karierno upravljanje

Opis delovnega mesta mehanik. Opis delovnega mesta glavnega mehanika

Kazalo:

Opis delovnega mesta mehanik. Opis delovnega mesta glavnega mehanika

Video: Artroza koljena - opis bolesti 2024, Julij

Video: Artroza koljena - opis bolesti 2024, Julij
Anonim

Opis delovnega mesta mehanika vsebuje trenutke, kot so pravice in obveznosti, urnik dela, splošne določbe, podatki o tem, za kaj je odgovoren delavec. Razmislimo o vsem po vrstnem redu.

Ključne točke

Opis delovnega mesta mehanika vsebuje iste glavne odseke kot glavni mehanik, garažni mehanik itd. objave.

Navodilo naj vsebuje osnovne določbe, kot so:

  • odgovornosti zaposlenih;
  • stopnja izobrazbe zaposlenih;
  • njegove pravice;
  • odgovornost;
  • pravica podpisa.

Opis delovnega mesta garažnega mehanika: dolžnosti

Mehanik je dolžan vzdrževati zanesljivost delovanja vseh mehanizmov in opreme, ki je v njegovi pristojnosti, zagotoviti njegovo pravilno uporabo, pravočasno preveriti uporabnost in opraviti odpravljanje napak. Po potrebi nadgradite opremo in povečajte učinkovitost teh ukrepov. Opis delovnega mesta mehanika za sprostitev zaposlenega tudi zavezuje, da oblikuje urnike (načrte) za preverjanje mehanizmov, če je potrebno, oblikuje vloge za izvajanje preventivnih in drugih popravil parka mehanizmov, ki so mu zaupani, in vodi svoje evidence.

Za to opremo mora izpolniti tudi servisne knjige. Če je kupljen nov, mora delavec sodelovati pri njegovem prejemu, namestitvi, pripravi in ​​certificiranju mest za delavce. Dolžnosti tega zaposlenega vključujejo delo na področju oblikovanja računovodstva za vso opremo, ob upoštevanju njenega servisnega časa in posodobitev, za oblikovanje paketa dokumentacije za njeno odpoved.

Znanje iz mehanike

Opis delovnega mesta transportnega mehanika kaže, kaj mora zaposleni vedeti. To vključuje različne regulativne in druge informacije v zvezi s popravilom. Zaposleni mora biti sposoben popravljati opremo. Imeti mora znanje o strukturi organizacije, zlasti s tehnološkega vidika. Prav tako mora imeti naslednje podatke:

  • poznati značilnosti postopka sprostitve blaga / storitev v podjetju;
  • razumeti, kako je urejena storitev popravila v podjetju;
  • lastnik vseh veljavnih načinov načrtovanja in izvajanja popravil na kmetiji;
  • imeti znanje o tehnoloških zmogljivostih opreme, značilnostih delovanja, načrtovanja, namestitve in popravil;
  • biti sposoben pravilno izvajati sprejem in razgradnjo opreme;
  • biti sposoben vzdrževati tehnične predpise, načrtovati racionalno uporabo mehanizmov podjetja;
  • glej možnosti za razvoj organizacije (opis delovnega mesta glavnega mehanika);
  • biti sposoben uporabiti vse nabrane izkušnje pri uporabi, popravilu in optimizaciji dejavnosti opreme, ki mu je zaupana;
  • imeti znanje s področja ekonomije, menedžmenta (za vodstvene položaje), delovne ekonomije;
  • poznati osnove okoljske zakonodaje;
  • jasno vedeti in upoštevati pravila glede varstva dela.

Kdo je lahko imenovan za mehanika

Opis delovnega mesta mehanika določa: prosto mesto lahko zasede delavec, ki ima diplomo višje tehnične izobrazbe. Prav tako mora delavec imeti potrebne delovne izkušnje na tem področju.

Ključne točke

V navodilu je navedeno, da mora biti delavec strokovnjak, imeti visoko izobrazbo. Na svojem profilu mora imeti vsaj 3 leta izkušenj. Zaposlenega lahko sprejema ali razrešuje s svojega delovnega mesta samo vodja podjetja.

Opis dela mehanikov podjetja poleg tega, da vsebuje informacije o tem, kakšno znanje mora imeti zaposleni, navaja, na kaj naj ga vodi, ko dela. Torej morajo zaposleni voditi naslednje predpise:

  • Zakonodajni akti Ruske federacije.
  • Ustanovitev podjetja.
  • Nalogi in ukazi višjega vodstva.
  • Opis delovnega mesta mehanik.
  • Pravila delovnega načrta podjetja, kjer dela.

Kdo ima podrejenega mehanika

Glede na podatke, ki jih vsebuje opis delovnega mesta serviserja, mora biti uslužbenec podrejen glavnemu mehaniku ali višjemu vodji (v primeru, da koordinira delo mehanikov).

Med odsotnostjo zaposlenega na delovnem mestu so naloge mehanika dodeljene osebi, ki je imenovana za direktorja podjetja. Prejema vse svoje funkcije, pravice in funkcionalnosti, postane odgovoren za kakovostno opravljanje dela mehanika.

Seznam neposredne odgovornosti

Opis dela strojnega inženirja vključuje popoln seznam vseh funkcij, ki jih mora zaposleni opravljati.

