povzetek

Logist: kdo je to in kaj počne

Kazalo:

Logist: kdo je to in kaj počne

Video: Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say?) (Official music video HD) 2024, Julij

Video: Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say?) (Official music video HD) 2024, Julij
Anonim

Mnogi se danes sprašujejo: "Logist - kdo je to?" Konec koncev je tak poklic postal v zadnjem času zelo razširjen. Čeprav ima znanost o logistiki več kot sto let zgodovine, je Napoleon uporabil nekaj svojih načel.

Logist - kdo je to in kakšne so njegove odgovornosti?

Glavna naloga strokovnjakov na tem področju je izboljšati interakcijo med glavnimi deli poslovanja - ponudbo, trženje, organizacijo prodaje izdelkov, distribucijo in samo proizvodnjo.

Logist - kdo je to? Ta specialist nadzira delo vseh oddelkov organizacije, odgovoren je za distribucijo blaga, usmerjanje prevoza in spremljanje njegovega napredka od samega nakupa do raztovarjanja v prejemnikovih skladiščih.

Dolžnosti zaposlenega, odgovornega za logistiko, vključujejo tudi izračun optimalne poti za blago. Najbolj racionalen način bo organizaciji omogočil, da znatno prihrani pri prevozu in zagotovi popolno varnost tovora. Tudi najbolj nepomembna napaka lahko podjetju povzroči velike izgube.

Načela in bistvo logistike

Logistika temelji na jasnem in sistematičnem pristopu dela, saj je to edini način, da na vsak način organiziramo delovanje vsakega oddelka podjetja in pridobimo visoko oceno kupcev.

Na področju logistike ne sodelujejo le sami strokovnjaki, temveč tudi prevozniki, špediterji in celo informacijska podjetja.

Po izkušnjah zahodnih kolegov so tudi ruska podjetja v osebje začela uvajati strokovnjake za logistiko. Dejansko bo organizacija lahko zahvaljujoč racionalni porazdelitvi sil in sredstev zmanjšala svoje stroške in dosegla največ dobička z minimalnimi izdatki virov. V sodobnem poslovanju igra logistika zelo pomembno vlogo.

Logist … Kdo je to? Izkazalo se je, da na tem strokovnjaku temelji posel.

Poklic logistike: življenjepis

Preden se odločite za ta poklic, dobro premislite. Navsezadnje je za delo logista potrebno ne le globoko znanje, temveč tudi sposobnost dela v razmerah stresa in pomanjkanja časa. Treba je najti skupni jezik tako s partnerji podjetja kot z vozniki. Če se še vedno odločite, da se preizkusite v tem položaju, nadaljujte s sestavljanjem življenjepisa.

V njem poskusite navesti informacije, ki bodo pozitivno vtisnile na delodajalca. Seveda ne bi smeli olepševati svojih spretnosti in sposobnosti, vendar je bolje omeniti natanko tiste lastnosti značaja, izkušnje in izobrazbo, ki vam bodo omogočile, da delo opravljate na najboljši način.

Ko sestavljate življenjepis, bodite pozorni na opismenjevanje. To še posebej velja za uporabo posebnih izrazov in imen računalniških programov. Ne smete pa pozabiti na kompetentno gradnjo stavkov. Idealna možnost bi bila, da svoj življenjepis za izpit daste znanemu filologu ali samo nekomu, ki dobro pozna jezik.

Na koncu ne pozabite vnesti svoje kontaktne telefonske številke ali e-poštnega naslova. Bodite v stiku, da vas bo delodajalec hitro našel v primeru pozitivne odločitve v vašo korist.