karierno upravljanje

Tehnična tehnologija: posebne informacije

Tehnična tehnologija: posebne informacije

Video: Temni odtenki s Cool tehnologijo v fasadnem sistemu JUBIZOL 2024, Julij

Video: Temni odtenki s Cool tehnologijo v fasadnem sistemu JUBIZOL 2024, Julij
Anonim

Vsi mehanizmi, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju, so sestavljeni iz preprostih ali zapletenih delov in povezav. Vsi so proizvodi strojništva - področje narodnega gospodarstva, ki se ukvarja s proizvodnjo različnih mehanizmov in strojev. Inženirska tehnologija je posebnost, ki vam omogoča obvladovanje znanja in veščin, ki vam omogočajo delo v inženirski industriji.

Začetek razvoja te smeri narodnega gospodarstva pri nas je običajno povezan z imenom Andreja Nartova, ki je v 18. stoletju izumil prvo rusko stružnico. Takrat je bilo le nekaj inženirjev, večinoma navdušencev in pionirjev na svojem področju. Toda glavni spodbuda za razvoj tehnologije strojništva je bila v veliki meri posledica vojn 19. in 20. stoletja, ko je bila pogosto zmaga odvisna od tehnične opremljenosti čet. Za Rusijo je razcvet strojništva prišel med drugo svetovno vojno, ko so skoraj vsa podjetja v državi začela izdelovati orožje, strelivo in opremo. In prav v tem času je bila posebnost "inženirska tehnologija" izredno povprašena, saj so tovarne močno primanjkovale usposobljene in usposobljene inženirje.

Na žalost se trenutno razvija inženiring zahvaljujoč konkurenci med državami za najboljše orožje in obrambne sisteme.

Tehnična tehnologija je posebnost, ki še vedno ostaja v povpraševanju: vsako leto se na eno proračunsko mesto prijavijo vsaj 4 osebe. Omeniti velja, da inženirje poučujejo samo državne univerze in tehnične šole, za komercialne organizacije je ta posebnost predraga. Inženirska tehnologija zahteva razpoložljivost posebne opreme v izobraževalnih ustanovah (strojna orodja različnih vrst), laboratorijih, računalnikih s posebnimi programi za razvoj risb, tehnoloških procesov, izdelavo 3D modelov itd. Zato nevladne izobraževalne ustanove ne morejo konkurirati državnim univerzam, ki imajo dobro materialno bazo, osebju visoko usposobljenih učiteljev (med katerimi so mnogi kandidati in doktorji znanosti) in dolgoročni učni tradiciji.

Danes so se v sodobnem proizvodnem obratu funkcije procesnega inženirja bistveno spremenile. V obratih so povsod uvedli avtomatske linije, CNC stroje, opremo, ki se neposredno upravlja iz računalnika, in računalniško podprte sisteme oblikovanja. Vse to je privedlo do tega, da morajo inženirji imeti visoko raven znanja računalniške tehnologije. Na tej ravni avtomatizacije lahko procesni inženir nadzira celoten proizvodni proces: od razvoja risbe izdelka do testiranja že zaključene montažne enote. Inženirska tehnologija je hitro razvijajoča se in spreminjajoča se posebnost, ki se nenehno prilagaja novim tehnologijam, ki se pojavljajo v proizvodnji. Študenti, ki se odločijo za ta poklic, morajo vedeti, da se bodo morali učiti ne le pred diplomo - inženirji morajo svoje življenje izboljšati vse življenje.