karierno upravljanje

Mnenja zaposlenih v podjetju Letual. Mnenja zaposlenih o podjetju Letual v Moskvi

Kazalo:

Mnenja zaposlenih v podjetju Letual. Mnenja zaposlenih o podjetju Letual v Moskvi

Video: KOVINC d.o.o. - predstavitev podjetja (2020) 2024, Julij

Video: KOVINC d.o.o. - predstavitev podjetja (2020) 2024, Julij
Anonim

Izbira službe je zelo pomembna. Zaradi tega moramo preučiti povratne informacije zaposlenih v podjetju Letual. Konec koncev je ta veriga trgovin znana po vsej Rusiji. In pogosto se pojavljajo novi okviri. Samo samo dvomanje ali negativne pretekle izkušnje nas prisilijo, da iščemo povratne informacije o delu. In zdaj smo ugotovili, kaj pišejo ocene zaposlenih o podjetju Letual. Moskva je eno od mest, kjer je veliko trgovskih verig, zato so mnenja različna, dobra in ne zelo dobra. In zaradi več negativnih ocen organizacije ne bi smeli takoj zavrniti prostega delovnega mesta.

Seznanite se

Toda kaj je trgovalna mreža Letual? Kot kaže praksa, imamo opravka s priljubljeno in zelo veliko organizacijo. Prodaja parfume in kozmetiko. Morda je to edini vreden tekmec za Rive Gauche.

V “Letual” lahko kupite vse, od oblog za ustnice do profesionalne kozmetike, od toaletne vode do redkega parfuma. In vse to po privlačnih cenah. Poleg tega so tukaj zelo pogosto organizirane različne promocije in nagradne igre. Tako je bilo mnenje kupcev o podjetju zelo pozitivno. Toda kakšne povratne informacije dobiva Letual glede zaposlovanja in notranje politike? To vprašanje zahteva posebno pozornost.

Ponuja mesta

Ta distribucijska mreža nenehno zahteva nove zaposlene. In prosta delovna mesta so lahko različna. Praviloma večina ponudb ne zasije z raznolikostjo. Običajno je to:

  • vodje prodaje;
  • višji vodje;
  • skladiščno osebje;
  • stražarji.

Iskreno povedano, ta prosta delovna mesta so povsod potrebna. Zaradi tega od zaposlenih (Moskva, Sankt Peterburg in druga mesta) dobivajo povratne informacije najpogosteje v programu Letual. In če upoštevate, da načeloma naštete objave še zdaleč niso najbolj prestižne, bodo negativne note v mnenjih zdrsnile. Ne bi se jih morali bati. Še bolje, poskusimo ugotoviti, kako resnični so in kako dobro odražajo resničnost.

Plača

Mnenja zaposlenih o podjetju Letual (Moskva in druga ruska mesta, vključno s tistimi, ki so na tem seznamu) se oblikujejo zaradi številnih dejavnikov. Na primer, plače postanejo pomemben trenutek pri zaposlovanju. Kot kaže praksa (in naravna človekova želja), čim višja je, tem bolje. Toda navadnim zaposlenim se ni treba zanašati na milijone.

Zaposleni v distribucijski mreži opažajo, da sprva vlagatelja privlačijo visoke plače, dodatki in dodatki. Na splošno spodoben dohodek. Samo dobiti jo je v tej trgovini izjemno težko. Prav zaradi tega lažni pregledi zaposlenih in upravnikov skladišč ter varnostnikov zaslužijo daleč od najboljših.

Pravzaprav se lahko zanesete le na majhno plačo - približno 10.000 rubljev in redek bonus. Mimogrede, zaslužiti jih bo treba. Ni najboljša možnost za spodbujanje osebja. Kot verjetno ugibate, povratne informacije zaposlenih o podjetju Letual (Moskva, Sankt Peterburg in druga velika območja države) niso najbolj pozitivne. To še posebej velja za prestolnice. Za 10.000 rubljev plače ne morejo živeti normalno.

Vstopni preizkusi

Intervju je še ena točka, na katero so potencialni zaposleni pozorni. No, če je mogoče brez težav. In ne trpite s fazami, kot v primeru zaposlitve v Sberbank. Na srečo so v naši organizaciji danes, zlasti ko poskušate dobiti službo kot vodja prodaje, razgovori izjemno hitri. Včasih vam ni treba iti v Letual (pisarno). Mnenja zaposlenih o tej situaciji so precej dobra in vesela.

Zakaj? Vse, kar morate storiti, je, da malce izpolnite vprašalnik in se pogovarjate z vodjem zaposlitve. In včasih je dovolj, da svoje prodajne veščine pokažete v akciji. Lahko se štejete za sprejete. Redki so prihodnji zaposleni pozvani, da gredo na razgovor v pisarno. Resnično boli, da trgovska mreža potrebuje osebje. Nepotrebna potovanja lahko upočasnijo zaposlitev.

Usposabljanje

Po najemu boste morali opraviti kratek tečaj usposabljanja. Je popolnoma brezplačno. Zelo dobra ponudba, za katero imajo podobne značilnosti Letual povratne informacije s strani zaposlenih (Jekaterinburg in druge regije Rusije). Čez nekaj dni se boste naučili prodajnih veščin in metod prepričevanja kupcev.

V resnici so prodajalci od časa do časa prisiljeni usposabljati določen izdelek. Tečaji vam povedo lastnosti izdelka, priporočila o prodaji in druge koristne podatke. Postopek traja malo časa, osebja skoraj ne jemlje iz dela. In to je tudi zagotovo plus za podjetje.

