karierno upravljanje

Kakšna je plača policije: višina plače glede na položaj

Kazalo:

Kakšna je plača policije: višina plače glede na položaj

Video: Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah - 2. del 2024, Maj

Video: Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah - 2. del 2024, Maj
Anonim

Leta 2009 se je začela reforma ministrstva za notranje zadeve. Po več letih lahko sklepamo. Navadni državljani so opazili le preimenovanje "policije" v "policijo". Toda kakšne spremembe so se zgodile? Morda je najpomembnejše vprašanje, ali se je policijska plača spremenila? Predsednik je to nalogo zastavil pred nekaj leti. Zlasti naj bi se zaradi odpuščanja povečalo plače.

Kaj določa plačo policije?

Skupni dohodek je sestavljen iz več točk:

  • plača;
  • dodatki;
  • regionalni koeficient.

Tudi za policaje se lahko zagotovijo dodatna plačila:

  • za delovno dobo;
  • za kompleksnost.

Na plačo zaposlenega lahko vpliva tudi državna nagrada. Natančen znesek nagrade ni znan.

Vse sestavine plač, razen plače, se določijo posamično. Zato je težko nedvoumno reči, kakšne so plače policije. Na to vpliva preveč dejavnikov. Zato imajo lahko celo zaposleni v eni panogi različne dohodke. Na primer, lokalni policist je plačan več kot inšpektor prometne policije, ki dela z dokumenti.

Kolikšna je plača policije?

Dohodek zaposlenih na notranjem ministrstvu ni tako visok, kot mnogi domnevajo.

Navadni policist, ki je služil največ pet let, prejema 25 tisoč plače.

Ko je postal častnik, lahko računa na 36.000 rubljev. In šele po 15 letih delovne dobe se bo plača povečala na 42.000.

Pri preučevanju vprašanja, kakšne so plače policije, velja omeniti, da so dohodki častnikov in nadrejenih lahko zelo različni. Vodje oddelkov prejemajo 80 in celo 100 tisoč rubljev na mesec. Navadni policisti v Rusiji lahko o takšnih dohodkih le sanjajo. Kljub obljubam vlade se zaposlenim ni treba zanašati na resnično povečanje.

V odgovoru na vprašanje, kakšno plačo prejemajo policisti, ne moremo prezreti dejstva, da je močno odvisna od regije prebivališča. Po trdovratnih statistikah dohodki v sibirskih mestih znašajo približno 60 tisoč rubljev. To je višja od povprečne plače, ki v Rusiji znaša približno 35 tisoč rubljev.

Mnoge zanima, kakšno plačo ima policist v Moskvi. Izkazalo se je, da policisti po kapitalskih standardih ne prejemajo zelo visokega dohodka - približno 50 tisoč rubljev. Morate razumeti, da so to povprečne številke. Kot že omenjeno, se plača policistov oblikuje ob upoštevanju več dejavnikov.

Nekatere zanima ne le višina plače, ampak tudi druge podrobnosti. Na primer, kakšna je plača policije? Običajno zaposleni na notranjem ministrstvu prejemajo dohodek 20.. Vendar se ta datum lahko razlikuje glede na kraj dela.

Se bo plača zvišala?

Po Putinovih odlokih naj bi se mesečna plačila policiji zvišala za 150%. Toda gospodarska kriza se je vmešala, zato načrta ni bilo mogoče izvesti. Iz istega razloga zaposlenim na ministrstvu za notranje zadeve v bližnji prihodnosti ni treba računati na izboljšanje razmer.

Načrtovano je bilo povečanje plač zaradi zmanjšanja števila zaposlenih. Toda obljube so bile, kot vedno, napačne. Vlada se je odločila, da bo osvobojeni denar porabila po svoji presoji. Malo jih je verjetno, kakšne so plače policije.

Poleg tega ne nameravajo vrniti 13. plače in brezplačnega potovanja v javnem prevozu.

Mnenje oblasti

Relativno pred kratkim se je Putin še enkrat spomnil na potrebo po zvišanju plač, kljub divjajoči se krizi v državi. Vendar malo ljudi verjame v resničnost obljub, ki so jih podale oblasti.

Največ, na kar se lahko nadejate, je indeksacija plač za policiste. Ta ukrep bo omogočil le premagovanje posledic inflacije.

Poleg tega Ministrstvo za finance predlaga, da se dodelijo sredstva za izboljšanje pogojev: za popravilo prostorov, nakup opreme, pa tudi za izboljšanje znanja zaposlenih.

Zvišanje plač pa je možno le, če država najde načine za dopolnitev proračuna. Eden od njih bo povišanje davkov.

Po mnenju finančnih strokovnjakov se bodo policijske plače z uspešnim izvajanjem vladnih načrtov zvišale na 60 tisoč rubljev. Dobra novica je vrnitev že odpovedanih ugodnosti ministrstvu za notranje zadeve.

