karierno upravljanje

Posebnost "državna in občinska uprava": koga delati?

Kazalo:

Posebnost "državna in občinska uprava": koga delati?

Video: Pozdrav iz Krvavih Revirjev 2024, Julij

Video: Pozdrav iz Krvavih Revirjev 2024, Julij
Anonim

Trenutno priljubljenost posebnosti "državna in občinska uprava" raste. Kdo lahko dela po diplomi?

Splošne točke

Zdi se, da bi morala takšna prestižna specializacija, visoka ocena ob vstopu v visokošolski zavod zagotavljati odlično kariero, hitro in donosno zaposlitev. Toda v praksi je situacija nekoliko drugačna. Diplomiral na fakulteti za državno in občinsko upravo? Ne veste, s kom bi delali? Najprej izpostavimo značilnosti te smeri.

Poklicne značilnosti

Tisti, ki so se odločili za vodenje države in občine, se postavlja logično vprašanje: kdo lahko dela po diplomi? Včerajšnji študenti imajo hkrati tri alternativne načine:

  • delo v zasebni organizaciji;
  • dobiti službo v državni strukturi;
  • zaposliti se na inštitutu ali raziskovalnem laboratoriju.

Takšne možnosti so v specializaciji "državna in občinska uprava", s kom sodelovati - izbira ostaja pri imetniku diplome. Vlagatelj mora pri zaposlitvi upoštevati finančne potrebe, svoje ambicije. Po petletnem usposabljanju osnov napovedovanja in analiz ne bi smelo biti posebnih težav pri preučevanju vseh prednosti predlaganega položaja.

Kariera

V resničnem življenju diplomanti smeri "državni in občinski management" ne izbirajo, s kom bodo delali, ampak se strinjajo s kakršnimi koli predlogi v zvezi s papirologijo. Takšnega položaja težko označimo kot končne sanje, a kljub nizki plači, precejšnji količini dela, ima službenik vse možnosti za dobro karierno rast. Vendar je to pomembno le v tistih organizacijah, v katerih je možno nadaljnje napredovanje v karieri. Imetniki diplome smeri „državna in občinska uprava“ bi morali sami izbrati, s kom bodo sodelovali.

Služba državi

Če se je diplomant odločil za delo v državni organizaciji, mora razumeti celotno breme odgovornosti, ki je na njem. Pravzaprav je takšen uslužbenec posrednik med institucijami moči in navadnimi ljudmi. Govorite o tem, kdo naj dela po "državni in občinski upravi" fakultete? Prvič, v vladnih agencijah lahko računate le na položaj specialista 2. kategorije. Plača, ponujena mlademu specialistu, ne presega 20-25 tisoč rubljev. Toda s strani države so v mnogih regijah države predlagani različni podporni ukrepi, na primer ugodnosti za otroke, ki hodijo v predšolske vzgojne ustanove, brezplačno potovanje v javnem prevozu in zdravljenje v lokalnih sanatorijih. Ko se delovna doba povečuje, se višina plač samodejno povečuje in obstaja možnost napredovanja po vrstah.

Zasebna podjetja

Imate v svojih rokah diplomo s specializacijo iz »občinske in državne uprave«, kje ste se še odločili za delo? Poskusite najti službo v zasebnem podjetju. V tem primeru lahko računate na dobro plačo tudi brez izkušenj. Če želite dobiti trenutni materialni dobiček, takoj poiščite prosta delovna mesta v nedržavnih podjetjih. Diplomanti, ki sanjajo, da bodo zvesto služili svoji državi, morajo biti pripravljeni na nizke plače in neredne urnike dela. Glavna prednost te izbire je lahko priložnost za čim večje zadovoljstvo njihovih osebnih ambicij. Imate specialnost "državna in občinska uprava", ki se ni odločila sodelovati s kom? V tem primeru poskusite najprej prijaviti službo v veliki korporaciji. V katerem koli podjetju je poseben oddelek, katerega zaposleni se ukvarjajo z vzpostavljanjem odnosov z vladnimi agencijami.

