povzetek

Kako ustvariti pravi življenjepis za arhitekta?

Kazalo:

Kako ustvariti pravi življenjepis za arhitekta?

Video: Webinar - Akustika v arhitekturi 2024, Julij

Video: Webinar - Akustika v arhitekturi 2024, Julij
Anonim

Statistika je določila, da bo eden najbolj iskanih poklicev v naslednjih dvajsetih letih poklic arhitekta. V preteklosti je nizko priljubljenost delavcev na tem področju pri nas razlagala utilitarni pristop k zasebni gradnji in urbanističnemu načrtovanju. Cela generacija panelnih hiš in "Hruščov" je bila postavljena brez večjega števila strokovnjakov.

Vendar se časi spreminjajo. Gradbeni trg hrepeni po svežih idejah, potrebuje sodoben pristop in kompetentno izvajanje gradbenih projektov. Zato je delo arhitekta v našem času prestižno - to je odlična perspektiva za kreativne ljudi.

Kaj počne arhitekt

Ta poklic, znan že od antičnih časov, vam omogoča kombiniranje umetnosti in inženiringa. Zato je poleg najočitnejšega poklica: oblikovanja struktur in zgradb delo arhitekta tesno povezano z oblikovanjem notranje opreme, urbanim urejanjem in ustvarjanjem parkov. Obstaja širša specializacija - urbani razvoj in urbane študije. Zdaj obstaja težnja po ozkih arhitekturnih posebnostih. To je posledica dejstva, da se gradbeni projekti vse bolj zapletajo in je razumevanje vseh njihovih vrst naenkrat zelo težka naloga.

Neposredne odgovornosti arhitekta vključujejo načrtovanje prihodnje strukture. To je zasnova zgradbe in tehnična zasnova projekta ter nadzor nad celotnim gradbenim postopkom. Ni lahka naloga. Če želite učinkovito opraviti naročilo, morate poznati svoje podjetje in ga imeti radi.

Posebnost arhitekta je zdaj povpraševana tudi pri nas. To dejstvo potrjujejo številna prosta mesta na specializiranih spletnih mestih za iskanje zaposlitve. Vendar pa je tudi precej ljudi z izobrazbo arhitekta. Zato je pomembno, da ne zamudite svoje priložnosti, poiščite najboljše ponudbe in pošljite življenjepis.

Izobraževanje

Da bi lahko postal arhitekt, je dovolj srednješolsko specializirano izobraževanje. Seveda so v privilegiranem položaju strokovnjaki z univerzitetnimi diplomami. Vendar pa rdeča diploma ni vedno pokazatelj odličnega znanja in strokovne slave. Delodajalec to pogosto razume. Mnoga velika podjetja prevzamejo arhitekte z izobrazbo s fakultete ali tehnične šole in jih nato pošljejo na nadaljnje usposabljanje. Profesionalci "rastejo" zase in zase.

povprečna plača

Delo kot arhitekt lahko prinese naslednji prihodek:

  • v Moskvi - od 43.000 do 52.000 rubljev;
  • v Sankt Peterburgu - od 36.000 do 46.000 rubljev;
  • povprečna številka po Rusiji je od 25.000 do 30.000 rubljev.

Kako se dobro zaposliti

Seveda bo katerokoli dostojno podjetje izbiralo pri iskanju zaposlenih. In da bi olajšali svojo nalogo, bodo zahtevali nadaljevanje, preden bodočega sodelavca povabili na razgovor.

Delo je treba vedno obravnavati odgovorno, pa tudi njegovo iskanje. Življenjepis arhitekta je njegov prvi in ​​najpomembnejši projekt. Dobro napisan dokument je prvi korak k vašemu cilju. Glavna naloga pri sestavljanju je prepričati delodajalca, da bi morali biti ti povabljeni v naslednjo fazo izbora. Ostaja še ugotoviti, kako to storiti.

Pravi pristop

Ni tako težko narediti dobre zgodbe o tem, kakšen specialist ste, dovolj je, da upoštevate nekaj pravil.

