karierno upravljanje

Delo v podjetju Magnet: ocene in mnenja

Kazalo:

Delo v podjetju Magnet: ocene in mnenja

Video: Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah - 3. del 2024, Maj

Video: Pravni nasveti za s. p. in podjetja v izrednih razmerah - 3. del 2024, Maj
Anonim

Ne hitite, da bi dobili službo, ne da bi se o tem ničesar naučili. Na srečo je zdaj to veliko lažje storiti, zahvaljujoč internetu in človeški želji, da bi delili žalost ali "odpravili" maternico. Tako na primer delo v pregledih Magnet, kot se je izkazalo, ne zbira vedno dobrih. Pogosto so to očitki in pritožbe. Kakšno je dejansko delo v Magnetu? Ali so negativni pregledi upravičeni ali gre za mahinacije ljudi, ki so vedno nezadovoljni?

Kaj je magnet?

In to je ime največje trgovske verige v Rusiji glede na število trgovin, maloprodajnih površin in prihodkov. Danes je število zaposlenih v njenih trgovinah približno dvesto tisoč ljudi, kar je enako prebivalstvu srednjega ruskega mesta. Vsak teden se širi veriga trgovin, ki odpira približno tristo novih delovnih mest.

Podjetje je bilo ustanovljeno ne tako dolgo - leta 1994 in je že pokrilo neverjetno količino ozemlja Ruske federacije. Trgovinska veriga ima več kot 6.200 trgovin, pa tudi 132 hipermarketov. Poleg tega podjetje vsebuje osemnajst distribucijskih centrov in enako število transportnih podjetij. V prihodnosti naj bi se število trgovin povečalo.

prednosti

Delo v hipermarketu Magnit je po mnenju "lajalcev" izredno zanimivo, pomembno in dobičkonosno, zato ga nikoli ne boste obžalovali, če ste ga izbrali. Po vstopu v službo za stranke se bo pred vami odprl večstopenjski sistem usposabljanja in razvoja osebja, računate lahko na kariero in s tem na povečanje plač. Tako idealno delo v Magnetu. Mnenja v ta ideal samo dvomijo.

Minusi

Delo v Magnitu v Moskvi in ​​v drugih mestih, kjer je to omrežje doseglo, se izkaže, da ni tako dobro. Seveda so povsod pomanjkljivosti, vendar jih ne bi smelo biti preveč. Toda delo v podjetju Magnit je zbralo negativne ocene v takih količinah, da je zdaj na seznamu najslabših delodajalcev (glede na projekt antijob.net).

Kot se je izkazalo, ima delo trgovskih centrov svoje negativne "čare". Torej, sodeč po številnih pritožbah, se tu nenehno krši delovni zakonik, delovni dan je dvanajst ur in ta čas je na nogah. Poleg tega so prisiljeni delati zastonj in nadure, delo pa lahko združuje naloge prodajnega uradnika, varnostnika, nakladalca in čistilca. Zaradi vsega tega se plača minimalna plača, zaradi pomanjkanja video kamer pa cveti "nakupovanje", zato morajo prodajalci plačevati pomanjkanje iz lastnih žepov. Nadalje: obstaja 28 počitniških dni, ki pa jih "razporedimo" na polovico in zaradi prostega pretoka zaposlenih praktično ni prostih dni. V trgovini vas lahko prehiti eksplicitni kolega, saj direktorji brez izobrazbe imenujejo ljudi z ulice.

Kosilo je dvajset minut na dan. Izmenjavati se. Če imaš čas.

Ste noseči? Preživeli boste od tam, bodite prepričani. Navsezadnje nosečnice ne morejo delati, vendar morajo tudi plačati. Tudi v času, ko vsi potrebujejo delo, so prosta prosta delovna mesta. Poleg tega obstajajo številne pritožbe ne samo zaposlenih, temveč tudi kupcev - glede izdelkov s potekom roka, kakovosti storitev in nesramnega odnosa.