povzetek

Programer: življenjepis in njegove značilnosti

Kazalo:

Programer: življenjepis in njegove značilnosti

Video: Življenje: neverjetno Božje stvarjenje (Creation Magazine LIVE! Sezona 8 Epizoda 6) 2024, Maj

Video: Življenje: neverjetno Božje stvarjenje (Creation Magazine LIVE! Sezona 8 Epizoda 6) 2024, Maj
Anonim

Kot veste, bo za mnoge iskanje zaposlitve veliko učinkovitejše, če imate pravilno napisan življenjepis. Kakšen je? To je majhna samoopredelitev, ki jo v pisni obliki pripravi oseba, ki želi dobiti robota. Obvezno mora našteti: osebne in poklicne spretnosti, zakonski stan, kraj prejšnje zaposlitve, dosežke, če obstajajo, in seveda kontaktne podatke.

Pomembno si je zapomniti, da je dobro napisan življenjepis programerja (primer na koncu) štirideset odstotkov uspeha. Z objavo na internetu lahko z zaupanjem rečemo, da se možnosti za uspeh podvojijo. Kaj morate vedeti, kako ustvariti privlačen življenjepis programerja? Prosilci pogosto padejo v težave, ob predpostavki, da bi moralo biti vse postavljeno strogo "po pravilih" in ne korak vstran. Kaj je njihova napaka?

Programer. Povzetek in njegove značilnosti

Preprosto je - ljudje bodo prebrali življenjepis in ne avtomobile. Zato suh seznam dejstev in značilnosti ni najboljša možnost, tudi če zadeva področje, kot je programiranje. Kje začeti?

Nekateri menijo, da je treba najprej omeniti njihov namen. To je lahko želeni položaj, plača ali določeno področje dela. Naslov … Ne bi smel biti sestavljen iz ene same besede - "PROGRAMMER". Življenjepis bo pravilen, če napišete popoln, a kratek stavek, v katerem je navedeno, da gre za nadaljevanje za delovno mesto programerja. Nadaljnji osebni podatki se začnejo: vpišete svoj priimek, ime in zapor.

Zlato pravilo življenjepisa - poleg kontaktnih podatkov mora biti navedeno ime. To je vse tako, da bi delodajalec najlažje kontaktiral prosilca. Stiki pomenijo mobilni in domači telefon, e-pošto. Pomembna točka: ime polja mora biti pravilno. Z imenom xaker987 ali terminator874 ne potrebujete nobenega e-poštnega sporočila. V tem primeru je vredno ustvariti novo škatlo.

Osebni podatki in delovne izkušnje

Pri sestavljanju priporočamo uporabo dobrega vzorca. Življenjepis programerja mora odražati ne samo poslovne veščine, ampak tudi življenjski slog. Vsako kategorijo bi bilo dobro navesti iz nove vrstice. Med drugimi osebnimi podatki morate zapisati svojo starost in zakonski status. To mora omeniti programer (življenjepis se vedno ujema s poslovnim slogom). Nadalje o prejeti izobrazbi. Prve vrstice bi morale vsebovati leta študija, ne pozabite navesti polnega imena ustanove. Ni pomembno, ali je programer študiral na posebnosti ali ne.

Skupaj z imenom je priporočljivo navesti leta študija in iz tega izhajajočo specialnost. Informacije o dodatnih tečajih napredno usposabljanje itd. Ne bodo odveč.Naslednja in ena najpomembnejših faz pisanja življenjepisa so delovne izkušnje. Predstavljena mora biti urejena in strukturirana - po letih. Prav tako je treba navesti ime podjetja, položaj, ki je bil tam, opravljene naloge in morebitne dosežke. Po branju tega odlomka bi moral delodajalec imeti dokaj jasno in popolno sliko o potencialnem zaposlenem. Povzetek programerja (primer), ki ga lahko vidite spodaj.

Kot vidite, tega uradnega prispevka ni težko napisati. Ne pozabite, da mora življenjepis programerja čim bolj odražati njegove sposobnosti in veščine. Primerno bo našteti naučene programske jezike, vrste platform in baz podatkov. Za delodajalce je pomembno tudi znanje računalniške postavitve.

Kaj je mogoče omeniti v dodatnih informacijah?

Statistični podatki kažejo, da so obrazci za življenjepis s fotografijo pri delodajalcih veliko bolj uspešni kot drugi. Vsi poznajo izraz: "Spoznajte se po oblačilih." Ni presenetljivo, da uspešna fotografija lahko znatno poveča možnosti za uspeh. Zato pri delu na tej stopnji oblikovanja ne pozabite nasmehniti. V življenjepis lahko v življenjepis dodate tudi fotografijo iz potnega lista, vendar izkušnje kažejo, da za večino to ni najboljši posnetek. Drug pomemben korak je spremno pismo, ki ga bo napisal programer. Življenjepis brez njega bo nepopoln. Če se je zaposleni odločil, da ga bo sestavil na papirju, se prepričajte, da gre za lepo predstavljiv list dobre kakovosti. Emmotikoni in druge svoboščine niso dovoljeni.

Dodatne informacije

V spremnem pismu, ki se drži poslovnega sloga, je treba povedati o namerah v zvezi s tem podjetjem. Na kratko vam lahko povemo, za kakšno delovno mesto se prijavlja potencialni zaposleni in zakaj si ga zasluži. Ne bo odveč opisati pozitivne osebne lastnosti, zasvojenosti in hobije. Za zaključek se lahko zahvalite za porabljen čas.

Osnovne informacije o življenjepisu

Če povzamemo, moramo upoštevati, da morajo biti podatki sestavljeni iz naslednjih blokov:

1. Naslov.

2. Ime, stiki: mobilni in domači telefon, nabiralnik, skype.

3. Osebni podatki: zakonski stan, starost, otroci.

4. Namen: položaj, plača, delo v podjetju.

5. Izobraževanje. Navedite ime univerze, leta študija, pridobljeno specialnost.

6. Delovne izkušnje (ime podjetja, navedite leta dela).

7. Spretnosti. Njihov kratek opis.

8. Dodatne informacije. To je lahko seznam vaših hobijev, hobijev, pozitivnih lastnosti in prednosti.