  1. Več podrobnosti. Ne pozabite, da morajo biti odgovori na vsa vprašanja jasni in jedrnati. Navedite točno določeno delovno mesto, ki ga želite zasesti, svoje znanje, ki je potrebno za ta kraj dela, natančen znesek, ki ga nameravate zaslužiti. Ni treba reševati drame in napisati nekaj takega: "Pripravljeni ste razpravljati o plači, ki jo ponuja vaše podjetje." Bolj ko natančno odgovorite na vprašanje, večja je verjetnost, da vaš življenjepis ne bo poletel v košarico.
  2. Ne pozabite, da ustvarjate življenjepis arhitekta! To je dokument, ki naj bo napisan v ustreznem slogu. Ne spravljajte se preveč in se poskušajte šaliti in koketirati z delodajalcem. Ne nameravate hoditi na zmenek, ampak na pomembno poslovno srečanje. Prav tako zavrzite "vodo" v svojem besedilu. Navedite konkretne podatke in ne napišite epskega romana.
  3. Izogibajte se osebnim podatkom. Vaše osebno življenje nikogar ne moti in vam ni treba navajati velike količine informacij. Vzemite natančen naslov prebivališča, številko potnega lista itd. Pri izbiri kandidatov je na prvem mestu kakšen specialist, na drugem - osebne lastnosti. Zato je bolje, da vse nepotrebne podatke o sebi izbrišete. Na tem seznamu so tudi povezave do profilov na družbenih omrežjih. Če informacije ne govorijo o vaših poklicnih sposobnostih in jih podjetje ne zahteva sam, potem niso potrebne.
  4. Slovnica je koren vsega zla. Dobro sestavljen življenjepis arhitekta ne bi smel vsebovati ene same napake, zato natančno preverite besedilo za črkovanje. Verjemite mi, da vam bo znanje ruskega jezika dodalo nekaj dodatnih točk pri izboru.
  5. Ne laži! Arhitekt je poklic, ki zahteva dobro strokovno znanje. Predstavljajte si, da ste bili povabljeni na razgovor in ste ga opravili. Zdaj se morate pokazati delodajalcu. Izjavite se za prvovrstnega strokovnjaka, ki zna pravilno načrtovati, narediti kakovostne risbe, nadzorovati delovni proces in prepoznati napake. Če se znanje ali izkušnje, ki ste jih navedli v življenjepisu, ne izkažejo, potem preprosto izgubite svoj in čas drugih ljudi. Ni dovolj, da sedite v mehkem in udobnem stolu v veliki družbi, še vedno morate ostati v njem.
  6. Zaželeno je imeti fotografijo. Ker je dokument uraden, bi morala biti fotografija primerna. Seveda nihče ne prosi, da bi ga fotografirali kot potni list, toda slike z zadnje stranke v tem primeru tudi ne bodo delovale.

Vzorec vzorca arhitekta

Ivanov Ivan Ivanovič

Osebni podatki: 30 let;

poročena, dva otroka.

Kontaktni podatki: Naslov: Moskva, avtocesta Zvenigorod.

Telefon: +7 999 999 99 99

E-pošta:

Namen: Poiščite službo v podjetju "Camomile & Co" kot arhitekt-oblikovalec.
Željena plača: 30 000 rubljev.
Izobraževanje: Univerza - …

specialnost - …

leta študija - 2000-2005.

Dodatni tečaji - …

(navedite vsa obdobja strokovnega razvoja, ki ste jih imeli).

Jeziki: Ruska je glavna.

Angleščina je vmesna.

Dodatna znanja: Strokovne računalniške spretnosti;

Poznavanje programov: …

(v življenjepisu arhitekta navedite točno tiste veščine, ki bodo pri vašem delu res uporabne).

Delovne izkušnje in

poklicni

dosežki:

Od leta 2005 do 2015 je delal v podjetju "Vasilek" - velikemu podjetju, ki se ukvarja z urbanističnim načrtovanjem. Povejte nam malo o podjetju in položaju, ki ste ga imeli v preteklosti.

Zelo pomembno je navesti dosežke, če obstajajo. Na primer o sodelovanju pri ustvarjanju obsega projekta, o zmagah na tekmovanjih itd.

Osebne kvalitete: V tem razdelku navedite samo podatke, ki so potrebni posebej za življenjepis arhitekta.

V življenjepis ne dajte svojih misli, besedil lastne sestave in objave. Vse to je odveč. Življenjepis mora biti na eni strani, največ na dveh. Prekomerna kratkost je tudi uničujoča in ne bo dodala vaše trdnosti. Zapolnjevanje glavnih polj in grafov je glavna naloga.