povzetek

Ključne spretnosti za življenjepis in kako ga pravilno napisati

Ključne spretnosti za življenjepis in kako ga pravilno napisati

Video: Kako napisati CV i prilagoditi ga poziciji na koju konkurišemo - Saveti za pronalaženje posla 2019 2024, Maj

Video: Kako napisati CV i prilagoditi ga poziciji na koju konkurišemo - Saveti za pronalaženje posla 2019 2024, Maj
Anonim

Danes je pri prijavi na praktično katero koli delo potreben visokokakovosten življenjepis. Te umetnosti ne poznajo vsi, zato jo bomo danes podrobno in podrobno razumeli.

Vzorec

Brez skrbi, če ne veste, kako v življenjepis napisati in zapisati svoje ključne spretnosti, lahko vzorec najdete brez težav. Samo izpolniti morate glavna polja. Ne mislite, da storite slabo dejanje tako, da popravite življenjepis drugega in ga napolnite s svojimi podatki. To je običajna praksa, to počnejo absolutno vsi. Za uspešen intervju in iskanje zaposlitve potrebujete samo kvaliteten in podroben življenjepis, samo s pogledom, kateri delodajalec bo ustavil iskanje in vas povabil v pisarno. Vzorec je idealen za to. Poleg tega vam ni treba izumiti kolesa z izumom lastnega obrazca za življenjepis, vse za vas je že dolgo izumljeno. Torej, vzamemo končni vzorec in izpolnimo polja.

Izpolnite polja

Navesti boste morali ne samo svoje polno ime, izobrazbo in delovne izkušnje, posebno pozornost je treba nameniti razdelku »ključne spretnosti« za življenjepis. Ta odsek je zelo pomemben tudi zato, ker vsi ne razumejo, kaj točno v njem napisati. Če se vse zdi jasno s prvimi odstavki, kaj naj potem tukaj navedem? Da dobro prepražim kebab in olupim krompir? Oglejmo si podrobneje.

Ključne življenjepisne spretnosti: primer

Ta razdelek pomeni, da morate navesti svoje poklicne spretnosti, ki razkrivajo vaše težnje po določenem prostem delovnem mestu, pa tudi, da vas razlikuje med drugimi kandidati. Zato morajo biti ključne spretnosti za življenjepis skladne s položajem, za katerega se prijavljate. Če parafraziramo to, lahko rečemo, da je nemogoče in kategorično prepovedano predložiti enak življenjepis na prosta delovna mesta, ki so že sama po sebi različna. Če želite postati glavni računovodja, potem delodajalca zanima predvsem, kako se ujemate s številkami in ne ljudmi, zato je lahko veliko primerov. Vendar pa obstaja nekaj univerzalnih ključnih znanj za življenjepis: to so na primer znanje angleškega jezika, prisotnost avtomobila in vozniška izkušnja, pa tudi poznavanje internetnih tehnologij. To lahko preprosto napišete na katero koli službo. Če govorimo o podrobnostih, so primeri lahko naslednji:

  1. Računovodja: poročanje o izkušnjah s programom 1C, sposobnost uporabe programov BEST, svetovanje, garant, pisarniške aplikacije. Delovne izkušnje v vlogi vodje računovodstva in tako naprej.
  2. Ključne spretnosti za življenjepis managerja: pogajalske izkušnje, poznavanje prodajnih tehnologij, uspešne delovne prakse, lastnosti team buildinga, vodstvene izkušnje itd.
  3. Programerji so v tem poglavju vredni, da jim napišejo le razumljive angleške črke, kar pomeni imena različnih programov in programskih jezikov.

  4. Prodajalec v tem razdelku lahko navede aktivni življenjski položaj, prepričevalne spretnosti in celo tehnike NLP.

Prednosti dobrega življenjepisa

Dobro napisan življenjepis je danes vreden zlata. Zato obstajajo agencije za zaposlovanje, ki vam pomagajo najti zaposlitev in dogovoriti sestanek z delodajalcem. Vendar pa lahko po teh preprostih nasvetih sami ustvarite visokokakovostni življenjepis in poiščete prosto delovno mesto. In zapomnite si, ne glede na to, kako dober strokovnjak ste, če imate slabo napisan življenjepis, vas sploh ne bodo povabili na razgovor. To postavko pustite več časa, rezultat ne bo dolgo v prihodnosti.