karierno upravljanje

Še vedno ne veste, kdo je moderator?

Še vedno ne veste, kdo je moderator?

Video: Kaj vse ovira spremembe in kako jih vendarle izpeljati? 2024, Maj

Video: Kaj vse ovira spremembe in kako jih vendarle izpeljati? 2024, Maj
Anonim

Z razvojem interneta so mnogi začeli aktivno preživljati svoj čas na različnih spletnih mestih in forumih. To je zaznamovalo pojavljanje moderatorjev. Zagotovo imajo nekateri uporabniki v zvezi s tem vprašanje: "Kdo je moderator?"

Moderator - oseba, ki veliko časa porabi za komunikacijo z udeleženci foruma in aktivno sodeluje v življenju vira. Moderator foruma mora upoštevati popolnoma enaka pravila kot preprost udeleženec v komunikaciji. Preprosto povedano, to je status, ki ni ovira pri komunikaciji z ljudmi. Poleg vsega tega bi moral imetnik tega statusa spoštovati red na forumu in vzdrževati sproščeno vzdušje, ki bo privedlo do pozitivne komunikacije. Na vprašanje, kdo je moderator, lahko odgovorim tudi, da gre za osebo, ki vzdržuje ustrezno raven aktivnosti v tistem delu foruma, ki mu sledi. Poleg tega v razprave pritegne nove uporabnike.

Ta status vam omogoča urejanje, brisanje, premikanje absolutno katere koli teme in nekaterih objav v forumski niti, ki jih upravlja moderator. Z vsemi pooblastili sprejema tudi odgovornost za vse svoje dejavnosti, saj drugi udeleženci foruma pričakujejo, da bodo svoje privilegije pametno izkoristili. Prav tako moderator poskrbi, da uporabniki med komunikacijo ne presegajo mej spodobnosti, nikogar ne užalijo in ne užalijo drug drugega.

Pravice in obveznosti moderatorja so naslednje:

  1. Sodeluje v sporočanju foruma, ki ga spremlja, ne da bi kršil nobena pravila.
  2. Moderator se mora pravočasno odzvati na pritožbe drugih udeležencev komunikacije, si ogledati svojo rubriko, da bo imel objektivne informacije o svojih dejavnostih.

  3. Ta uporabnik nadzoruje spoštovanje vseh pravil s strani drugih udeležencev v komunikaciji.
  4. Moderator ima možnost urejanja nekaterih objav in tem. Če je po njegovem mnenju prišlo do kršitve pravil, potem je treba sporočilo takoj izbrisati ali urediti, odvisno od resnosti kršitve.
  5. Moderator ima možnost samostojnega izbiranja najbolj zanimivih tem, da jih odpravi.
  6. Ima sposobnost ustvariti temo, jo urediti ali zapreti. In tudi združite več tem v eno ali jih ločite.
  7. Moderator lahko uporabnikom opozori, če kršijo splošna pravila. In to bi moral storiti le prek zasebnih sporočil.
  8. Če je več kot pet opozoril, mora to posredovati administratorju foruma.
  9. Če pride do situacije, ki ni opisana v pravilih, potem mora moderatorja voditi zdrav razum.

Najverjetneje, zdaj vam je postalo jasno, kdo je moderator in kakšne so njegove odgovornosti. Dejavnosti moderatorja je mogoče kombinirati z drugimi dejavnostmi. Z drugimi besedami, ta status lahko dobite na več internetnih virov hkrati.

Kaj še lahko odgovorite na vprašanje, kdo je moderator? Vredno je vedeti, da lahko samo skrbnik spletnega mesta odvzame pooblastilo v več situacijah: pri prijavi ali s številnimi pritožbami.