Policijske globe

Glede na načrtovano povišanje plač so se zahteve po zaposlenih poostrile. Če ste na primer odsotni z dela več kot 4 ure, je policistu lahko odvzet dodatek ali celo del plače. Na voljo je tudi potrdilo. V skladu z njenimi rezultati bodo zmanjšali osebje, tako da bodo lahko sproščena sredstva porabila za povečanje plačil obstoječim policistom. To še ni vse. Pridobivanje bonusov bo zdaj težje. Izplačajo jih le po odločitvi komisije.

Policijski privilegiji

Že dolgo je postalo jasno, da se policiji ni treba zanašati na povišanje plač. Zato so zaposleni za zdaj pustili privilegije, ki lahko vsaj delno nadomestijo nizke dohodke.

Med njimi:

  • do 10 dni počitka poleg počitnic;
  • ločena čakalna vrsta za stanovanje;
  • sanatorijsko zdravljenje policista ali njegovih sorodnikov;
  • dostop do brezplačne zdravstvene oskrbe.

Tudi za policiste, ki vstopajo v policijo, so v domovih predvidena mesta. Za družinske uslužbence Ministrstva za notranje zadeve so namenjene ločene sobe.

Koliko stažisti plačajo?

Če je bodoči policist pred kratkim diplomiral na izobraževalni ustanovi, ne sme računati na veliko plačo. Pripravnik, ki šele začenja pridobivati ​​izkušnje in pridobiti praktično znanje, bo v povprečju zaslužil 20-25 tisoč rubljev.

Če želite povečati svoj mesečni dohodek, morate na primer zaslužiti navadnemu. Za to bo pripravnik potreboval veliko časa, pa tudi rezervo potrpljenja in moči.

Kako policijske plače vplivajo na upokojitev?

To vprašanje marsikoga zanima. Za dodelitev pokojnine mora imeti policist vsaj 20 let izkušenj. Število opravljenih let neposredno vpliva na velikost plačil.

Pokojnina za zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve je odvisna od številnih dejavnikov:

  • plača za položaj;
  • plača za naziv;
  • izkušnje.

Ti trije kazalniki se upoštevajo pri izračunu denarnega dodatka za nekdanje policiste. Najnižja pokojnina, ki se ji lahko dodeli, bo znašala vsaj polovico plače. Zato je policija v ugodnejših razmerah v primerjavi z drugimi državljani.

Izkaz poslovnega izida

Država v zvezi z bojem proti korupciji skuša nadzorovati ne le plače policistov, ampak tudi njihove stroške. Vsako leto mora vsak delavec Ministrstva za notranje zadeve predložiti deklaracijo. Izraziti mora podatke o prihodkih in odhodkih ter o razpoložljivosti premoženja. Poleg tega se ta obveznost ne nanaša samo na policista. Izjava bi morala vsebovati podatke o zakoncu in mladoletnih otrocih. Domneva se, da bo takšen ukrep, prisiljen k prenosu informacij o finančnem stanju zaposlenih na Ministrstvu za notranje zadeve, pripomogel k boju proti podkupovanju.

Ločeno je treba povedati o prijavi dohodkov zakoncev. To velja samo za tiste policiste, ki so v uradnih odnosih. Hkrati nikogar ne zanima, ali zakonca živita skupaj ali ne. Tudi če razmerja ne vzdržujeta, vendar se uradno nista ločila, bo morala policija v deklaracijo vključiti podatke o zakoncu.

Koliko zasluži policist v ZDA?

Koliko plačajo ruski policisti, smo izvedeli. Tudi kakšna je plača policista v ZDA? Moram reči, da se v primerjavi z zaslužkom ruskih kolegov bistveno razlikuje v ugodnejši smeri.

Plača ameriškega policista ni odvisna od pridobljenih izkušenj in števila let, preživetih na položaju. Po statističnih podatkih je povprečni dohodek približno 120 tisoč rubljev na mesec, brez premij in drugih dodatkov. Policija v Rusiji lahko zavida le ameriškim kolegom.

Poteka tudi širitev plač za kazenske pregone v ZDA. Če računate v dolarjih, se dohodek giblje med 44-73 tisoč dolarji na leto. Za boljše razumevanje prevedite v rublje. Nato dobite 250-400 000 rubljev na mesec. To je plača za policaje v Ameriki.

Vendar morate razumeti, da večji dohodki skrivajo strožje zahteve za ameriške policiste v primerjavi z njihovimi ruskimi kolegi. Na primer, dobiti naslednjo lestvico le za leta delovne dobe je nemogoče. Da bi to naredili, mora policist opraviti kompleksne teste. Višji kot je težji izpit. Zato v Ameriki velja za tipično situacijo, ko se policist upokoji v istem rangu, kot ga je dobil na začetku kariere.

Zdaj veste, kakšna je plača policista v Rusiji. Ali se je vredno prijaviti na delovno mesto uslužbenca notranjega ministrstva, se vsak odloči sam.