Zahteve zaposlenih v zasebnem podjetju

Če se želite zanašati na visoke plače, morate delati v oddelku za odnose z vladnimi agencijami:

  • opraviti popolno analizo delovanja oblasti, sprejetih zakonov in usmeritev
  • najti načine za učinkovito interakcijo z vladnimi agencijami;
  • podpirati in izvajati programe, ki so usmerjeni v skupne dejavnosti z lokalnimi oblastmi;
  • prepoznati glavne potrebe podjetja.

Vsako zasebno podjetje nima interakcije z vladnimi organi na tako visoki ravni, ki bi omogočilo oblikovanje posebnih oddelkov, najem kvalificiranih delavcev. Takšne dejavnosti se ukvarjajo le ogromne korporacije in veliki monopolisti. V njih je država glavni imetnik delnic in ustanovitelj, zato bo včerajšnji diplomant težko našel službo v tako resnem podjetju, četudi ima poklic "državne in občinske vlade". Kje delajo na novo izdelani strokovnjaki?

Svetovalne pisarne in analitični centri

Zaposlovanje v takšnih organizacijah ne zagotavlja visokih plač, poleg tega bo tu težko računati na hitro karierno rast. Toda za tiste ljudi, ki jih zanima napovedovanje, analize, bo delo v svetovalnem centru ali analitični agenciji odlična možnost. Če so napovedi, ki jih boste naredili, točne in uspešne, obstaja možnost, da čez nekaj let pridobite pozitivno podobo in postanete cenjeni član ekipe. Postopoma boste v določenem krogu pridobili nekaj teže, prisluhnili bodo vašim predlogom in idejam, sistematično vas bodo vabili v različne analitične programe in programe. Treba je razumeti, da lahko le redki naredijo popolno kariero, vsi ostali pa se bodo morali zadovoljiti z drugimi vlogami in opravljati zelo prozaične naloge. Malo je možnosti, da bi bili zaposleni v mednarodnem svetovalnem podjetju in dobili priložnost za uresničevanje lastnega potenciala.

Delajte kot uradnik

Obstajajo določene zahteve, ki jih delodajalec postavlja za diplomanta visokošolske ustanove. Da bi lahko računali na prestižno delo, je treba potencialnemu delodajalcu pokazati naslednje lastnosti:

  • Analiza. Treba je imeti informacije o glavnih spremembah, ki se dogajajo na finančnem trgu, v davčni politiki, spremljati politična gibanja in se zavedati možnih tveganj pri poslovodstvu.
  • Organizacija dejavnosti. Znati ustvarjati in načrtovati nove projekte, vključno z razvojem programov za celotno regijo.

Poleg zgoraj naštetih znanj mora uradnik vzpostaviti polne odnose z javnostjo, govoriti več jezikov in svetovati zasebnim podjetjem. Če ima mlad zaposleni vse te lastnosti, se bo znašel v zelo obetavno in visoko plačano delo, bo povpraševanje.

Zaključek

Po petih letih izobraževanja, ko je prejel specialnost državna in občinska uprava, se imetnik diplome odloči, kdo bo zaposlil. Pomembno je, da ne pozabimo vseh veščin in znanj, ki smo jih pridobili v procesu študija, da jih v celoti izvajamo v praksi. Ta posebnost velja pri nas za eno najsodobnejših in najbolj mladih. Leta 2015 je Ruska federacija uvedla nov zvezni izobraževalni standard za usposabljanje specialistov državne in občinske uprave. Trenutno je ta specializacija ena najbolj priljubljenih med prijavljenimi, zato za sprejem na Fakulteto za management potrebujete visoke ocene enega državnega izpita. Uspešni diplomanti srednjih šol poskušajo priti do te specializacije, zavedajoč se, da bodo po končanem študiju imeli resnično priložnost delati v proračunskih organizacijah, trgovinskih strukturah in vladi.