ne le o tem, kaj zmorete in veste, kako narediti, ampak tudi o tem, kaj natančno boste koristni za bodočega delodajalca. In za to vnaprej preučite spletno stran podjetja in razpoložljive informacije o njem v omrežju. Tako boste lažje razumeli potrebe podjetja, krmarili po dodatnih podatkih, ki bodo na voljo na sestanku, in pripravili svoja vprašanja.

Poudarite prednosti in premagujte slabosti

Morda vprašanja o prednostih in slabostih zasedajo visoko mesto na lestvici najbolj neljubljenih vprašanj, postavljenih v intervjuju. Intervjuji za delo se pogosto končajo z njimi. In potem se kandidat, bodisi že nervozen ali, nasprotno, sproščen, izgubi in govori povsem drugače in narobe, kot bi rekel, če se je vnaprej pripravil. Vaša glavna naloga, ko opravite intervju ob najemu, je predstaviti prednosti in kompetentno premagati slabosti. Svetujemo vam, da analizirate svoje delovne izkušnje in iz nje izberete dejanske dosežke, na primer: ustvarjanje oddelka iz nič, povečanje prodajnih številk itd. Ste izbrali? Zdaj razmislite, katere lastnosti so vam pomagale doseči to. No - seznam vaših prednosti s praktičnimi primeri je pripravljen. Enako storite s pomanjkljivostmi. Pomislite na poklicne neuspehe in ugotovite, kaj vam je preprečilo doseganje uspeha. Bodite prepričani, da bo pristojni anketar, ki bo opravil razgovor pri zaposlitvi, v tem primeru ocenil vas kot osebo, ki je sposobna priznati svoje napake in analizirati napake, in zato narediti zaključke. Verjemite mi, da boste v ozadju večine kandidatov, ki izjavljajo, odkrito spretno, o odsotnosti slabosti, videti bolj profesionalno.

Zdaj, ko veste, kako dobiti intervju pri najemu, vam želimo, da najdete dostojno službo in dobite priložnost, da preizkusite svoje moči!