  1. Podpira optimalno delovanje vseh mehanizmov, njihovo kompetentno uporabo, pravočasno odpravljanje napak v primeru okvare in tehničnih pregledov ter posodobitev opreme. Prav tako mehanik optimizira stroške pritrditve in vzdrževanja optimalnega stanja mehanizmov.
  2. Spremlja tehnično stanje in po potrebi razhrošča vse naprave, ki ščitijo mehanske lastnosti strojev, zgradb in konstrukcij podjetja.
  3. Oblikuje, pripravi in ​​izvede študijo, pregled in razhroščevanje opreme, ki mu je zaupana, vloži centralno pisarno za osnovna popravila, za različna orodja, ki so potrebna za popravila. V opisu dela mehanika je razvidno, da pripravi tudi dokumentacijo za opremo, ki jo služi, oblikuje naročila za rezervne dele itd.
  4. Sodeluje pri pridobivanju pridobljenih zmogljivosti, njihovi namestitvi, pripravi na certificiranje delovnih mest in njeni izvedbi. Mehanik je dolžan izvesti nadgradnjo opreme, nadomestiti slabo zmogljive z močnejšimi.
  5. Vodi evidenco zmogljivosti družbe, jih odšteje v primeru konca amortizacijskega obdobja ali zastarelosti.
  6. Preuči pogoje za delovanje mehanizmov, analizira situacije, ko oprema miruje, določi njeno tehnično raven.
  7. Oblikuje, izvaja sodobne metode popravila in posodabljanja vseh delov; izvaja dejavnosti, katerih namen je povečati življenjsko dobo opreme, zmanjšati čas izpada, minimizirati stopnjo nesreč in poškodb pri delu, zmanjšati stroške popravil, povečati njegovo učinkovitost.
  8. Pripravlja potrebne dokumente za oddelčne nadzorne institucije.
  9. Vodi evidenco stroškov mazanja in brisanja, obnavlja rabljena olja.
  10. Sodeluje pri preverjanju objektov podjetja; oblikuje donosen način delovanja vsake enote mehanizmov podjetja, kar bo povečalo učinkovitost uporabe; razvija predpise za tehnično obratovanje in najboljše izvajanje popravil.
  11. Proučuje predloge za optimalno popravilo in posodobitev voznega parka, piše zaključke, sodeluje pri izvajanju odobrenih ukrepov.
  12. Vodi evidenco o opravljenem delu, kar zadeva odpravljanje napak in posodobitev zmogljivosti podjetja ter stroške za te namene.
  13. Deluje po normativih in pravilih varstva dela; v primeru popravila - upošteva zahteve okoljske varnosti.
  14. Izvaja nadzor nad zaposlenimi v zaupanem oddelku (če je to opis delovnega mesta glavnega mehanika).
  15. Deluje v skladu z delovnim načrtom, ki ga je razvil znotraj podjetja in ga je potrdilo podjetje, upošteva druge predpise, ki jih izda in potrdi podjetje.
  16. V skladu s predpisi o industrijski varnosti.
  17. Vzdržuje red in čistočo na delovnem mestu.
  18. Ko je pogodba o zaposlitvi podpisana, izvaja navodila zaposlenih v podjetju, s katerimi je podrejena.

Mehanik in njegove pravice

Opis delovnega mesta mehanika vsebuje tudi podatke o pravicah, ki jih ima zaposleni v podjetju. Torej, mehanik ima pravico:

  • pripravi in ​​predloži direktorju racionalne predloge v obravnavo: izboljšati kakovost svojega dela; bonuse za podrejene zaposlene; naložitev disciplinske in materialne odgovornosti za zaposlene, ki so kršili delovno disciplino (opis delovnega mesta glavnega mehanika);
  • v druge oddelke podjetja pošlje informacije, ki jih potrebuje za kakovostno izvajanje svojih neposrednih odgovornosti;
  • za preučevanje dokumentov, v katerih so opredeljene njegove pravice in odgovornosti, so opredeljena merila za določitev kakovosti njegovega dela;
  • preučiti odločitve direktorata družbe, ki so usmerjene v oceno njegovega dela;
  • postavljati zahteve direktorju podjetja za pomoč, vključno z vzdrževanjem organizacijskih in tehničnih pogojev ter pripravo dokumentov, ki so potrebni za izvajanje njegovih neposrednih funkcij.

Odgovornost garažnega mehanika

Opis delovnega mesta garažnega mehanika vsebuje podatke o odgovornosti, ki jo nosi zaposleni:

  • v primeru neizpolnitve ali slabega opravljanja njihovih neposrednih funkcij - v skladu z delovno zakonodajo Ruske federacije;
  • za kršitve, ugotovljene med opravljanjem dela - v skladu s kazenskim in civilnim zakonom Ruske federacije;
  • kadar povzroči materialno škodo podjetju - v skladu s civilno in delovno zakonodajo Ruske federacije.

Pravice in podpisne pravice

Urnik dela zaposlenega se določi na podlagi pravil podjetja.

Po potrebi se mehanik odpravi na službena potovanja, ta točka vsebuje opis dela glavnega mehanika. V istem navodilu je klavzula, po kateri se lahko uradni prevoz dodeli zaposlenemu za izvajanje njegove funkcionalnosti in reševanje vprašanj, ki zahtevajo takojšnjo hitrost.

Iz dokumenta se lahko tudi navede, da ima zaposleni pravico podpisati potrebne dokumente, ki se nanašajo na izvajanje njegovih neposrednih funkcij.