karierno upravljanje

Življenje 30-letne Rusinje, ki se je premikala za volanom tovornjaka in odpotovala v ZDA

Kazalo:

Življenje 30-letne Rusinje, ki se je premikala za volanom tovornjaka in odpotovala v ZDA
Anonim

Če je ženskam v naši državi prepovedano voziti tovornjak, se lahko za sanje odpravite v Združene države Amerike. Kljub temu, da je na dvorišču že 21. stoletje, predstavniki lepe polovice človeštva še vedno ne smejo biti mornar, voziti električni vlak in vagon. Vendar je napredek na tem področju že načrtovan in od prej prepovedanih 400 poklicev jih ostane le še 100.

Danes izvemo o tridesetletni deklici Olgi Meleškovi, ki živi v ZDA in že mesece vozi ogromen avtomobil.

Kako se je vse začelo

Današnja izseljenka pravi, da ji je dolgo časa zelo težko biti poleg prijateljev in sorodnikov. Z možem, ki podpirata njegovega zakonca, se je v ZDA preselila. Družini je bilo težko, saj so morali začeti vse na novo: naučiti se jezika, se navaditi na nov način življenja in v kratkem času najti delo.

O začetku poti

Kot izseljenec mi je najtežje, če ne vidim svojih sorodnikov in prijateljev. Tri leta živim v Združenih državah Amerike in zdi se mi, da sem se šele začel navaditi na to. Mož, s katerim sva se preselila, me zelo podpira, saj sem moral začeti iz nič: iskati delo, se naučiti jezika, se navaditi na nov način življenja.

Moški je prijatelj, ni pa prijateljev: pogosta težava žensk, ki se družijo s fanti

Kot v trgovini s sladkarijami: deklica je pokazala svojo spalnico "sladkarije"Par se je odločil za ločitev, a se je po formalnostih njegova nekdanja strast vrnila k ženi

Ker mnogi prijatelji delajo kot tovornjakarji, se je par odločil tudi za prevoz blaga. Kupili so tovornjak in se lotili dela. V mnogih filmih tovornjakarji prikazujejo nekakšne romantike, ki so nori na dolgo pot. Pred tem je v Rusiji junakinja našega članka delovala kot inženirka, ki je zasnovala ceste, vendar je bila ta rutina za mlado žensko tako moteča, da se je odločila radikalno spremeniti svoje življenje.

Novo življenje

Olga že skoraj leto dela kot voznica tovornjakov in je lahko na cesti več mesecev. Zdaj si z možem želita narediti urnik, da se bosta po mesecu odsotnosti doma vsaj teden dni sprostila. Na žalost ali na srečo, medtem ko zakonca nimata otrok in ves čas potujeta skupaj. Toda tisti, ki imajo potomce, je veliko težje preživeti dolge ločitve.

Zastoj pri delu

Prej je družina delala zase, a prevozništvo trenutno poteka v težkih časih, zato sem moral zapreti organizacijo in iti na delo v podjetje. Če želite zaupati prevoz velikega obsega, se morate izkazati. Moj mož je to storil precej hitro, toda Olga že nekaj časa čaka na začetek preizkusne dobe. Upa, da bo kmalu lahko vozila svoj najljubši avto.

"Kaj ji je na glavi?" Nova pričeska Voločkove je na spletu zažarela

Tašča naj razume, da je za družino odgovoren poročen sin

10 možnosti za okusne zajtrke, katerih priprave ni škoda

Ženska sumi, da se ji preprosto ne mudi. Morda je razlog v tem, da ona ni moški, ampak morda zato, ker je ta organizacija ruska. Toda par je pri tej zadevi kategoričen in si želita delati le skupaj, zato se bosta za svoje pravice borila do konca.

Zanima me, na primer, zakaj ženska pri nas ne more voziti tovornjaka. Konec koncev jih sprejmejo vozniki trolejbusov in tramvajev. In če verjamete čudnemu stereotipu, da tovornjakarji slabo dišijo, bi morale ženske, nasprotno, imeti koristi - umivajo se večkrat na dan in pogosteje menjajo oblačila.

Kakšne težave vas čakajo?

Najtežja stvar v tovornjakarskih strojih je nakladanje in razkladanje avtomobila. Konec koncev lahko ta postopek traja tudi do 8 ur. Toda tudi Olga se tukaj ne odvrača - močna kava ali kontrastna prha pomagata, da ju razveselita. Poleg tega veseli pes nenehno potuje z zakoncema, zato jim ni treba biti žalosten. Če se je nenadoma zgodila nesreča, ne paničite, saj bodo na cesti vedno dobri ljudje, ki so pripravljeni pomagati.

Saltykova hči Anna se je poročila. 24-letna nevesta je bila lepa (foto)

Strokovnjaki opozarjajo: pred prazniki je več spletnih prevarantov

Če želite biti enaki partnerji v zakonski zvezi, vam odgovornosti ni treba enakomerno deliti

Prednosti takega dela

Tovornjakarji se morajo pogosto zadržati v različnih mestih. In to ima svoje prednosti. Lahko izvedete zanimiv ogled okolice in izvedete veliko o sebi. Najdete lahko tudi čudovit kraj za sprostitev. Tam lahko prenočite in si celo privoščite majhen piknik. Na avtocesti za tovornjakarje so posebni rekreacijski centri, kjer lahko spijo, se sprostijo, operejo oblačila, pojedo in se tuširajo. Prav tako je vredno opozoriti na neopisljiv občutek svobode, ko letite po cestišču, za seboj puščate mesto in vas, reko in jezero.

Nasveti ženske tovornjakarje

Olga novincem svetuje, naj se ne skrbijo, kaj si bodo mislili drugi. Zberite svojo voljo v pest - in naprej naprej svojim sanjam! Za delo boste potrebovali močne živce in vozniško dovoljenje zahtevane kategorije. Vse osnove vas bodo naučili v avtošoli, povedali bodo in pokazali vsem. Voznika nihče ne sili k popravilu avtomobila, pri tem sodelujejo posebne službe.

Edino, kar je slabo, je dolga ločitev od sorodnikov. V avtu moraš praktično živeti, zato se moraš naučiti spoprijeti s stresom. Mnoga dekleta se v strahu zmrznejo ob pogledu na kolobarja, ki tehta 40 ton, vendar to šele na začetku. Potem se navadiš na vse in svobodno voziš to "pošast".

In končno, Olga priporoča, da nikoli ne pripeljete neznancev. Skrbite zase in vzemite vse najboljše iz življenja!

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini