karierno upravljanje

Opis storitve: kaj si je pomembno zapomniti

Opis storitve: kaj si je pomembno zapomniti

Video: Predstavitev virtualnega učnega okolja Blackboard, ki se uporablja za potrebe online študija 2024, Maj

Video: Predstavitev virtualnega učnega okolja Blackboard, ki se uporablja za potrebe online študija 2024, Maj
Anonim

Prej ali slej mora vsak od nas dobiti ali napisati neko lastnost. To je precej zapletena zadeva, zlasti če menite, da so zahteve za ta dokument precejšnje in zanjo ni nobenih regulativnih zahtev.

Kljub temu obstaja določen standard, ki pomaga bolj natančno in pravilno razkriti poslovne lastnosti zaposlenega. Tukaj je, kako to storiti.

Opis storitve izda neposredni nadrejeni. Vaš življenjepis ali podpis na njem lahko naloži višji vodja, torej tisti, katerega podpis lahko overi s pečatom.

Na samem začetku dokumenta (blok informacij) so navedeni podatki o potnih listih, biografski podatki, izobrazba, položaj zaposlenega, čas njegovega bivanja na tem položaju. Če gre za vojaško službo, je poleg položaja treba navesti tudi čin. Če obstaja več subjektov, se najprej navede prednostna naloga tega področja dela. Vojska navaja kraje služenja, bivanje na "vročih točkah" in sodelovanje v sovražnostih.

Drugi blok, ki naj vsebuje storitveno značilnost - opis

delovna dejavnost. Pomembno je poudariti poklicne lastnosti zaposlenega. Na primer, za ustvarjalne delavce je priporočljivo poudariti njihovo individualnost, za vojaško osebje - prizadevnost in razumno pobudo, za novinarje - ustvarjalnost itd. Dobro je, če je zaznati (še posebej, če je zapisana uradna značilnost častnika ali srednjega vodje) sposobnost prisluhniti mnenjem podrejenih, jasno upoštevati navodila višjih, pa tudi poklicne in osebne lastnosti.

Nadalje bi moral opis službe seznaniti z odnosom zaposlenega ali vojaka do družbenih dejavnosti: udeležba v nenavadnih ("pošolskih") dejavnostih organizacije, znanstvenih, javnih, prostovoljnih ali drugih projektih. Lahko opazite naravo odnosa s sodelavci, upravniki in podrejenimi.

Na koncu je v zadnjem delu seznam vseh informacij, ki so pomembne za osebo, ki ji je napisan opis storitve. Tu se vnesejo podatki o nagradah, nagradah itd.

Pomembno je upoštevati, da mora biti po eni strani značilnost zanesljiva, po drugi strani pa ne sme biti ostro negativna. Če zaposlenega ali vojaka ne odlikujejo posebni talenti in vnema, če ni kršil zakona, je bolje negativne podatke uravnotežiti s pozitivnimi informacijami. Na primer: v komunikaciji je impulziven, vendar vedno zadrži lastna čustva.

Za častnike je pomembno poudariti moralno vzdržljivost, sposobnost varovanja vojaških skrivnosti, pa tudi odlično telesno pripravljenost.

Na koncu specifikacije kažejo, komu je namenjen.

Pomembno si je zapomniti, da priprava takega dokumenta pomeni delo z osebnimi podatki zaposlenega, zato njegova priprava ne bi smela kršiti norm, opisanih v 14. členu delovnega zakonika. Zlasti je treba to značilnost predložiti na pisno zahtevo in mora biti v nasprotju s prejemom. Izjema so lahko primeri, ki vključujejo pravdne spore ali kršitve zakona.

Podatke lahko v vsakem bloku navedete v narativnem vrstnem redu ali na seznamu.