Urnik

A ocene o Letualu nekdanjih zaposlenih (in nekaterih sedanjih) v zadevi delovnega dne niso zadovoljne. Pustijo veliko želenega. Načeloma je tu problem popolnoma enak kot v kateri koli trgovini - nereden delovni teden s plavajočim vikendom. A glede na dokumente boste napisali bodisi 2/2 bodisi 5/2. Torej, s pravne strani se ni treba pritoževati.

Odpiralni čas je dolg - od odprtja do zapiranja trgovine. V vseh mestih praviloma traja 12 ur. Tako uslužbenci skladišča kot vodje prodaje so zelo utrujeni. In če primerjamo plačo za delo, potem lahko na splošno rečemo, da je bolje obiti Letual. Pregledi zaposlenih v tem smislu so prav grozni. Za malo plačilo je zagotovljena velika odgovornost in ne najboljši pogoji. Če želite vznemirjenje ali izkušnjo, potem je vredno dela. Toda v primeru želje po zaslužku - v resnici ne. Samo v majhnih mestih, kjer povprečna plača ne presega 15.000 rubljev, se lahko odpravite na Letual na katero koli prosto delovno mesto.

Pogoji dela

Ni treba posebej poudarjati, da je zelo težko delati kot skladiščnik v podjetju Letual? Ocene zaposlenih glede tega prostega delovnega mesta (pa tudi o delu vodje ali varnostnika) niso najbolj odmevne. Lahko se zložite z majhno plačo - zdaj vam povsod ne bremenijo denarnice. Vsi se lahko navadijo na dolg delovni dan. Toda pogoji, v katerih so zaposleni prisiljeni, so grozljivi. Včasih celo preveč.

Ste že kdaj preživeli vsaj nekaj ur na Letualu? Tam se mešajo vsi vonji parfumov in kozmetike, ki tvorijo grozno aromo, ki vas zadene v nos. Trgovine so polne, gneče. Seveda ni časa za krošnjanje. Odmora za kosilo kot takega ni. Ločen WC - preveč. In 12 ur dela v takšnih pogojih je peklensko delo. Ob vsem tem so menedžerji, recimo, dolžni nasmejati, svetovati in videti prijazno. In varnost je ohranjati red.

Če govorimo o zaposlenih v skladišču, potem njihovi pogoji niso nič boljši. Vonj je zadušljiv, prostori so ozki in majhni. Kadar je zunaj hladno, tudi Kanarčki niso tam. Vročina? Zadostnost je zagotovljena. In v tem načinu - 12 ur zapored, vsak dan. Ni najboljša izbira, kajne? Pred zaposlitvijo v tej organizaciji je vredno večkrat razmisliti.

Promet osebja

Seveda povratne informacije zaposlenih v podjetju Letual niso presegle takšne strani, kot je ogromen promet zaposlenih v podjetju. To dejstvo naj bi vzbudilo sum pri katerem koli normalnem človeku. Dejansko je v našem težkem kriznem času in prevari običajno držati dobrega delodajalca in ne teči. V Letualu je res nekaj narobe. In ni treba si prizadevati za zaposlovanje.

V resnici je nestabilnost osebja v tej trgovinski mreži posledica dejstva, da ljudje sami odhajajo. Če v nekaterih podjetjih pride do odpuščanja po členu, potem v našem primeru - sami. Razlogi so lahko različni. Praviloma pa obstajajo taki trenutki, kot so:

  • nizka plača;
  • slabi delovni pogoji;
  • natrpan urnik;
  • brezup;
  • nepošteno upravljanje;
  • kršitev delovnega kodeksa.

Vse to seveda pušča svoj pečat na mnenjih podjetja med zaposlenimi. Torej je nemogoče natančno reči, da je "Letual" kraj, kjer lahko dobite tisto, kar vam obljublja poslovodstvo - prestiž in visoke prihodke. Kot smo že omenili, vas bodo prevarali, če le ne, da bi dobili naslednjega navadnega zaposlenega. Podoben trend obstaja povsod.

Majhno presenečenje

Po povratnih informacijah zaposlenih v podjetju Letual je podjetje začelo vstopati na tako imenovane "črne sezname" delodajalcev. Lahko jih preprosto in enostavno najdete na svetovnem spletu. Ljudje objavljajo imena brezobzirnih podjetij s popolnim opisom, kaj se jim je zgodilo.

In ne glede na to, kako čudno se sliši, "Letual" pogosto drsi med številne zgodbe. Tukaj in zavajanje menedžerjev, obdelava brez plačila in zamude pri plačah. Na splošno je dovolj težav. Zato ne bodite presenečeni, če ste v "Letualu" opisali odlično in obetavno delo in vsem okrožjem svetujemo, da se tam ne zaposlite.

Kot kaže praksa, zelo hitro novo osebje zapusti našo trenutno trgovsko mrežo. Predvsem to počnejo študenti. Mnogi trdijo, da so delovne razmere v istih jedilnicah in kavarnah s hitro prehrano bolj humane in prožne kot v Letualu. Zato se vam ni treba prijaviti tja pod kakršno koli pretvezo. Vendar se vsak odloči zase. Ne pozabite, da nobena organizacija ne sodi le na črni seznam delodajalcev. Obstajati mora dober razlog z dokazi. Letual prejema ocene podjetij kot brezvestni delodajalec.