zaposlovanje

Zakaj bi najeli pogosto potujoče ljudi: 10 razlogov

Kazalo:

Zakaj bi najeli pogosto potujoče ljudi: 10 razlogov

Video: Kathleen Stockwell on Nicaragua and El Salvador 2024, Maj

Video: Kathleen Stockwell on Nicaragua and El Salvador 2024, Maj
Anonim

Nekdo je nekoč rekel, da nam nič ne odpira uma in oči kot potovanje. Težko je s tem oporekati. Hkrati so pogosto potujoči ljudje praviloma ne le zanimive in razvite osebnosti, odlični sogovorniki, ampak tudi zelo perspektivni zaposleni. Zakaj? Ugotovili bomo s preučitvijo razlogov, zakaj je pri najemu vredno podrobneje pogledati kandidate, ki pogosto potujejo.

Svoje osebne rasti ne omejujejo.

Vloženi popotniki imajo več možnosti, da rastejo ne samo profesionalno, temveč tudi osebno. Glede na rezultate številnih študij so kvalifikacije in delovne izkušnje le 25% verjetnosti, da boste sprejeti na želeni položaj. Preostalih 75% je odvisno od prosilcev in njihovih komunikacijskih sposobnosti. Toda potovanja samo zagotavljajo idealne pogoje za razvoj slednjih. Dejansko se na potovanjih v različne države naučiš ukvarjati z ljudmi različnih kultur in tradicij. V našem svetu z močno nagnjenostjo k globalizaciji ta kakovost postaja vse pomembnejša.

Spremembe niso sumljive.

Popotniki imajo bogate izkušnje, še posebej, če se jim zgodi, da delajo v tujini. Odprti so za spremembe in verjetno bolj zaznavajo strukturne spremembe, reorganizacijo podjetja itd., Kot zaposleni, ki nikoli niso potovali zunaj svojega mesta ali države.

Pesmi po pesmi … Ne glede na to, koliko se je Mary potrudila, ni mogla najti moža

So zanesljive in smešne: kakšne lastnosti ima dobra varuška"Kaj naredi marafet" - 10 znanih sodobnih pevcev pred in po ličenju

Z upravljanjem časa nimajo težav.

Zavarovani popotniki so praviloma sposobni izpolnjevati roke in se držati urnika, saj morajo načrtovati izlete in potovanja, obenem pa se znajo peljati z letalom, vlakom ali avtobusom. Spretnosti upravljanja časa se odpravijo, če želi popotnik v kratkem času hitro raziskati več mest ali celo celo državo. Posledično vam ta izkušnja omogoča pravilno postavljanje ciljev in izračun časovnega okvira za njihovo doseganje.

Ne ustrašijo se učenja drugega jezika

Ljudje, ki pogosto potujejo, se navadno vsaj malo naučijo jezika, ki ga govorijo v državah, ki jih obiščejo. In to je odlična odskočna deska, ki lahko pozneje izboljša to znanje. Če se vaše podjetje ukvarja s tujimi strankami, potem je smiselno najeti kandidata z dodatnim znanjem jezika.

Ne bojijo se zapustiti svoje cone udobja.

Ljudje na potovanju se pogosto srečujejo s stresnimi situacijami, ki jih prisilijo, da so iznajdljivi in ​​potisnejo meje svojega območja udobja. Konec koncev, koliko turistov se uspe izgubiti, izkusiti jezikovne težave, zamujajo na let, izgubijo dokumente in se soočijo z drugimi težavami. To so resnični testi, ki zagotavljajo neprecenljive izkušnje za delo, saj se moramo pogosto v svojih poklicnih dejavnostih odreči temu, česar smo navajeni, in se znajdemo v povsem novih pogojih.

1.000 turistov blokiranih v luksuznem hotelu na Tenerifih zaradi koronavirusaZgodbe o potrebnih kupcih, ki kupujejo hrano v samo zalogaj

Skrivnosti ženske čarovnice ženske Nastje: pri kvačkanju ne razmišljajte slabo

Niso proti timskemu delu

Popotniki se pogosto družijo s prijatelji na potovanju. To je zelo pomembno, saj takšne situacije ljudi naučijo interakcije v timu. Bodite prepričani, da vprašate kandidata za intervju, kaj je pripravljen žrtvovati v korist skupine.

Ne zanemarjajo svojih spretnosti odločanja.

Inveterate potniki sprejemajo pomembne odločitve na vsakem potovanju. Tehtajo prednosti in slabosti določene vrste prevoza, nastanitve, ocenjujejo možna tveganja. Tudi popotniki vedo, kako postaviti prednost. In te iste veščine, ki jih lahko uporabljajo na delovnem mestu.

V izrednih razmerah ne panično

Navidezni popotniki radi govorijo o težkih situacijah, v katerih se znajdejo. Bodite prepričani, da jih poslušate in izvedeli boste, kako jim je uspelo priti iz težkega položaja. Praviloma je to dober pokazatelj, kako se bodo odzvali na izredne razmere, s katerimi se bodo lahko srečali med delom.

S samoorganizacijo nimajo težav.

Na primer, zavzeti popotniki morajo vedno skrbeti za svoje zdravje - sprejeti cepljenja, nekaj previdnosti itd. O tej zadevi sprejemajo svoje odločitve, kar jih odlikuje izredno pozitivno. Konec koncev je le zelo organizirana oseba sposobna vse držati pod nadzorom in biti sposobna skrbeti zase v popolnoma tuji državi.

Pozdravljajo inovacije.

Pogosto so ljudje na potovanjih zelo radovedni. Ta občutek jih poganja in naredi njihov pristop k življenju in delu bolj ustvarjalen. Zato jih bodo vedno zanimale različne novosti in jih raje pozdravile kot zavračale. Kar bo seveda zelo pozitivno vplivalo na delovni proces.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini