karierno upravljanje

Seznam dosežkov in osebni cilji: 9 preprostih načinov, kako verjeti vase in uspeti

Kazalo:

Seznam dosežkov in osebni cilji: 9 preprostih načinov, kako verjeti vase in uspeti

Video: The Great Gildersleeve: Selling the Drug Store / The Fortune Teller / Ten Best Dressed 2024, Julij

Video: The Great Gildersleeve: Selling the Drug Store / The Fortune Teller / Ten Best Dressed 2024, Julij
Anonim

Ste se že kdaj vprašali, zakaj so nekateri uspešnejši od drugih? Je njihov uspeh nekaj prirojenega? Ali pa so bili morda bolj odločni, disciplinirani in umirjeni? Seveda so pomembne zgornje lastnosti (pa tudi jakosti značaja), vendar obstaja ena značilnost, ki jih vse združuje. Za kaj se gre? O samozavesti.

Lahko ste lepi in pametni, atletski in iznajdljivi, vendar brez samozavesti teh lastnosti ne morete v celoti izkoristiti. Poglejte okoli: na televiziji, v internetu ali drugih medijih lahko vidite veliko uspešnih ljudi. Kako lahko nekdo pridobi trdno zaupanje in postane uspešen človek? Pa ugotovimo.

Vera vase: kaj to pomeni?

Vera vase je tesno povezana z dobro samopodobo, ki se oblikuje že od otroštva. Ko dozorijo, nekateri pogosto zamudijo eno pomembno točko: omogočajo znižanje samozavesti. Na primer, to se lahko zgodi na delovnem mestu: delajo še naprej tam, kjer za svoje delo ne prejemajo nobenega užitka in kjer ni namigovanja o karierni rasti.

Še huje je, ko spoznaš, da so nadrejeni nesrečni. Sama misel, da vas lahko odpustijo vznemirjanja in vznemirjenja. Lahko si zastavite neprijetna vprašanja: "Ali bom našel novo službo? Ali bodo takšne spremembe vplivale na moj dohodek? In kaj, če ne bom izpolnjeval potrebnih zahtev? Kakšna bo moja ekipa?"

Hobitne hiše, katerih lastniki jih obožujejo, se širijo po vsem svetuIgor Nikolaev se je v mladosti pokazal brez brkov: fotografijaŠkotska obnavlja svoja šotišča, ki absorbirajo ogljik iz zraka

Prav zaradi teh nemirnih misli lahko naše zaupanje oslabi. Kljub temu močno prepričanje vase spodbudi, da se ne prepustimo strahu, in odpira nove priložnosti za izboljšanje svojega življenja. Kako prepoznam, če imam samozavest?

Znaki šibke samozavesti

Obstajajo trije jasni znaki pomanjkanja zaupanja. Prva je samo dvom. Kako se manifestirajo? Soočeni z novimi in zahtevnimi nalogami se ljudje obotavljajo, ali bi se jih takemu izzivu celo izognili. Misli, kot so "Ne morem!" se je treba previdno izogibati: sicer se prepričanje o neuspehu samo še poveča. To močno otežuje boj proti negotovosti.

Želja biti neopazna je še en znak pomanjkanja vere vase. Zakaj? Namesto da se odkrito izrečejo proti kakršni koli odločitvi ali izstopajo iz množice, ti ljudje raje ostajajo v ozadju, kot da ne bi pritegnili pozornosti nase in zavrnili kakršno koli udeležbo. A dejstvo, da postanejo skoraj nevidni, igra proti njim: njihove sposobnosti ostajajo skrite, takšni ljudje so pogosto podcenjeni ali celo veljajo za nesposobne.

"Nikoli nisem šla kirurgom": Daria Moroz o plastični operaciji Kako narediti svetlo foto cono iz valovitega papirja: mojstrski razred67-letna Daria Dontsova je z oboževalci delila najboljšo vajo za tisk

Potreba po nenehnem prepričevanju o nečem je še en znak negotovih ljudi. Ta potreba se kaže tako v službi kot v osebnem življenju in je lahko breme za zakonca, družinske člane in sodelavce. Zakaj? Tak človek nenehno zagotavlja zagotovila, da je ljubljen, da bo uspel in tako naprej. Ta dejavnik pogosto vodi v stres in odnosi z drugimi trpijo le zaradi tega.

Koristi zaupanja

Močno prepričanje vase je rezultat uspeha, ki ga spodbuja močno prepričanje v svoje sposobnosti. Če nekdo dvomi vase, mu le redko uspe. Če želite doseči zaželen cilj in postati uspešen, morate nenehno delati na sebi. Kaj vključuje to?

Sestavite seznam svojih dosežkov

Ste pripravljeni spustiti glavo in obupati? Sestavite seznam svojih dosežkov: naj bo na vašem mestu na vidnem mestu. Takšni spomini vam bodo zagotovo vlivali samozavest. Seveda so se v vašem življenju dogajale težke situacije. A niste premagali vsaj nekaj njih? Morate biti ponosni na bitke, zaradi katerih ste postali zmagovalci. Takšni spomini so dober psihološki motivator, ki vam bo povrnil vero vase.

Poleti bo Nizozemska gostila vodno parado, posvečeno delu Jeronima Boscha

Igla se je dotaknila neznanega, kar so poznali le zdravilci Najkrajši test: sogovorniku postavite samo 1 vprašanje o odnosu do drugih

Zberite okoli sebe ljudi, ki verjamejo vate

Če so v bližini ljudje, katerih kritična miselnost prevlada, potem ne preseneča, da tudi vi ne morete poleteti navzgor. Izogibajte se temu družbenemu krogu: poiščite podobno misleče. Ohranite prijateljstvo s tistimi s podobnimi vrednotami in interesi. Podprli bodo vas in vaše cilje. Posledično se bo okrepila vaša samozavest.

Imeti svoje cilje

Sestavite seznam ciljev, ki jih želite doseči v naslednjem letu, naslednjih petih letih ali v življenju na splošno. Ocenite svoje načrte: je to res vaš cilj ali le lepa podoba revije? Si to resnično želite ali je povezano s soprogo, šefom ali zaposlenim?

Spoznajte sebe

Bolj kot se poznate, več miru in varnosti bo vstopilo v vaše življenje. Samozavest se začne s poštenostjo, ne samo do sebe, ampak tudi s cilji v lastnem življenju. Ne morete voditi življenja, v katerem izpolnjujete samo želje drugih ljudi.

Ne primerjajte se z drugimi

Zelo pomembna točka. Navadno smo enaki kot nekdo drug, vendar nam takšen nagib lahko zaigra trik.

Nehajte se primerjati z drugimi glede videza, sposobnosti ali finančnega počutja drugih. Vsak ima svojo pot in dosežke. Ne zapravljajte časa, da tekmujete z drugimi: ni vam treba biti kot dirkaški konj.

Indijski ples šolarja za Melanijo Trump je postal popularen na spletu: video

Noev ark je morda v Črnem morju: nove raziskave znanstvenikov

Po 8 letih je ženska dobila odgovor na njeno sporočilo: moški je razložil situacijo

Pravi odnos do sebe

Če želite verjeti vase, morate sprejeti sebe takšnega, kot ste. Ni treba, da se zdite drugačni osebi: najboljša pot do močnejše vere v lastne sposobnosti je razumna ljubezen do sebe, ne glede na to, koliko prednosti in slabosti imate.

Razmislite vnaprej

Pustite misli o nepopolnosti in krivico nekje daleč zadaj. Razvijte pozitiven odnos: osredotočite se na zanimive in dobre stvari in bodite hvaležni za to.

Preden se pritožujete nad težavami, v vsaki situaciji poiščite pozitivno.

Začnite z majhnimi

Morda se vam zdi nerealno, da naredite tisto, kar se od vas pričakuje. V tem primeru si postavite majhne vmesne cilje: glavno je, da so resnično za vas osebno. Ko dosežete cilj, se prikaže naslednje in tako naprej.

Pomoč drugim

Dajte nekomu zadovoljstvo: otroke, brezdomce, starejše občane in druge v stiski. Nič ne izboljša samozavesti toliko, kot zavedanje svoje potrebe.

Da, zaključek se morda zdi zelo daleč, toda po zaslugi priporočil, opisanih v tem članku, boste uspeli. Bodite samozavestni: uspeh ne bo trajal dolgo.

Ste ugotovili kršitev? Poročajte o vsebini