karierno upravljanje

Fitosigner - kdo je to? Oblikovalska ali vrtna dela

Kazalo:

Fitosigner - kdo je to? Oblikovalska ali vrtna dela
Anonim

Fito-dizajn je v zadnjem desetletju dobil veliko priljubljenost. In z dobrim razlogom. Za vsak slovesni dogodek ljudje poskušajo okrasiti sobo s kompozicijami iz svežega cvetja. In brez storitev mojstrov v tej težki zadevi ne more storiti.

Navadnim ljudem se včasih zdi, da je tisto, kar fitoplazivec počne, enostavno in preprosto. Sedite v udobju in toplini ter ustvarite čudovite cvetlične aranžmaje. Toda vsak, ki se tega poklica še malo pozna, bo rekel, da to še zdaleč ni lahka zadeva. Torej, da bi.

Nekaj ​​zgodovine

Fito-dizajn ni tako nov poklic, kot se morda zdi na prvi pogled. Tudi v Starem Egiptu je plemstvo za praznike najelo posebne ljudi, ki so prostore okrasili s cvetjem.

Poleg običajnih šopkov in vej so v dekoraciji uporabljali spretno tkane girlande. In moram reči, da so ustvarjene mojstrovine zelo dolgo ohranjale svež videz zaradi pravilne obdelave cvetov.

V času Katarine Velike je bilo tudi fitokislovcev. A imenovali so jih preprosto - vrtnarji. Če pa pogledate slike, ustvarjene v tistih dneh, lahko razumete, da ljudje, ki skrbijo za vrtove njenega veličanstva, niso bili le vrtnarji, ampak so danes ustvarili modne oblike.

Fitosigner - kdo je to?

Da bi odgovorili na to vprašanje, je dovolj, da vedo, da je beseda "phytodesigner" je sestavljen iz dveh delov.

  1. Fito - iz latinskega "rastlina".
  2. Oblikovanje - oblikovanje, ustvarjanje umetniškega videza.

Izkazalo se je, da v odgovoru na vprašanje, kdo je fitoplazivec - kdo je to, postane jasno, da gre za osebo, ki se ukvarja z oblikovanjem, ustvarjanjem lepote s pomočjo rastlin.

Fito-oblikovanje je trdno vstopilo v sodobno življenje človeka in ljudje, ki imajo v lasti pretanke dela z rastlinami, le redko ostanejo brez dela. Fitohranilci v Moskvi in ​​drugih velikih mestih so dobesedno zelo povprašeni. Seveda v majhnih mestih še vedno ni tako modno uporabljati njihovih storitev, vendar se ljudje v tem poklicu znajdejo v cvetličarnah. Da, in nihče ni odpovedal poroke.

Delajte kot fitoplazivec

Kaj počne fitoplazilec in katere so njegove neposredne odgovornosti?

Skratka, človek v tem poklicu naredi harmonične kompozicije iz živih rastlin.

Ker je delo povezano z rastlinami in vsem, kar je povezano z njimi, mora človek, ki želi opravljati ta posel, poznati biologijo, kemijo in osnove agronomije.

Zdi se, da poklic fitoplastnika vključuje le prisotnost umetniškega okusa. Vendar to ni tako.

Bistveno znanje fitovladarja

Oseba mora razumeti rastline in zlasti:

  • Poznajte imena rastlin.
  • Izvor cvetov.
  • Upoštevajte združljivost različnih rastlin v sestavi.
  • Poznajte tehnike konzerviranja cvetov za daljše obdobje.
  • Pravila nege za daljše cvetenje in svežino.
  • Vrste in metode gnojil.
  • Pravila za vzrejo cvetov.
  • Osnove vzreje.
  • Stili in metode dekoracijo.

Če ste torej diplomirali na biološki fakulteti, potem lahko opravite posebne tečaje umetniškega oblikovanja in ste pripravljen specialist.

Kje se uporablja fito-dizajn?

Jasno je, da je zasnova uporabna za karkoli, toda zakaj potrebujemo fitoplaziranca? Kdo je to, če vrtnar skrbi za vrt, krajinska oblikovalka pa se ukvarja z dekoracijo?

Hiša

Brez cvetja se vsak dom zdi neživljen in dolgočasen. Če so sobne rastline pravilno razporejene v stanovanju, potem se soba takoj preoblikuje. Toda niso na voljo vse rože, na primer v vrtcu ali spalnici. Poleg tega bližina dveh nasprotujočih si rastlin lahko negativno vpliva na vsako od njih.

Fitozener bo priskočil na pomoč. Pravilno bo izbral prave rastline, iz njih sestavil harmonične kompozicije. In ne bo dovolil neželenih rastlin v drevesnici. In za estetsko plat stvari vam ni treba skrbeti.

Pisarna

Zdaj je zelo modno urediti prostore za psihološko razkladanje v pisarni. Za lajšanje stresa so za vsak slučaj primerne rože. Pravilno zasnovana fito-zasnova bo zaposlenim pomagala, da se sprostijo in odvrnejo od trdega dela. Dobro zasnovane kompozicije v pisarni bodo zmanjšale stres in absorbirale nepotrebno sevanje.

Svečani dogodki

Tu se lahko fitoplazilec sprehodi. Kaj počne fitoplaznik, ko je na primer povabljen na poroko?

Njegove dolžnosti vključujejo okrasitev dvorane za praznovanje. Poleg tega je treba upoštevati ne samo slog poroke, temveč tudi, da bodo cvetovi skozi praznovanje videti sveže rezano.

Zelo stilsko je okrasiti avtomobile s svežim cvetjem. Pomagali bodo tudi fito-oblikovalci. Ne bodo dovolili, da bi kompozicija letela ločeno od vetra, vsi pogoji za slog in ohranjanje svežine pa bodo izpolnjeni.

Prednosti in slabosti stroke

Fitosigner - kdo je to? Človek, čigar delo je vedno neločljivo povezano le z lepoto in brez pomanjkljivosti. Ali pa kljub temu v tem poklicu obstajajo slabosti.

Prednosti

  • Stalni občutek praznovanja.
  • Vzdušje udobja in topline.
  • Delo z naravnim materialom.
  • Možnost kreativnega izražanja.
  • Priložnost za zaslužek.

slabosti

Morali se spoprijeti s slabo kožo in pomanjkanjem manikure. Navsezadnje je delo povezano z zemljo, kemikalijami in rožami z ostrimi trni. In delo z rokavicami je popolnoma neprijetno.

Fitoplastnik preživi veliko časa na nogah, ustvarja svoje cvetlične mojstrovine.

Delo se pogosto pojavi med počitnicami. In ker vsa praznovanja praviloma potekajo ob vikendih, je v teh dneh fitoplastnik zaseden.

A kljub vsemu je cvetličarstvo vse bolj priljubljeno.