karierno upravljanje

Preveč plače, verbalni dogovori in druge stvari, na katere morate biti pozorni, da se ne obrnete na delodajalca, ki vara

Kazalo:

Preveč plače, verbalni dogovori in druge stvari, na katere morate biti pozorni, da se ne obrnete na delodajalca, ki vara

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Julij

Video: 101 odlični odgovori na najtežja vprašanja na razgovoru 2024, Julij
Anonim

Po mesecih raziskav, prijave in razgovorov ni nič boljšega kot končno dobiti ponudbo za zaposlitev, o kateri ste sanjali. Če pa ste pravkar končali fakulteto, nimate delovnih izkušenj in če vam podjetje ponuja visoko plačo, plačana potovanja v druge države, boste morda morali ponovno razmisliti o priložnosti za delo tukaj.

Obstajajo nekatere stvari, ki lahko kažejo na nepoštenost delodajalca ali prisotnost strupenega delovnega okolja v tem podjetju. Da ne boste razočarani nad svojo izbiro, je bolje, da podrobneje pogledate ponudbo.

Poklicni strokovnjaki so prepoznali več možnih opozorilnih znakov, da je ponudba delodajalca predobro, da bi bila resnična in da jo morate za vsako ceno zavrniti.

Bodite previdni, če je predlagana plača previsoka.

Po mnenju Eileen Sharaga, strokovnjakinje za karierni razvoj, je nerazumno visoka plača prvi znak, da vas prevarajo. "To je jasen znak, da ni ljudi, ki bi radi zavzeli to stališče iz različnih razlogov," pravi. "Če veste, v čem je težava in ste se pripravljeni spoprijeti s težavami, lahko poskusite delati v tem podjetju."

Indijski policaji plešejo za lajšanje stresa: Twitter odobrava izkušnjeMuggles bodo lahko obiskali salon Slytherin: v Londonu se odpre nova razstavaPsi pomagajo rešiti citrusno industrijo pred pandemijo

Obljube brez dokumentov bi morale biti opozorilo

"Ne obrnite se na podjetja, ki vam dajo ustne obljube, vendar jih ne potrdite pisno," je dejal Šaraga. "To skoraj vedno nakazuje namero zavrnitve izpolnjevanja obveznosti."

Poleg tega ni materialnih dokazov o ustni obveznosti, zato družba ne more biti odgovorna za neizpolnjevanje obljub.

Nejasne razlage vaših odgovornosti so znak nestabilnosti.

"Če delodajalec nima odgovorov na vaša vprašanja, je to lahko resno opozorilo," je dejal Šaraga.

Podrobno se morate pozanimati o svojih delovnih nalogah, se seznaniti z delovnim okoljem podjetja, ko začnete z delom ali kakšne cilje si organizacija zastavi za 10 let naprej. Negotovost pomeni slabo organizacijo in nestabilnost.

Velika preobrazba osebja kaže na težave

„Visoko število osebja lahko opazimo iz več razlogov. Na primer, delodajalec najame zaposlene brez delovnih izkušenj ali pa živijo daleč od pisarne. Drug razlog je lahko minimalna plača ali druga podjetja ponujajo višje plačilo za isto delo, «je dejal Šaraga. "Če ima podjetje velik promet zaradi slabega vodenja ali strupenega delovnega okolja, je to priložnost, da drugo organizacijo upoštevamo kot delodajalca."

Bugatti Type 59 je imel v 75 letih 5 lastnikov, vključno s kraljem Leopoldom IIIV Italijo - ne samo zaradi morja: prijetno smučišče Madonne di Campiglio

Dekor školjk ostrige: Kako narediti okrasne plošče Chinoiserie

Delodajalec naj vas ne prosi za plačilo ponudbe za delo.

Če vas delodajalec prosi za denar, da vam bo dal položaj, bi vas to vsekakor moralo opozoriti. Po mnenju strokovnjakov vam lahko predstavnik podjetja pove, da morate plačati določen znesek, da lahko organizirate podjetje, nato pa lahko takoj začnete prejemati veliko plačo. V postopku najema vam ni treba plačati denarja. To je jasen znak prevare.

Preveč aktiven rekruter lahko kaže na težave v podjetju

"Podjetje, za katero se zdi, da vas želi najeti, boste takoj vedeli svojo odločitev in želeli, da takoj prevzamete svoje dolžnosti," je dejal Šaraga.

To je lahko znak, da so predstavniki podjetij obupani. Čezmerna dejavnost vodje zaposlitve povzroči resne težave. Samo zato, ker nabornik morda ne bo pokazal skrbnosti, vas skrbi. Če nimate časa za razmislek, zavrnite predlagano delo.

Podjetje, ki zaposli zaposlene iz pravih razlogov, bo zaslišalo več kandidatov in dalo ponudbo osebi, ki jo želi pritegniti. Potem vam bodo omogočili razmišljanje in odločitev, ne pa, da se boste takoj odločili.

Če vam intuicija pravi, da bodite previdni, jo poslušajte.

Pogosto ljudje začutijo, ko nekaj ni povsem v redu. To je intuitiven občutek, da vas nekje zavajajo. Če se boste med postopkom najema počutili tako, boste devet od desetih imeli prav. Zato ne tvegajte in takoj začnite iskati delo drugje.

S poslušanjem nasvetov strokovnjakov se boste izognili razočaranju in izgubi. Procesu zaposlovanja je treba pristopiti zelo odgovorno. V nasprotnem primeru bo razočaranje resno. V bližnji prihodnosti bo treba nadaljevati iskanje primernega prostega delovnega mesta.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini